Ναι μεν αλλά από τους 7 μπράβους που κατηγορούνται ως μέλη κυκλώματος εκβιαστών

Must Read

Μαραθώνιες ήταν οι απολογίες που έδιναν μέχρι αργά χθες στα δικαστήρια της πρώην Σχολής Ευελπίδων οι επτά σκληροί μπράβοι της νύχτας που κατηγορούνται ως μέλη κυκλώματος εκβιαστών που δρούσε στα νοτιοανατολικά προάστια της Αθήνας και φέρεται ότι είχαν γίνει ο φόβος και ο τρόμος πολλών καταστηματαρχών και επιχειρηματιών, κυρίως στον χώρο της εστίασης και της διασκέδασης.

Σύμφωνα με τη δικογραφία που έχουν σχηματίσει οι Αρχές για τη συγκεκριμένη υπόθεση, οι επτά κατηγορούμενοι, οι οποίοι συνελήφθησαν έπειτα από επιχείρηση της Δίωξης Εκβιαστών, μεταξύ άλλων, αναλάμβαναν και εκτελούσαν σε βάρος καταστηματαρχών «συμβόλαια» ξυλοδαρμού κατά παραγγελία για την εξόφληση οφειλών, ενώ εμπλέκονταν και σε υποθέσεις εκβιασμών.

Aνακριτικές Αρχές

Κατά περίπτωση οι επτά συλληφθέντες απολογήθηκαν στις ανακριτικές Αρχές για εγκληματική οργάνωση, διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης, εκβίαση κατ’ επάγγελμα, βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη, επικίνδυνη σωματική βλάβη, παραβίαση του νόμου περί όπλων και αντίσταση. Πληροφορίες αναφέρουν ότι κατά τη διάρκεια των απολογιών τους, οι οποίες άρχισαν λίγο πριν από το μεσημέρι της Παρασκευής και συνεχίστηκαν ως το βράδυ, οι κατηγορούμενοι αρνήθηκαν μέρος των αδικημάτων που αφορούν εκβιασμούς σε βάρος επιχειρηματιών. Αντίθετα, φέρεται ότι αποδέχθηκαν μέρος των κατηγοριών που αφορούν ξυλοδαρμούς, υποστηρίζοντας όμως πως πρόκειται για ιδιωτικές διαφορές που είχαν με τους συγκεκριμένους επιχειρηματίες και όχι για εκτέλεση «συμβολαίων» σε βάρος τους.

Ωστόσο, σύμφωνα με τα στοιχεία που έχουν συγκεντρωθεί, οι κατηγορούμενοι, ηλικίας από 34 έως 40 ετών, ανάμεσά τους και δύο Ιρακινοί, φαίνεται πως είχαν γίνει «εφιάλτης» για πολλούς καταστηματάρχες σε Γλυφάδα, Αλιμο, Δάφνη, Ηλιούπολη κ.λπ., στους οποίους παρείχαν «προστασία» και στο πλαίσιο αυτής εκβιαστικά απαιτούσαν χρήματα. Σε περίπτωσή που κάποιος από τους επιχειρηματίες δεν ενέδιδε, τότε προχωρούσαν σε άγριους ξυλοδαρμούς ακόμη και υπαλλήλων των καταστημάτων αυτών, προκαλώντας παράλληλα και μεγάλες υλικές ζημιές.

Ενδεικτικά στη δικογραφία αναφέρεται περιστατικό που έλαβε χώρα τον περασμένο Σεπτέμβριο σε κατάστημα της Γλυφάδας, όπου τα μέλη της οργάνωσης, έχοντας καλυμμένα τα πρόσωπά τους, ξυλοκόπησαν άγρια τον ιδιοκτήτη το μαγαζιού, προκαλώντας του βαριές σωματικές βλάβες. Εκτός από τον ιδιοκτήτη, χτύπησαν και έναν υπάλληλο, ενώ στη συνέχεια προκάλεσαν εκτεταμένες υλικές ζημιές στο εσωτερικό του καταστήματος.

Οπως μάλιστα αναφέρεται στον φάκελο της υπόθεσης, η οργάνωση είχε στρατιωτική δομή, με τα μέλη της -κάποια εξ αυτών γνώριζαν πολεμικές τέχνες– να πηγαίνουν στα μαγαζιά σαν να παρελαύνουν, με στόχο να προκαλέσουν τον τρόμο των ιδιοκτητών. Αίσθηση, πάντως, προκαλεί η πληροφορία ότι τα μέλη του κυκλώματος είχαν προχωρήσει σε επιθέσεις σε βάρος επιχειρηματιών έπειτα από παραγγελία αστυνομικού.

Χαρακτηριστική είναι η κατάθεση εμπόρου αυτοκινήτων, ο οποίος τον Μάρτιο του 2023 φέρεται ότι ξυλοκοπήθηκε άγρια από μέλη της οργάνωσης έπειτα από εντολή αστυνομικού. Ο τελευταίος, όπως προέκυψε από την προανάκριση, είχε προκαταβάλει 15.000 ευρώ στον ιδιοκτήτη της έκθεσης για την αγορά ενός αυτοκίνητου και επειδή ο επιχειρηματίας δεν μπορούσε να ανταποκριθεί άμεσα στην υποχρέωσή του, ο αστυνομικός ζήτησε από τους μπράβους να τον ξυλοκοπήσουν!

Τέλος, στη δικογραφία, εκτός από τις καταθέσεις των θυμάτων των άγριων επιθέσεων, περιλαμβάνονται βιντεοληπτικό υλικό και δεδομένα παρακολούθησης τηλεφωνικών συνομιλιών, ενώ οι έρευνες για τη σύλληψη και άλλων προσώπων ως μελών του κυκλώματος συνεχίζονται.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This