Τραγωδία στην Λευκάδα: «Έδεσαν τον άνδρα με σωσίβιο, αλλά τα κύματα τον έπαιρναν μέσα»

«Τον βλέπαμε στα 10-20 μέτρα και δεν υπήρχε ένα φουσκωτό να τον βγάλει»

Must Read

«Μουδιασμένη» εξακολουθεί να είναι η Λευκάδα από το δυστύχημα που εκτυλίχθηκε στην παραλία Κάθισμα, με θύμα έναν 50χρονο που έχασε την ζωή του.

Η κακοκαιρία που έπληξε την περιοχή είχε σαν αποτέλεσμα να δημιουργηθούν τεράστια κύματα, ωστόσο ο 50χρονος με την σύζυγό του θέλησαν να βγάλουν φωτογραφία μπροστά στα κύματα. Ένα εξ αυτών ωστόσο τους παρέσυρε μέσα στη θάλασσα και μάλιστα, για την διάσωση του άνδρα κλήθηκε και ελικόπτερο.

Μετά από λίγη ώρα το άψυχο σώμα του 50χρονου εντοπίστηκε στη θάλασσα, ενώ στο σημείο έσπευσαν ναυαγοσώστες, οι οποίοι κατάφεραν να βγάλουν έξω από τη θάλασσα ζωντανή την γυναίκα.

«Έσωσαν τη γυναίκα του, τον έδεσαν με ένα σωσίβιο αλλά ο άνθρωπος ξανά έφυγε μέσα»

Η Κατερίνα Τσιαντή, αυτόπτης μάρτυρας, μίλησε σε τηλεοπτική εκπομπή για το ανατριχιαστικό περιστατικό.

«Εμείς είχαμε πάει με την οικογένειά μου στην παραλία και την προηγούμενη και εκείνη τη μέρα στο Κάθισμα. Όταν φτάσαμε τα κύματα δεν ήταν τεράστια. Κατέβηκα με τα παιδιά μου στην παραλία αλλά μας ειδοποίησαν από την ταβέρνα που καθόμασταν ότι καλύτερα να ανέβουμε πάνω γιατί τέτοιες μέρες η θάλασσα φαίνεται επικίνδυνη. Όταν είδαμε το γεγονός, τον άνθρωπο μέσα στη θάλασσα να πνίγεται, οι ναυαγοσώστες να τον αρπάζουν. Έσωσαν τη γυναίκα του, τον έδεσαν με ένα σωσίβιο αλλά ο άνθρωπος ξανά έφυγε μέσα, δεν μπορούσαν να τον βγάλουν», είπε αρχικά η κ. Τσιαντή και συνέχισε:

«Δεν είδα προηγουμένως τι έκανε ο άνθρωπος με τη γυναίκα του, εμείς τον είδαμε μέσα στη θάλασσα. Η παραλία είχε 3 ναυαγοσώστες που αγωνίστηκαν με αυτοθυσία, να μπαίνουν στα κύματα. Οι ναυαγοσώστες έλεγαν στον κόσμο να μη μπαίνει στη θάλασσα αλλά δεν έρχονταν και στον καθένα ξεχωριστά. Εκείνη την ώρα δεν υπήρχαν άτομα άλλα μέσα στη θάλασσα, έπαιζαν έξω μόνο με τα κύματα. Όταν κόπαζε, κάποιος έμπαινε αλλά γενικά όχι δεν υπήρχαν άνθρωποι που κολυμπούσαν. Ο άνθρωπος έκανε την απερισκεψία και βρέθηκε μέσα στη θάλασσα. Οι ναυαγοσώστες δεν είχαν τα μέσα να τον σώσουν».

Όπως εξήγησε η κυρία Τσιαντή, επί 1,5 ώρα ήταν ένας άνθρωπος μέσα στη θάλασσα πνιγμένος γιατί δεν μπορούσαν να τον σώσουν και τον παρέσυραν τα κύματα συνεχώς. «Δεν είχαν ένα τζετ σκι, ένα φουσκωτό κάτι. Παίρναμε τηλέφωνο την αστυνομία, να καλέσει το Λιμενικό να έρθει. Θα μπορούσαν εκείνοι να τον προσεγγίσουν με ένα φουσκωτό. Τον βλέπαμε στα 10-20 μέτρα. Στο βίντεο που φαίνεται, είναι στην αρχή που του έβαλαν το σωσίβιο. Ήταν πολύς ο κόσμος δεν είδαμε ακριβώς τι έκανε το ζευγάρι προηγουμένως», κατέληξε η αυτόπτης μάρτυρας.

Δείτε επίσης:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This