Καταγγελία ΠΟΕΔΗΝ για αστυνομικούς: «Χτύπησαν και πέρασαν χειροπέδες σε νοσηλευτή ψυχιατρικής κλινικής»

Must Read

Επεισόδιο βίας και κατάχρησης εξουσίας από την αστυνομία σε ψυχιατρική κλινική καταγγέλλει η ΠΟΕΔΗΝ.

Συγκεκριμένα, δυο αστυνομικοί που συνόδευαν ασθενή για εγκλεισμό, όταν τον πήγαν στο τμήμα οξέων περιστατικών, η πόρτα ήταν κλειστή. Μόλις χτύπησαν την πόρτα και ο νοσηλευτής από μέσα τους απάντησε να πάνε τον ασθενή σε ένα απέναντι γραφείο μέχρι να ειδοποιήσει γιατρό, τότε αυτοί εξαγριώθηκαν και άρχισαν να χτυπούν δυνατά την πόρτα.

«Πέρασαν χειροπέδες στον νοσηλευτή»

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλη Γιαννακό: «Όταν ο νοσηλευτής άνοιξε την πόρτα οι αστυνομικοί εισέβαλαν μέσα με άγριες διαθέσεις, χτύπησαν τον νοσηλευτή και αφού τον ακινητοποίησαν, του πέρασαν χειροπέδες. Στην κλινική επικράτησε πανικός, οι άρρωστοι αναστατώθηκαν και τρόμαξαν πολύ. Στη συνέχεια οι εργαζόμενοι κάλεσαν τον Διοικητή, ο οποίος βρέθηκε στο νοσοκομείο και ζήτησε από τους αστυνομικούς να αφαιρέσουν τις χειροπέδες από τον νοσηλευτή».

Η ανακοίνωση της ΠΟΕΔΗΝ: «Απαράδεκτο περιστατικό και κατάχρηση εξουσίας. Θα κάνουμε διάβημα τη Δευτέρα και στον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη και στο Υπουργείο Υγείας. Απαγορεύονται οι αστυνομικοί στα νοσοκομεία και μάλιστα να ασκούν βία στους εργαζόμενους. Τον χτύπησαν τον νοσηλευτή και τον πέταξαν κάτω, πριν του περάσουν τις χειροπέδες. Η Ψυχιατρική Κλινική έχει πάντα κλειδωμένη πόρτα, για να μην μπορούν να βγουν οι ασθενείς έξω. Οι αστυνομικοί δεν είχαν κανένα δικαίωμα να εισέλθουν μέσα στην Κλινική. Γι’ αυτό ο νοσηλευτής τους είπε να πάνε στο Ιατρείο, το οποίο είναι έξω από την κλινική».

Οι αστυνομικοί, μετά την παρέμβαση του Διοικητή, έβγαλαν τις χειροπέδες από τον νοσηλευτή και αποχώρησαν.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This