Διπλή τραγωδία στο Λασίθι: Σημειώματα είχαν αφήσει οι δύο αστυνομικοί που βρέθηκαν απαγχονισμένοι

Must Read

Ανάστατη είναι η τοπική κοινωνία στο Λασίθι της Κρήτης από τις αυτοκτονίες δύο αστυνομικών, οι σοροί των οποίων εντοπίστηκαν με διαφορά λίγης ώρας, σκορπίζοντας θλίψη στις τάξεις της ΕΛ.ΑΣ.

Οι Αρχές συνεχίζουν τις έρευνες για τα δύο τραγικά περιστατικά ωστόσο από την πρώτη στιγμή έγινε γνωστό ότι οι δύο υποθέσεις δεν συνδέονται μεταξύ τους, σύμφωνα με το cretalive.gr.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο πρώτος αυτόχειρας βρέθηκε απαγχονισμένος σε ελαιώνα στην περιοχή της Σητείας. Το άψυχο σώμα του εντόπισε ο ιδιοκτήτης του χωραφιού ο οποίος βρέθηκε εκεί προκειμένου να ποτίσει τις ελιές του. Ο ίδιος δεν είχε καμία σχέση με τον 35χρονο αστυνομικό που αυτοκτόνησε. Ο 35χρονος υπηρετούσε στην Αθήνα, στη ΓΑΔΑ, ωστόσο είχε πάρει αναρρωτική άδεια μακράς διάρκειας και είχε ταξιδέψει στην Κρήτη.

Την Παρασκευή – σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες – βρισκόταν στο Ηράκλειο, όπου ζει στενό συγγενικό του πρόσωπο, ενώ την ίδια ημέρα ταξίδεψε με το υπεραστικό λεωφορείο στη Σητεία. Αυτό αποδεικνύει το απόκομμα του εισιτηρίου που βρέθηκε στα προσωπικά του αντικείμενα ωστόσο άγνωστο παραμένει το πώς βρέθηκε στον ελαιώνα όπου έδωσε τέλος στη ζωή του. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι πλάι στο άψυχο σώμα του βρέθηκε ένα άδειο μπουκάλι βότκας.

Στο πλαίσιο της αστυνομικής έρευνας θα κληθεί σε κατάθεση το συγγενικό πρόσωπο του 35χρονου που ζούσε στο Ηράκλειο. Πάντως, σύμφωνα με πληροφορίες του neakriti.gr, είχε αφήσει πίσω του σημείωμα…

Αντιμετώπιζε ψυχολογικά προβλήματα

Ο δεύτερος αστυνομικός, ο οποίος βρέθηκε κρεμασμένος στην πόρτα του σπιτιού όπου διέμενε έξω από την πόλη του Αγίου Νικολάου, σύμφωνα με το creta24.gr, είχε καταγωγή από τη Βόρεια Ελλάδα και υπηρετούσε στην Ασφάλεια του Αγίου Νικολάου Κρήτης.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, ο αυτόχειρας αστυνομικός αντιμετώπιζε προβλήματα και ακολουθούσε αγωγή, ενώ παρακολουθούνταν και από τον υπηρεσιακό ψυχίατρο.

Στο σημείωμα του, σύμφωνα με το politikakritis.gr, ο 35χρονος ένστολος που βρέθηκε στο Καλό Χωριό αποχαιρετά τη μητέρα του και τη γυναίκα του, που εργαζόταν σε άλλο νησί και θα ερχόταν αυτές τις μέρες στην Κρήτη, λέγοντας ότι δεν μπορούσε άλλο να διαχειριστεί την άσχημη ψυχολογική κατάσταση που βίωνε. Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές του είχε αφαιρεθεί το υπηρεσιακό όπλο, ενώ από τον υπηρεσιακό γιατρό είχε χαρακτηριστεί ως βαρύ περιστατικό.

Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες του cretalive.gr, σε ανύποπτο χρόνο είχε εξομολογηθεί σε συναδέλφους του ότι αντιμετώπιζε προβλήματα και είχε σκεφτεί το ενδεχόμενο της αυτοκτονίας.

Προανάκριση για τα δύο τραγικά περιστατικά διενεργούν το Α.Τ. Σητείας και το Α.Τ. Αγίου Νικολάου.

Το μήνυμα του προέδρου αστυνομικών υπαλλήλων του Νομού Λασιθίου

Συγκλονισμένη είναι η Κρήτη από τις αυτοκτονίες των δύο αστυνομικών. Με αφορμή τον τραγικό θάνατο των δύο ένστολων ο πρόεδρος αστυνομικών υπαλλήλων Νομού Λασιθίου, Γιώργος Καρτσάκης, στέλνει το δικό του μήνυμα και προτρέπει τους πολίτες που χρειάζονται βοήθεια να μη διστάσουν να την ζητήσουν.

Η ανάρτησή του:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This