Στον Πειραιά η Εισαγγελέας των υποκλοπών Βασιλική Βλάχου, μετά τη λήξη της θητείας της στην ΕΥΠ

Είχε δώσει το «πράσινο φως» για τις υποκλοπές πολιτικών, δημοσιογράφων και άλλων προσώπων

Must Read

Στην Εισαγγελία Εφετών Πειραιά επιστρέφει η Βασιλική Βλάχου η οποία ήταν αρμόδια τα τελευταία τρία χρόνια για την Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών (ΕΥΠ) και είχε δώσει το «πράσινο φως» για τις υποκλοπές του προέδρου του ΠΑΣΟΚ Νίκου Ανδρουλάκη, του δημοσιογράφου Θανάση Κουκάκη και άλλων προσώπων.

Το Ανώτατο Δικαστικό Συμβούλιο του Αρείου Πάγου που συνεδρίασε στις 22 Ιουνίου, λίγες ημέρες πριν τις βουλευτικές εκλογές, αποφάσισε τη μετάθεση της από την Εισαγγελία Αθηνών στη Εισαγγελία Πειραιά.

Η Βασιλική Βλάχου είχε προκαλέσει αντιδράσεις στην αντιπολίτευση για τις υποκλοπές πολιτικών προσώπων και δημοσιογράφων που έγιναν από την ΕΥΠ με την έγκρισή της.

Εις βάρος της είχε διαταχθεί τον περασμένο Σεπτέμβριο πειθαρχικός έλεγχος με εντολή του τότε αντιπροέδρου του Αρείου Πάγου και προέδρου του τριμελούς συμβουλίου Επιθεώρησης Χρήστου Τζανερρίκου, ο οποίος παραιτήθηκε τον περασμένο Απρίλιο, καταγγέλλοντας παρεμβάσεις από την κυβέρνηση Μητσοτάκη.

Τη θέση της εισαγγελέως ΕΥΠ ανέλαβε στις 12 Μαΐου 2020, έπειτα από ψηφοφορία του Ανώτατου Δικαστικού Συμβουλίου του Αρείου Πάγου. Η πλειοψηφία ήταν οριακή, με 6-5 ψήφους. Η αποστολή της ήταν να ελέγχει τη νομιμότητα των ειδικών επιχειρησιακών δράσεων της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών.

Πληροφορίες και δημοσιεύματα ανέφεραν ότι «ήταν προσωπική επιλογή του πρωθυπουργού, που φέρεται ότι δήλωνε σίγουρος στο στενό του περιβάλλον ότι αυτή θα γίνει τελικά εισαγγελέας στην ΕΥΠ».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This