Αγροτική παραγωγή: Προβλήματα λόγω της κακοκαιρίας – Τι εξηγούν οι επαγγελματίες του κλάδου

«Εκπέμπουμε SOS, δεν θα καλλιεργήσει κανένας»

Must Read

Τα διαδοχικά κύματα κακοκαιρίας και ο αντίκτυπος της κλιματικής κρίσης στην χώρα μας έχουν επηρεάσει την αγροτική παραγωγή με τους επαγγελματίες του κλάδου να κάνουν λόγο για τεράστια προβλήματα.

Οι καιρικές συνθήκες φαίνεται πως έχουν πλήξει τις καλλιέργειες, φέρνοντας στο προσκήνιο ζήτημα επάρκειας, αλλά και αύξηση στις τιμές. Ειδικότερα, παρατηρούνται συνθήκες ανάπτυξης του περονόσπορου, λόγω των βροχοπτώσεων και της υγρασίας στις καλλιέργειες.

«Είναι γεγονός ότι η έλλειψη προϊόντων φέρνει αύξηση στις τιμές»

Τα παραπάνω επιβεβαιώνει ο αγρότης, Γιώργος Δρόσος, ο οποίος εξηγεί ότι οι απότομες αλλαγές στις καιρικές συνθήκες φέρνουν την αγροτική παραγωγή σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

«Οι καιρικές συνθήκες του τελευταίου μήνα, ήταν το αίτιο της επέλασης του περονόσπορου. Έχει καταστρέψει τα πάντα σε εκτατικές καλλιέργειες, μιλάμε για καταστροφή κι όχι για ζημιές. Το ότι είναι πανδημικό το φαινόμενο του περονόσπορου το αποδεικνύει ότι έχουν τελειώσει τα φυτοφάρμακα στις αποθήκες», σημείωσε αρχικά και συνέχισε: «Είναι γεγονός ότι η έλλειψη προϊόντων φέρνει αύξηση στις τιμές. Πρόκειται για οικονομική ζημιά της εθνικής οικονομίας».

Στην συνέχεια ο αγρότης εκτίμησε ότι σίγουρα θα υπάρξουν ελλείψεις κι ανέφερε ότι ο ΕΛΓΑ δεν αποζημιώνει τους αγρότες για ζημιές που προκαλούνται από δευτερογενή αίτια.

«Εκπέμπουμε SOS, δεν θα καλλιεργήσει κανένας»

Από την πλευρά του, ο Δημήτρης Πατσιάς, εκπρόσωπος της ομοσπονδίας παράγωγων λαϊκών αγορών δήλωσε πως οι καιρικές συνθήκες αυτή την στιγμή είναι πιο πολύ σαν φθινόπωρο παρά σαν καλοκαίρι. «Αποτέλεσμα είναι να υπάρχει μεγάλο πρόβλημα στην συγκομιδή. Οι καλλιέργειες διαλύθηκαν», διευκρίνισε και πρόσθεσε:

«Εκπέμπουμε SOS, αν η πολιτεία δεν σκύψει το κεφάλι από πάνω μας, να καταλάβει στο πρόβλημα μας, δεν θα καλλιεργήσει κανένας».

Τέλος, σε ό,τι αφορά στο φαινόμενο της κλιματικής αλλαγής ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Δρόσος «δεν διανύουμε πια κλιματική αλλαγή, αλλά κλιματική κρίση».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This