Σε εξέλιξη η επιχείρηση διάσωσης των περίπου 80 μεταναστών στον Έβρο

Κοντά τέσσερις ημέρες βρίσκονταν εγκλωβισμένοι στη νησίδα όπου τους είχαν εγκαταλείψει οι διακινητές

Must Read

Από τη στιγμή που οι περίπου 80 παράτυποι μετανάστες, οι οποίοι είχαν εγκλωβιστεί σε νησίδα στον ποταμό Έβρο, πέρασαν σε ελληνικό έδαφος, κινήθηκαν οι προβλεπόμενες διαδικασίες για τη διάσωσή τους από τις ελληνικές Αρχές.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της ΕΡΤ, οι μετανάστες οι οποίοι έχουν μετακινηθεί στην περιοχή Μαράσια του Έβρου, είχαν παραμείνει εγκλωβισμένοι στη νησίδα για σχεδόν τέσσερις ημέρες, καθώς ναι μεν τα νερά του ποταμού είναι πιο ρηχά αυτή την εποχή, ωστόσο ακόμη δεν είναι αρκετά ρηχά για να περάσει κάποιος περπατώντας. Οι ελληνικές Αρχές ενημερώθηκαν σχετικά από διάφορες ΜΚΟ και στο σημείο έσπευσαν άνδρες της 4ης ΕΜΑΚ με βάρκα, αλλά και δυνάμεις της Frontex για να βοηθήσουν στη διάσωσή τους, καθώς ανάμεσα τους υπάρχουν πολλές γυναίκες και παιδιά.




Στο σημείο βρίσκονται και Έλληνες συνοριοφύλακες, ενώ στην περιοχή έχει σπεύσει και το παράρτημα του ελληνικού Ερυθρού Σταυρού από την Ορεστιάδα. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, όλοι οι μετανάστες φαίνεται να είναι καλά στην υγεία τους. Μικρά παιδιά χαιρετούν όλους εκείνους που έχουν σπεύσει για να τα σώσουν μαζί με τους γονείς τους, τους οποίους οι διακινητές εγκατέλειψαν, όπως συνηθίζουν, στα ελληνοτουρκικά σύνορα και «έγιναν καπνός».

«Υπάρχει αρκετός κόσμος, 50 – 60 άτομα και αυτό που παρατηρώ κι εγώ, με το πλησιάσουμε κοντά για να δούμε τι συμβαίνει, τι φωνές ακούγονται, σηκώνουν τα παιδάκια τα μικρά στην αγκαλιά τους και μας χαιρετάνε. Τι θέλουν να δείξουν; Να τους βοηθήσουμε, να τους λυπηθούμε. Αυτή η στιγμή θεωρώ ότι (…) δεν είναι εγκλωβισμένοι στο νησάκι. Γιατί εγκλωβισμένος, θα λέγαμε ότι είναι κάποιος αβοήθητος, σε ένα μέρος που δεν μπορεί να κάνει τίποτα», δήλωσε στην ΕΡΤ ο πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Μαρασίων, Γιώργος Καραπατζάκης.




Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This