Δίκη Ρ. Πισπιρίγκου: «Η Τζωρτζίνα δεν είχε αρρυθμία», λέει εντατικολόγος του Ωνασείου

Οι κατηγορίες του Κούγια εναντίον του Ηλιάδη

Must Read

Στην καλή λειτουργία της καρδιάς της Τζωρτζίνας αναφέρθηκε σήμερα στην δίκη της Ρούλας Πισπιρίγκου ο τότε εντατικολόγος παίδων στο Ωνάσειο, Γιώργος Κουρέλης.

Ξεκινώντας την κατάθεση του μίλησε για την κατάσταση της υγείας της Τζωρτζίνας, όταν μπήκε στο νοσηλευτικό ίδρυμα.

«Σχετικά με την Τζωρτζίνα μας είχε γίνει παραπομπή από το νοσοκομείο Πάτρας. Είχαμε ενημερωθεί ότι υπέστη αιφνίδια ανακοπή. Η παραπομπή έγινε για αξιολόγηση, με δεδομένο και το τι είχε συμβεί στα άλλα παιδιά της οικογένειας και για να εκτιμηθεί το παιδί για την τοποθέτηση απινιδωτή.

Πρόκειται για μηχάνημα που εφόσον ανιχνεύσει αρρυθμία, ανατάσσει την καρδιά. Το παιδί το πρώτο βράδυ που ήρθε σε εμάς έκανε ένα επεισόδιο σπασμών και πυρετό 39.5 περίπου και της δόθηκε αγωγή. Διασωληνώθηκε για δυο ημέρες και μπήκε αναπνευστήρας και από τότε δεν χρειάστηκε να παρέμβουμε ξανά.

Ως απότοκο της ανακοπής το παιδί είχε υποστεί εγκεφαλοπάθεια, η οποία προδιαθέτει για επεισόδια σπασμών. Από εκεί και πέρα το παιδί ήταν σταθερό σε μας. Στα μόνιτορ δεν καταγράψαμε καμία αρρυθμία απλώς είχε ένα επεισόδιο λοίμωξης και εκεί οφείλονταν η παράταση της νοσηλείας της. Έπρεπε να πάρει την αγωγή του, να βγουν οι επαναληπτικές εξετάσεις, κ.ά. Βγήκε αρχές Ιουνίου αφού μπήκε ο απινιδωτής και ελέγχθηκε ότι όλα δούλευαν καλά. Μετά επέστρεψε στην Πάτρα για να συνεχιστεί η νοσηλεία του».

Κατά τη διάρκεια της δίκης επικράτησε ένταση με τους συνηγόρους της 34χρονης και συγκεκριμένα τον Αλέξη Κούγια.

Οι συνήγοροι έκαναν «βροχή» ερωτήσεων στον μάρτυρα όπως για τον χρόνο που θα πρέπει να διαρκεί η ΚΑΡΠΑ που έγινε μετά την ανακοπή που έπαθε η 9χρονη ώστε να μην έχει συνέπειες στον ασθενή.

«Δεν υπάρχει “πρέπει”, είναι μέχρι η ομάδα που βρίσκεται εκεί να αποφασίσει. Προσωπικά έχω κάνει σε μωρό αναζωογόνηση 1,5 ώρα και αυτή τη στιγμή χοροπηδάει στις παιδικές χαρές. Δεν υπάρχει συγκεκριμένος χρόνος, έχω εκπαιδευτεί στην αναζωογόνηση και το ένα μου μεταπτυχιακό είναι εκεί», απάντησε ο κ. Κουρέλης.

Επίσης ο κ. Κουρέλης ρωτήθηκε αν έχει δοθεί ποτέ κεταμίνη μετά από ανάνηψη με τον ίδιο να απαντά πως «δεν χρησιμοποιείται».

Ο συνήγορος υπεράσπισης της Ρούλας Πισπιρίγκου επανήλθε για ακόμη μια φορά στο θέμα της δωρεάς οργάνων και μίλησε συγκεκριμένα για ….«ψήσιμο», όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, από τον εντατικολόγο του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου του Ρίου Ανδρέα Ηλιάδη, ώστε οι γονείς του κοριτσιού να δωρίσουν τα όργανά της.

Κούγιας: Έχουν δίκιο οι γονείς να υποπτεύονται ότι τους έγινε μια πλύση εγκεφάλου στο Ρίο με σκοπό μεταμόσχευση οργάνων;

Πρόεδρος: Τι σχέση έχει αυτό με την υπόθεση;

Κούγιας: Έχει σχέση με την αξιοπιστία των γιατρών του Ρίου που όλοι ήρθαν εδώ και είπαν πως η μητέρα ήταν απαθής. Δεν ενημέρωσαν τους γονείς ότι μπορεί να μείνει το παιδί ανάπηρο. Το πήραν από το Καραμανδάνειο και το πήγαν στο Ρίο και εκεί αρχίζει η ιστορία με τη δωρεά οργάνων. Ο κ. Ηλιάδης είπε εδώ ότι είναι καθήκον του αυτό. Μετά άρχισαν με το σύνδρομο Μινχάουζεν και περιμένουμε και εμείς εδώ να διατάξετε την πραγματογνωμοσύνη για την κυρία κατηγορουμένη ώστε να τελειώνουμε με αυτό το θέμα. Γιατί δεν ενημέρωσαν τους γονείς και δεν τους ρώτησαν; Να τους πουν αν θα συνεχίσουν την ΚΑΡΠΑ; Δικαιούμαι να ρωτήσω αφού το παιδί θα έμενε παράλυτο απ’ όλη αυτή τη διαδικασία, αν σκοπό είχαν τα όργανα του κοριτσιού;.

Πρόεδρος: Τι σχέση έχει αυτό με την υπόθεση που δικάζουμε; Εξακολουθώ να μην καταλαβαίνω ….

Μάλιστα, ο ποινικολόγος χαρακτήρισε τον κ. Ηλιάδη «ανήθικο» και πρόσθεσε «ας μου κάνει μήνυση».

«Θέλω να αναδείξω την αναξιοπιστία και την ανηθικότητα των γιατρών του Καραμανδάνειου και του Ρίου. Ο κ. Ηλιάδης είναι ανήθικος και ας μου κάνει μήνυση. Αυτή η μάνα έλεγε “πηγαίνετε το παιδί στη ΜΕΘ” όπου δεν μπορούσε να το σκοτώσει. Έχουμε να κάνουμε με αναξιόπιστους μάρτυρες και ρωτάτε τι σχέση έχει η ερώτησή μας; Έπρεπε να τους πουν ότι το παιδί θα ζούσε μετά ένα μαρτύριο και δεν τους είπαν ποτέ. Πήγε ο άλλος μετά από 15 λεπτά να κάνει ΚΑΡΠΑ και εσείς τον προστατεύετε; Ο Ηλιάδης τους είπε για τα προβλήματα στο παιδί μετά από δέκα ημέρες και άρχισε το ψήσιμο για να γίνουν δωρητές οργάνων. Ο μάρτυρας είπε ότι στα 20 λεπτά έπρεπε να γίνει σύσκεψη», ανέφερε συγκεκριμένα.

Σήμερα, ο συνήγορος τη Ρούλας Πισπιρίγκου κατέθεσε και γραπτώς το αίτημα για διενέργεια πραγματογνωμοσύνης στην κατηγορούμενη μητέρα, προκειμένου να αποκλειστεί ότι αυτή πάσχει από το σύνδρομο Μινχάουζεν δια αντιπροσώπου.

Δείτε βίντεο:



Δείτε επίσης:

Αναβλήθηκε η συζήτηση για την αίτηση διαζυγίου του Μάνου Δασκαλάκη

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This