Πέμπτη 17/6/2021

Μέτρα από τη διεθνή κοινότητα για τις πειρατικές επιθέσεις ζητούν οι εφοπλιστές

Με ανακοίνωσή της, η Ένωση Ελλήνων Εφοπλιστών, εκφράζει την ανησυχία της για την κατάσταση των πειρατικών επιθέσεων και απαγωγών σε βάρος εμπορικών πλοίων στην περιοχή του Κόλπου της Γουϊνέας. Για την πρόσφατη απαγωγή μελών του πληρώματος εμπορικού πλοίου που φέρει την ελληνική σημαία, μεταξύ των οποίων περιλαμβάνεται και ένας Έλληνας, η ΕΕΕ εκφράζει τη βαθιά λύπη και συμπαράστασή της στους οικείους των ναυτικών και ευελπιστεί στην γρήγορη απελευθέρωσή τους.

Διαβάστε επίσης: Kραυγή αγωνίας από τον πατέρα του 20χρονου: «Πού είναι το παιδί μου»; – Βίντεο ντοκουμέντο από πειρατεία

«Η κατάσταση έχει λάβει ανησυχητικές διαστάσεις για την ασφάλεια των πλοίων και των πληρωμάτων, ενώ έχει και σοβαρές επιπτώσεις για τη διεθνή ναυτιλία και την απρόσκοπτη διεξαγωγή του διεθνούς θαλάσσιου εμπορίου στην περιοχή», αναφέρει η Ένωση.

Όπως τονίζει η Ένωση, «σύσσωμη η διεθνής ναυτιλία έχει εδώ και καιρό, και προσφάτως πάλι, επιστήσει την προσοχή των ιθυνόντων στο πρόβλημα των ενόπλων επιθέσεων σε εμπορικά πλοία στην ευαίσθητη αυτή περιοχή του πλανήτη και έχει καλέσει τη διεθνή κοινότητα να λάβει τα κατάλληλα μέτρα για την προστασία των ναυτικών και του θαλάσσιου εμπορίου.

Η δραστηριοποίηση όλων των εμπλεκόμενων φορέων αποτελεί απόλυτη προτεραιότητα και επιτακτική ανάγκη για την ουσιαστική και αποτελεσματική αντιμετώπιση τέτοιων έκνομων περιστατικών και την καταστολή της μη ανεκτής αυτής κατάστασης», προσθέτει η ΕΕΕ.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Φτωχός συγγενής