«Οδοστρωτήρας» η εισαγγελέας για τους δολοφόνους του Άλκη: «Ήθελαν να σκοτώσουν όσους περισσότερους μπορούσαν»!

Συνεχίζεται η αγόρευση της εισαγγελέως για τη δολοφονία του 19χρονου

Must Read

Συνεχίζεται σήμερα, Πέμπτη 8/6, στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Θεσσαλονίκης η δίκη για την άγρια δολοφονία του Άλκη Καμπανού και τον τραυματισμό των δύο φίλων του, στη Χαριλάου τα ξημερώματα της 1ης Φεβρουαρίου του 2022, με τη συνέχεια της αγόρευση της Εισαγγελέα.

Η διατύπωση της πρότασής της για την ενοχή των «δώδεκα», ξεκίνησε στις 9.30. Η Εισαγγελέας αναφέρθηκε στην έκθεση της Λήδας Κοβάτση, στην οποία η ιατροδικαστής έκανε λόγο για συρροή τραυμάτων στο κεφάλι και στα πόδια που προκάλεσαν τον θάνατο του Άλκη. Στη συνέχεια, η Εισαγγελέας σχολίασε την κατάθεση της κας Κοβάτση για την επίθεση που δέχτηκε ο επιστήθιος φίλος του Άλκη που τον είδε να ξεψυχάει στα χέρια του, αυτός που τον αγκάλιασε, χαρακτηρίζοντάς την άνανδρη και ανηλεή. Όπως είπε, ο φίλος του θέλει δικαιοσύνη, δεν τον νοιάζει ο εαυτός του, το μυαλό του και η ψυχή του έχει κολλήσει στον Άλκη, όταν τότε φώναζε το όνομά του, όταν έγραψε στο facebook «Άλκη ζεις», λίγο τον ένοιαζε εκείνη τη στιγμή αν θα εξεταζόταν από γιατρό για τα τραύματά του, κατέληξε χαρακτηριστικά η κ. Κλιάμπα.

«Ήθελαν να αφαιρέσουν όσες περισσότερες ζωές γίνεται»

Σύμφωνα με πληροφορίες, αναφερόμενη εκτενώς στα πολλαπλά και συνεχόμενα χτυπήματα που δέχθηκε ο 19χρονος Άλκης, η εισαγγελέας της Έδρας τόνισε πως η ιατροδικαστής περιέγραψε με έμμεσο τρόπο την βαρβαρότητα, την μανία, το μίσος και την ανελέητη επίθεση όλων των κατηγορουμένων σε βάρος του. «Χτυπώντας τον ξανά και ξανά για να τον αποτελειώσουν. Ήθελαν να αφαιρέσουν όσες περισσότερες ζωές γίνεται, ένα, δύο, τρία θύματα, θα ήταν “επίτευγμα” για αυτούς. Μετρώντας τα ορατά χτυπήματα αποδεικνύεται ότι οι κατηγορούμενοι δεν πήγαν νυχτιάτικα, οργανωμένοι και οπλισμένοι για να προκαλέσουν απλώς μια βαριά ή επικίνδυνη σωματική βλάβη. Πήγαν για να αφαιρέσουν τις ζωές των εχθρών τους, καθώς με τα χτυπήματά τους στόχευαν στα πιο ευαίσθητα σημεία του σώματος».

Συγκεκριμένα για τον δέκατο κατηγορούμενο, η εισαγγελική λειτουργός επεσήμανε πως προκύπτει περίτρανα από τα στοιχεία, ότι δεν αρκέστηκε στο να χτυπήσει τον Δημήτρη, όπως ούτε και τον Άγγελο, αλλά σαν μαινόμενος ταύρος όρμησε και στον Άλκη για να πάρει εκδίκηση από όλους. Όσον αφορά τον δεύτερο κατηγορούμενο, ο οποίος ήταν αυτός που στην απολογία του ισχυρίστηκε ότι ευθύνεται για το θανατηφόρο χτύπημα στον Άλκη, η κα Κλιάμπα σχολίασε πως είναι προφανές ότι δεν άκουσε αυτά που ανέφερε η κα Κοβάτση στην κατάθεσή της, καθώς ο θάνατος του 19χρονου προέκυψε από τα πολλαπλά χτυπήματα που δέχθηκε.

 



Η διαδικασία, που ξεκίνησε την περασμένη Τρίτη και διεκόπη ύστερα από έξι ώρες αγόρευσης, αναμένεται μακρά καθώς όπως ανέφερε η εισαγγελική λειτουργός, μέχρι στιγμής έχει ολοκληρώσει μόλις το ένα τρίτο της πρότασής της. Η εισαγγελέας είχε τονίσει ότι «για τον θάνατο του Άλκη φταίνε όλοι, ανάλογα με τη συμμετοχή τους». Χαρακτήρισε την επίθεση ως «οργανωμένη και προσχεδιασμένη και με ανθρωποκτόνο δόλο». Παράλληλα, είχε αναφερθεί στην υπόθεση ως μία «δύσκολη και ψυχοφθόρα διαδικασία», σημειώνοντας ότι προκαλεί πόνο και θλίψη, ενώ αναφερόμενη στην οικογένεια του 19χρονου Άλκη, σχολίασε τα όσα είπε ο πατέρας του, Αριστείδης ΚαμπανόςΗ εισαγγελέας έκανε αναφορά περί «οργανωμένου εγκλήματος», σημειώνοντας ότι η παρέα του Άλκη ήταν «σαν πρόβατα για σφαγή».

 




Διαβάστε ακόμα:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This