Τρίτη 11/5/2021

Θρίαμβος του Καϊτεζίδη στην Περιφερειακή Ένωση Δήμων

Ο δήμαρχος Πυλαίας – Χορτιάτη Ιγνάτιος Καϊτεζίδης αναδείχθηκε νέος πρόεδρος της Περιφερειακής Ενωσης Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας (ΠΕΔ-ΚΜ) κατά τη διάρκεια των χθεσινών εκλογών που έγιναν στη Θεσσαλονίκη. Η παράταξη του κ. Καϊτεζίδη «Ενωμένοι Αυτοδιοικητικοί» έλαβε 65% των ψήφων (125 από τα 195 ψηφοδέλτια) και εκλέγει 17 έδρες (12 δημάρχους και πέντε δημοτικούς συμβούλους).

Δεύτερη αναδείχθηκε η παράταξη «Αυτοδιοικητικό Κίνημα Κεντρικής Μακεδονίας» με 39 ψήφους και πέντε έδρες (τρεις δημάρχους και δύο δημοτικούς συμβούλους). Με 22 ψήφους η «Προοδευτική Αυτοδιοικητική Πρωτοβουλία» αναδείχθηκε τρίτη δύναμη στην ΠΕΔ-ΚΜ και θα καταλάβει τρεις έδρες στο νέο διοικητικό συμβούλιο, όλες για δημοτικούς συμβούλους.

O επικεφαλής της παράταξης «Ενωμένοι Αυτοδιοικητικοί» και νέος πρόεδρος, Ιγνάτιος Καϊτεζίδης σημείωσε ότι κεντρικό μήνυμα της παράταξης είναι ότι «κανένας δήμος να μην αισθάνεται πια ότι παλεύει μόνος του. Είμαστε μια γροθιά, θα είμαστε δίπλα σε κάθε δήμο. Θα παλέψουμε μέσα από αυτόν τον ενιαίο ρόλο για την αναβάθμιση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και την επίλυση μιας σειράς σημαντικών προβλημάτων, όπως είναι θεσμικά των ΟΤΑ».

Για μια εξαιρετικά δημιουργική τετραετία έκανε λόγο ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας: «Ο Δήμος Θεσσαλονίκης υποδέχεται δημάρχους, εκλεγμένους δημοτικούς συμβούλους στο δημαρχείο Θεσσαλονίκης για την εκλογή αυτών των οργάνων. Να συγχαρώ την απερχόμενη διοίκηση της ΠΕΔ Κεντρικής Μακεδονίας για την παρά πολύ καλή δουλειά που έκανε και ξεκινάει σε αυτό τον χώρο μια καινούργια τετραετία. Υπάρχει πολλή δουλειά. Πιστεύω ότι η ΠΕΔ Κεντρικής Μακεδονίας θα δείξει τον δρόμο σε όλες αυτές τις αλλαγές που πρέπει να γίνουν στην Τοπική Αυτοδιοίκηση».

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ