Παναγιώτης Μαδιάς: Τι θα πρέπει να γίνει για τις παρασύρσεις πεζών

Must Read

Ιδέες και λύσεις ώστε να συμβαίνουν λιγότερες παρασύρσεις πεζών στους ελληνικούς δρόμους έδωσε ο μηχανολόγος, ηλεκτρολόγος μηχανικός και δικαστικός πραγματογνώμονας, Παναγιώτης Μαδιάς.

Αρχικά, μιλώντας στην ΕΡΤ, αναφέρθηκε στην λεωφόρο Κηφισιάς στην οποία παρασύρθηκε μια 70χρονη και το 3χρονο εγγονάκι της από το μηχανάκι που οδηγούσε ένας κούριερ.

«Ακόμη και 700 μέτρα χρειάζεται να περπατήσει κάποιος για να διασχίσει κάθετα την Κηφισίας με ασφάλεια από το Άλσος Συγγρού μέχρι το νοσοκομείο ΚΑΤ όπου υπάρχει το επόμενο φανάρι, παλλόμενο όμως για τους πεζούς. Οπότε, η επόμενη πραγματικά φυλασσόμενη διάβαση είναι στην αρχή της Κηφισιάς στο Ζηρίνειο Γυμναστικό χώρο», είπε.

Και πρόσθεσε: «Σε μία απόσταση από την Κηφισιά μέχρι τη Λεωφόρο Αλεξάνδρας, γύρω στα 8 χιλιόμετρα, υπάρχουν μόνο δύο υπέργειες διαβάσεις και μία υπόγεια», τόνισε ο κ. Μαδιάς.

Σύμφωνα με τον ίδιο πρέπει να πυκνώσουν και να είναι σε πιο κοντινές αποστάσεις οι διαβάσεις πεζών. Ωστόσο, δεν είναι το μόνο στοιχείο που θα βοηθήσει να αποφευχθούν οι παρασύρσεις αλλά και η συμμόρφωση των οδηγών στα όρια ταχύτητας κάθε περιοχής.

Ο πραγματογνώμονας ανέφερε ως παράδειγμα το σημείο μπροστά από το Άλσος Συγγρού όπου απέναντι υπάρχει και σχολείο και τα αυτοκίνητα κινούνται επί της Κηφισίας με 100 χιλιόμετρα τη στιγμή που το όριο ταχύτητας είναι στα 60 χιλιόμετρα.

«Άρα θα πρέπει να υπάρχει συστηματικός έλεγχος και πυκνές κάμερες ελέγχου ορίου της ταχύτητας» σημείωσε.

Στο εξωτερικό, σύμφωνα με τον κ. Μαδιά, οι οδηγοί, παγώνουν το πόδι τους στο φρένο ανεξάρτητα αν υπάρχει πεζοφάναρο ή διάβαση πεζών, κάτι το οποίο δεν γίνεται στην Ελλάδα.

Δείτε τις δηλώσεις του:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This