Τέμπη: Σε κλινική στο Ανόβερο ο 20χρονος Γεράσιμος, μοναδικός επιζών από το πρώτο βαγόνι

Συγγενείς των 57 θυμάτων της σιδηροδρομικής τραγωδίας καταγγέλλουν αδικαιολόγητη καθυστέρηση στη δικαστική έρευνα

Must Read

Συνεχίζει να δίνει τη μάχη για τη ζωή του ο 20χρονος Γεράσιμος – Ιάσων Γεωργιάδης, ο μοναδικός επιζών του πρώτου βαγονιού της μοιραίας αμαξοστοιχίας στα Τέμπη, που νοσηλεύεται εδώ και 105 ημέρες στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Νοσοκομείου Λάρισας.

Ο Γεράσιμος ανοίγει κατά διαστήματα τα μάτια του, σηκώνει και κινεί ελάχιστα τα χέρια του, σε μια αργή διαδικασία για την ανάκτηση της επικοινωνίας του με το περιβάλλον. Μια χαραμάδα αισιοδοξίας για την οικογένεια του 20χρονου αποτελεί το γεγονός ότι θα μεταφερθεί σε κέντρο αποκατάστασης του εξωτερικού.

Συγκεκριμένα, ο 20χρονος Γεράσιμος έχει γίνει δεκτός από εξειδικευμένο κέντρο αποκατάστασης στο Ανόβερο της Γερμανίας, που ειδικεύεται στις εγκεφαλικές κακώσεις. Αντίθετα, αντίστοιχο κέντρο στην Ελβετία είχε αρνηθεί να νοσηλεύσει τον νεαρό.

Στο μεταξύ, από μέρα σε μέρα θα κατατεθεί στον εφέτη ανακριτή Λάρισας που χειρίζεται την πολύκροτη υπόθεση το πόρισμα των πραγματογνωμόνων που έχουν διοριστεί από τη Δικαιοσύνη, στο πλαίσιο της διερεύνησης των αιτιών και συνθηκών του σιδηροδρομικού δυστυχήματος.

Νέες ποινικές διώξεις

Εφόσον το πόρισμα διαπιστώσει πως η τραγωδία θα είχε αποφευχθεί αν ίσχυαν τα προβλεπόμενα μέτρα τηλεδιοίκησης και σηματοδότησης του σιδηροδρομικού δικτύου, τότε αναμένεται να ασκηθούν νέες ποινικές διώξεις κατά των υπευθύνων του ΟΣΕ και της Hellenic Train.

Από την πλευρά τους, συγγενείς των 57 θυμάτων καταγγέλλουν αδικαιολόγητη καθυστέρηση στη δικαστική έρευνα. Για τον λόγο αυτόν, μέλη του Συλλόγου Ατόμων Πληγέντων Δυστυχήματος Τεμπών είχαν επαφές τις προηγούμενες ημέρες με αρχηγούς κομμάτων, ενώ επισκέφθηκαν την περασμένη Παρασκευή τον εποπτεύοντα της έρευνας, προϊστάμενο της Εισαγγελίας Εφετών Λάρισας Σταμάτη Δασκαλόπουλο, ζητώντας επίσπευση των διαδικασιών, ώστε να λογοδοτήσουν οι υπεύθυνοι για τον χαμό των ανθρώπων τους.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This