Παρασκευή 25/6/2021

Αλλοδαπός απειλούσε να αυτοκτονήσει αγκαλιά με το νεογέννητο στο «Έλενα» – Χτύπησε και την Προϊσταμένη

Για ακόμη μία φορά ένα βίαιο περιστατικό έλαβε χώρα σε δημόσιο νοσοκομείο με θύμα την προϊσταμένη επιστασίας, η οποία τραυματίστηκε σοβαρά. Σύμφωνα με την καταγγελία της ΠΟΕΔΗΝ, ο πατέρας ενός νεογέννητου παιδιού απειλούσε να πέσει από το μπαλκόνι από το μαιευτήριο “Έλενα Βενιζέλου”, ενώ κρατούσε αγκαλιά το μωρό του. Στην προσπάθειά τους να τον αποτρέψουν ο αλλοδαπός άρχισε να χτυπά όποιον έβρισκε μπροστά του και έτσι χτύπησε και την προϊσταμένη.

Διαβάστε επίσης: Καταγγελία ΠΟΕΔΗΝ: Συνοδός χτύπησε νοσηλεύτρια – «Κινδυνεύει η ζωή μας στα νοσοκομεία»

Πιο συγκεκριμένα, την περασμένη Δευτέρα, ο αλλοδαπός άρχισε να μαλώνει στην είσοδο του νοσοκομείου με τη μητέρα του νεογέννητου, φερόμενη ως σύζυγος ή σύντροφός του για το αν θα δηλώσουν το παιδί ή όχι επειδή κανείς από τους δύο δεν είχε άδεια παραμονής και τα απαραίτητα έγγραφα. Στη συνέχεια πήγαν στο θάλαμο νοσηλείας, με την ασφάλεια να τους ακολουθεί, καθώς ο καυγάς γινόταν εντονότερος.

Ξαφνικά ο πατέρας πήρε το νεογέννητο στην αγκαλιά του, πήγε προς το μπαλκόνι του δωματίου και απειλούσε να πέσει στο κενό! Τότε παρενέβη η ασφάλεια του νοσοκομείου και στην προσπάθεια να του πάρουν το παιδί, ο αλλοδαπός άρχισε να χτυπά όποιον έβρισκε. Κατά τη διάρκεια αυτής της τρομερής φασαρίας χτύπησε και την προϊσταμένη ασφαλείας!

Σύμφωνα με την καταγγελία της ΠΟΕΔΗΝ, η προϊσταμένη που προπηλακίστηκε από τον άνδρα φοβόταν να υποβάλλει μήνυση, ενώ δεν έκανε το παραμικρό για να την προστατέψει και η Διοίκηση του Νοσοκομείου “Έλενα Βενιζέλου”.

ΠΟΕΔΗΝ: Αυξάνονται τα περιστατικά βίας

Ολόκληρη η καταγγελία είναι η παρακάτω:

“Με αφορμή τον προπηλακισμό εργαζομένου του Νοσοκομείου μας από συνοδούς ασθενούς και συγκεκριμένα της προϊσταμένης του τμήματος Επιστασίας και Ιματισμού καθώς και υπαλλήλου του προσωπικού φύλαξης του Νοσοκομείου, κρούουμε τον κώδωνα του κινδύνου και καταγγέλλουμε τα φαινόμενα βίας (λεκτικής, σωματικής κτλ) εντός των Δημοσίων Νοσοκομείων. Ζητάμε λοιπόν να ληφθούν άμεσα μέτρα από τη Διοίκηση για τον περιορισμό και την αποτελεσματική αντιμετώπιση των επικίνδυνων φαινομένων.

Δυστυχώς τα περιστατικά βίας και ύβρεων σε βάρος του προσωπικού των Δημοσίων Νοσοκομείων παρουσιάζουν, ιδιαίτερα τα τελευταία χρόνια, αυξητικές τάσεις και συνεχώς πυκνώνουν.

Τα μέτρα που οφείλουν τα αρμόδια όργανα να λάβουν άμεσα αφορούν κάθε μορφή βίας (λεκτική, σωματική κλπ.) εξασφαλίζοντας τη φύλαξη των νοσοκομειακών χώρων με τον καλύτερο δυνατό τρόπο με επαρκές και εκπαιδευμένο προσωπικό φύλαξης. Οφείλουμε να κρατήσουμε τη Δημόσια Υγεία όλοι μαζί, εξασφαλίζοντας την ασφαλή και εύρυθμη λειτουργία του Νοσοκομείου μας“.

Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του newsbreak. Ακολουθήστε το newsbreak σε Instagram, Facebook, Viber και Twitter.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ