Θρίλερ στη Χίο: Βίντεο-ντοκουμέντο με τον Έλληνα διασώστη να κατεβαίνει στο τουρκικό φορτηγό πλοίο

Τι συνέβη από τη στιγμή που πάτησε το πόδι του στο κατάστρωμα του «ΑΝΤ»

Must Read

Αδιευκρίνιστα παραμένουν, μέχρι αυτή την ώρα, τα αίτια της αποψινής σύγκρουσης ανάμεσα σε δύο φορτηγά πλοία στα ανοιχτά της Χίου, με το ένα εκ των οποίων, το «ΑΝΤ», τουρκικής ιδιοκτησίας και με δέκα πολίτες τουρκικής υπηκοότητας στο πλήρωμα, να αποχωρεί από το σημείο με σοβαρές ζημίες στο κύτος του, χωρίς, ωστόσο, να κινδυνεύει με βύθιση.

Το εν λόγω πλοίο, με σημαία Βανουάτου και 13 άτομα πλήρωμα, είχε ξεκινήσει από την Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου με προορισμό την Ουκρανία και μετά την σύγκρουσή του με το «POTENTIA», με σημαία Σιγκαπούρης και 19 άτομα πλήρωμα, το οποίο είχε αναχωρήσει από τη Σμύρνη με προορισμό τη Γαλλία, προσεγγίστηκε από ένα από τα τρία ελικόπτερα ελικόπτερα Super Puma της Πολεμικής Αεροπορίας που βρέθηκαν στο σημείο, με σκοπό να κατέβει σε αυτό ένας διασώστης για να συνομιλήσει με τον πλοίαρχό του.

Όπως έγινε γνωστό από το Υπουργείο Ναυτιλίας, μόλις πάτησε στο κατάστρωμα του πλοίου, ο Έλληνας διασώστης πληροφόρησε το πλήρωμα ότι βρίσκονται σε διεθνή ύδατα, εντός ελληνικής περιοχής έρευνας και διάσωσης, οπότε, κανονικά, έπρεπε να αποδεχτούν την ελληνική βοήθεια. Ωστόσο, ο πλοίαρχος αρνήθηκε οποιαδήποτε βοήθεια από ελληνικής πλευράς, οπότε ο διασώστης αποχώρησε άπραγος. Τελικά, κατόπιν σχετικών συνεννοήσεων με την τουρκική πλευρά, το «ΑΝΤ» κατευθύνθηκε προς τις ακτές της Τουρκίας, συνοδευόμενο από σκάφος της τουρκικής ακτοφυλακής, καθώς, στο σημείο της σύγκρουσης είχαν καταφτάσει, στο μεταξύ, και τουρκικές ακταιωροί.

Όσον αφορά το «POTENTIA», δεν τέθηκε κάποιο αίτημα εγκατάλειψης από τα πλήρωμά του, ενώ δύο ρυμουλκά από Πειραιά και Λαύριο συνέδραμαν προς παροχή οποιασδήποτε βοήθειας. Νεότερες πληροφορίες αναφέρουν πως το πλοίο χάραξε ρότα δυτικά και κινείτο βόρεια από τα Ψαρά με χαμηλή ταχύτητα.

  • Δείτε το βίντεο που έδωσε στη δημοσιότητα το Λιμενικό Σώμα από τη στιγμή που ο Έλληνας διασώστης προσεγγίζει το «ΑΝΤ»:

  • Δείτε σχετικό ρεπορτάζ:




Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This