«Επικίνδυνες αποστολές» για μαθητές και καθηγητές στο Βαρθολομιό Ηλείας σε κτήριο που μετά από σεισμό χαρακτηρίστηκε κίτρινο!

Τσελέντης: «Κάποιος φωτισμένος Δήμαρχος προτιμάει να επενδύει τα χρήματα του Δήμου σε πανηγύρια με κλαρίνα και όχι στις επισκευές των σχολικών κτηρίων»

Must Read

Συνεχίζει την ανάδειξη των προβλημάτων, της αδιαφορίας και των εγκληματικών παραλείψεων των υπευθύνων που αφορούν επικίνδυνα σχολικά κτήρια, ο καθηγητής σεισμολογίας και διευθυντής του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου Άκης Τσελέντης.

Με νέα ανάρτησή του παρουσιάζει άλλο ένα σχολείο-κίνδυνο, το οποίο βρίσκεται σε μια περιοχή μεγάλης σεισμικής διακινδύνευσης, όπως η Ηλεία.

Συγκεκριμένα, όπως γράφει ο κ.Τσελέντης, καθηγητές της περιοχής τον ενημέρωσαν ότι στο Βαρθολομιό παιδιά και εκπαιδευτικοί μπαίνουν καθημερινά σε κτήριο που μετά από σεισμό χαρακτηρίστηκε κίτρινο και χωρίς αυτό ακόμα να έχει αποχαρακτηριστεί!

«Προφανώς και εκεί κάποιος φωτισμένος Δήμαρχος προτιμάει να επενδύει τα χρήματα του Δήμου σε πανηγύρια με κλαρίνα και όχι στις επισκευές των σχολικών κτηρίων», σχολιάζει καυστικά ο καθηγητής και προσθέτει πως σε όλη την Ελλάδα υπάρχουν πολλά επικίνδυνα σχολικά κτήρια σαν κι αυτό…

  • Η ανάρτηση του κ.Τσελέντη:

«Άλλο ένα επικίνδυνο σχολείο σε περιοχή μεγάλης σεισμικής διακινδύνευσης.
Μετά από επικοινωνία μου με καθηγητές στην Ηλία έμαθα ότι στο Σεισμόπληκτο Βαρθολομιό τα παιδιά διδάσκονται σε κτήριο που μετά από σεισμό χαρακτηρίστηκε κίτρινο. Χωρίς να έχει ακόμα αποχαρακτηριστεί, παιδιά και καθηγητές εργάζονται μέσα στο επικίνδυνο (αυτό κτήριο).
Και μιλάμε για νομό Ηλείας… Δηλ. μια περιοχή με μεγάλη σεισμικότητα που στο πρόσφατο παρελθόν επλήγη από πολύ ισχυρούς σεισμούς.

Προφανώς και εκεί κάποιος φωτισμένος Δήμαρχος προτιμάει να επενδύει τα χρήματα του Δήμου σε πανηγύρια με κλαρίνα και όχι στις επισκευές των σχολικών κτηρίων.
Μετά φταίει ο Τσελέντης…

Περιστατικά σαν αυτό είναι πάρα πολλά σε όλη την Ελλάδα. Προσπαθώ να βρω την επίσημη λίστα με τα σχολικά κτήρια που λειτουργούν χωρίς να έχουν αποχαρακτηριστεί (αν καταφέρω να τη βρω…). Είμαι σίγουρος ότι θα εκπλαγούμε όλοι. Εδώ όμως υπάρχει συνυπευθυνότητα και του Υπουργείου Παιδείας».

*φωτογραφία αρχείου

Διαβάστε ακόμα:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This