Οι ελληνικές Αρχές περισυνέλλεξαν συνολικά 91 παράτυπους μετανάστες στον Έβρο

Διασώθηκαν 32 άντρες, 25 γυναίκες και 34 ανήλικοι, σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ.

Must Read

Χωρίς απρόοπτα ολοκληρώθηκε αργά το απόγευμα η επιχείρηση των ελληνικών Αρχών στον Έβρο, κατά τη διάρκεια της οποίας έλαβε χώρα η διάσωση 91 συνολικά παράτυπων μεταναστών, οι οποίοι βρίσκονταν καθηλωμένοι εδώ και κάποια 24ωρα σε νησίδα του ομώνυμου ποταμού, κοντά στην περιοχή Μαρασιά.

Βάρκες της 4ης ΕΜΑΚ περισυνέλλεξαν τους μετανάστες, μεταξύ των οποίων και πολλά παιδιά διαφόρων ηλικιών, ενώ πέρα από τους άνδρες της ΕΜΑΚ, κινητοποιήθηκαν συνοριοφύλακες, δυνάμεις της Frontex και το παράρτημα του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού από την Ορεστιάδα που έσπευσε στο σημείο. Όλοι οι μετανάστες φέρονται να είναι καλά στην υγεία τους, πέρα από 2-3 μεμονωμένα περιστατικά, πιθανότατα λόγω αφυδάτωσης, ενώ μεταφέρθηκαν με τουριστικά λεωφορεία στο αρμόδιο Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης.

Να σημειωθεί ότι περίπου 20 μετανάστες έχουν εντοπιστεί και σε άλλη νησίδα του ποταμού Έβρου, εκείνοι, ωστόσο, είναι εκτός ελλαδικού χώρου.

Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. για την επιχείρηση:

«Εντοπίστηκαν απογευματινές ώρες σήμερα (4-6-2023) από αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Κυπρίνου της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ορεστιάδας, με τη συνδρομή της Ε.Μ.Α.Κ. και παρουσία αξιωματούχων του Frontex, -91- μη νόμιμοι μετανάστες, οι οποίοι βρίσκονταν σε νησίδα εντός της κοίτης του ποταμού Έβρου, πλησίον παρέβριας περιοχής των Μαρασίων Ορεστιάδας.

Πρόκειται για 32 άντρες, 25 γυναίκες και 34 ανήλικους, για τον εντοπισμό των οποίων είχε προηγηθεί σχετική ενημέρωση από Μ.Κ.Ο. αναφορικά με την τοποθεσία όπου βρίσκονταν.

Από τις επακόλουθες έρευνες διακριβώθηκε η βασιμότητα των πληροφοριακών στοιχείων και άμεσα πραγματοποιήθηκαν συντονισμένες ενέργειες για τη διάσωσή τους, ενώ στο σημείο παρίστατο κλιμάκιο του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού προκειμένου παρασχεθεί βοήθεια σε περίπτωση ανάγκης.

Όπως διαπιστώθηκε οι μετανάστες είχαν προωθηθεί στο ελληνικό έδαφος από διακινητή, ο οποίος τους μετέφερε από την απέναντι όχθη με βάρκα και τους εγκατέλειψε στη νησίδα.

Οι ανάγκες ένδυσης, σίτισης και πρώτων βοηθειών των διασωθέντων, οι οποίοι είναι καλά στην υγεία τους, καλύφθηκαν άμεσα από τις ελληνικές Αρχές, ενώ θα μεταφερθούν στο ΠΡΟΚΕΚΑ Ορεστιάδας για τις περαιτέρω διαδικασίες σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία.»

  • Δείτε το σχετικό ρεπορτάζ:




Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This