Τρίτη 22/6/2021

Γονείς θα «πληρώσουν ακριβά» τις καταστροφές που έκαναν τα παιδιά τους, στο σχολείο τους!

Βαθιά το χέρι στην τσέπη χρειάστηκε να βάλουν γονείς μαθητών από το Αγρίνιο προκειμένου να αποπληρώσουν τις ζημιές που προκάλεσαν σε δημοτικό σχολείο της πόλης τα παιδιά τους. Ειδικότερα, κατά την πρόσφατη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Αγρινίου τέθηκε το ζήτημα των βανδαλισμών που σημειώθηκαν την περασμένη χρονιά σε δημοτικό σχολείο της πόλης.

Οι μαθητές προέβησαν στο σπάσιμο 20 τζαμιών και ο λογαριασμός της ζημιάς, την οποία κλήθηκε να αποκαταστήσει ο Δήμος Αγρινίου έπειτα από αίτημα που έκανε προς την Τεχνική Υπηρεσία του η διεύθυνση του σχολείου, ανήλθε σε 224,50 ευρώ, ενώ παράλληλα έτρεχαν και ένδικες απαιτήσεις του Δήμου Αγρινίου προς τους γονείς.

Τελικά οι ίδιοι οι γονείς των τριών παιδιών προθυμοποιήθηκαν να πληρώσουν τα έξοδα ώστε να υπάρξει ένας εξωδικαστικός συμβιβασμός με τον δήμο. Η Οικονομική Επιτροπή, λοιπόν, δέχθηκε ότι είναι προς το συμφέρον του δήμου να προχωρήσει σε αυτήν τη διαδικασία, να πληρώσουν δηλαδή οι γονείς και να μην πάει σε δίκη η υπόθεση, με το σκεπτικό ότι και ο δήμος δεν επιβαρύνεται με δικαστικά αλλά και το ίδιο το δικαστικό σύστημα της περιοχής αποφορτίζεται.

Το σημαντικότερο, όμως, όπως αναφέρουν τα τοπικά μέσα, είναι ότι οι γονείς αναγνώρισαν το σφάλμα των παιδιών τους αλλά και τη δική τους συνευθύνη σε αυτό που συνέβη. Σημειώνεται ότι ο νόμος δίνει στην Οικονομική Επιτροπή το δικαίωμα να αποφασίζει για τέτοιους συμβιβασμούς μέχρι του ποσού των 60.000 ευρώ.

Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του newsbreak. Ακολουθήστε το newsbreak σε Instagram, Facebook, Viber και Twitter.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ