Τρίτη 22/6/2021

Ψάχνουν 45χρονο που συμμετείχε στους Πυρήνες της Φωτιάς – Δεν έδωσε το «παρών» στο τμήμα

Ένταλμα σύλληψης για άνδρα που έχει ενεργό ρόλο σε δράσεις στα Εξάρχεια εξέδωσε η Αντιτρομοκρατική, καθώς δεν έδωσε το «παρών» στις αρχές του μήνα και αναζητείται. Το γεγονός αυτό έχει προκαλέσει ανησυχία και μεγάλες υποψίες, καθώς ο 45χρονος άντρας έχει ποινικό μητρώο για υποθέσεις ένοπλου αντάρτικού πόλης.

Στο παρελθόν έχει εκτίσει ποινή εγκλεισμού και στη συνέχεια αποφυλακίστηκε. Όπως επισημαίνουν αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. με γνώση της ανθρωπογεωγραφίας των Εξαρχείων και του αντιεξουσιαστικού χώρου, φέρεται ότι συμμετείχε σε επιθέσεις κατά αστυνομικών μετά τις επιχειρήσεις εκκένωσης καταλήψεων (26/11 2017) στον έναν από τους χώρους που αποτελούν σημείο αναφοράς στα Εξάρχεια.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, στο παρελθόν είχε συλληφθεί από την Αντιτρομοκρατική για ένοπλη ληστεία με βαρύ οπλισμό στο Βελβεντό Κοζάνης και είχε παραπεμφθεί και για συμμετοχή στη Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς. Μετά την αποφυλάκισή του έδινε το «παρών» τρεις φορές τον μήνα στο Τμήμα των Εξαρχείων.

Οι ίδιες αστυνομικές πηγές σημειώνουν ότι «ήταν απόλυτα τυπικός στις παρουσίες του», ωστόσο ήταν ιδιαιτέρως προσεκτικός, καθώς «ακόμα και την υπογραφή του την έβαζε με δικό του στυλό, που έφερνε και έπαιρνε μαζί του» για να μην αφήσει γενετικό υλικό.
Λίγες ημέρες πριν στο Τμήμα των Εξαρχείων διαβιβάστηκε από την Αντιτρομοκρατική ένταλμα σύλληψης με τα στοιχεία του 45χρονου άνδρα, καθώς στο πλαίσιο διερεύνησης σοβαρής υπόθεσης του κοινού Ποινικού προέκυψαν ευρήματα εμπλοκής του.

Η επιλογή του 45χρονου να μην εμφανιστεί στην τυπική διαδικασία για να δώσει το «παρών» στο αστυνομικό τμήμα ωστόσο προκαλεί έντονη ανησυχία, με δεδομένη την κλιμάκωση των επιθέσεων σε βάρος ένστολων και αστυνομικών στόχων.

Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του newsbreak. Ακολουθήστε το newsbreak σε Instagram, Facebook, Viber και Twitter.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ