Αντέδρασε έντονα δημοσιογράφος του ΣΚΑΪ όταν η Παγώνη έλεγε για τα προβλήματα στα νοσοκομεία

Η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ απάντησε γιατί δεν πηγαίνουν οι γιατροί στα νησιά

Must Read

Στα τεράστια προβλήματα που υπάρχουν στον κλάδο της υγείας αναφέρθηκε για ακόμη μια φορά η πρόεδρος της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείων Αθηνών-Πειραιώς (ΕΙΝΑΠ), Ματίνα Παγώνη.

Μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του ΣΚΑΪ, «Σήμερα», η κ. Παγώνη αρχικά αναφέρθηκε στο τροχαίο ατύχημα στην λεωφόρο Κηφισίας με έξι άτομα να μεταφέρονται στο νοσοκομείο, τέσσερα από τα οποία είναι σοβαρά.

Στη συνέχεια, η συζήτηση πέρασε στα προβλήματα στον τομέα της υγείας.

«Πόσο θα αντέξουν τα νοσοκομεία και τα κέντρα υγείας;Πιστεύω την ερχόμενη τετραετία αυτά να φτιαχτούν, να πάμε μπροστά. Τα προβλήματα τα είδαμε, τα έχουμε εμπεδώσει. Αυτά τα προβλήματα είναι δέκα χρόνια και. Τα έχουμε επισημάνει», ανέφερε.

Και πρόσθεσε με νόημα:

«Δεν μου αρέσει να βλέπω κάτι αναρτήσεις παραμονή των εκλογών ότι περιμένουν 370 λεπτά αναμονή στα νοσοκομεία. Τώρα τα θυμηθήκαμε; Τόσα χρόνια σας τα λέω ότι περιμένουν τρεις και τέσσερις ώρες στα νοσοκομεία. Τα άτομα που θα πάρουν τις θέσεις για να λάβουν τις αποφάσεις, τα γνωρίζουν τα προβλήματα. Από εκεί και πέρα, όλοι κρίνονται»,

Οι δηλώσεις της προέδρου της ΕΙΝΑΠ προκάλεσαν την αντίδραση του δημοσιογράφου Βαγγέλη Παπαδημητρίου ο οποίος βρήκε αφορμή να της πει ότι φάσκει και αντιφάσκει.

«Από τη μία λέτε ότι αυτά τα προβλήματα είναι γνωστά, τώρα βρήκαμε να τα συζητήσουμε και από την άλλη λέτε ότι πρέπει να λυθούν την επόμενη μέρα», της είπε.

Η κ. Παγώνη απάντησε ότι συνέχεια αναφέρεται στα προβλήματα και ότι πρέπει να λυθούν.

Σε ερώτηση γιατί δεν πηγαίνουν οι γιατροί στα νησιά η κ. Παγώνη απάντησε:

«Εσείς θα πηγαίνατε με 1.000 ευρώ σε ένα νησί, που για να πάτε και να έρθετε στην Αθήνα να δείτε τους δικούς σας θα θέλατε 370 ευρώ; Όχι. Θα πηγαίνατε σε ένα νησί που θα ψάχνατε να βρείτε σπίτι και δεν θα βρίσκατε πουθενά; Όχι!», απάντησε εκνευρισμένη.

«Στη Ρουμανία ο πρωτοδιοριζόμενος επιμελητής Β’ παίρνει 3.000 ευρώ. Από εκεί και πέρα αποφασίστε εσείς τι πρέπει να γίνει», πρόσθεσε.

Και στη συνέχεια είπε:

«Σας λέω ότι τα κίνητρα θα πρέπει να είναι οικονομικά, να υπάρχει ένα σπίτι και από εκεί και πέρα αυτά τα νέα άτομα, οι νέοι επιστήμονες οι οποίοι θα πάνε εκεί αν υπάρχουν τα κίνητρα, θα πρέπει να ξέρουν ότι σε τέσσερα χρόνια θα γυρίσουν σε Αθήνα ή Θεσσαλονίκη έτσι ώστε να εξελιχθούν και επιστημονικά, για να πάνε άλλοι εκεί».

Καταλήγοντας είπε:

«Δεν ζητήσανε βίλες οι γιατροί, ζητήσαν σπίτια να πάνε να μείνουν για να κάνουν τη δουλειά τους. Σε τρώγλη θα πάνε να μείνουν; Όχι βέβαια».

Δείτε βίντεο:



Δείτε επίσης:

Ματίνα Παγώνη: «Ατυχέστατη η δήλωση Πνευματικού για τους καρκινοπαθείς»

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This