«Εξαφάνισαν» μάρτυρα σε δίκη «νονών» στον Πειραιά

Αν και γνωρίζει εμπλεκόμενους σε υποθέσεις εκβιασμών, «προστασίες», ξυλοδαρμούς, αλλά και τη διαπλοκή με διεφθαρμένους αστυνομικούς

Must Read

Μυστήριο καλύπτει την «εξαφάνιση» ουσιώδους μάρτυρα σε υπόθεση εκβιασμών ιδιοκτητών καταστημάτων ακόμα και τραγουδιστών που εκδικάζεται στο Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων Πειραιά.

Πρόκειται για μάρτυρα που φαίνεται να γνωρίζει πρόσωπα και καταστάσεις για τις ενέργειες της συμμορίας που είχε γίνει φόβος και τρόμος για επιχειρηματίες οι οποίοι εκβιάζονταν και αναγκάζονταν να πληρώνουν «προστασία» για να αποφύγουν ξυλοδαρμό ή καταστροφές στα καταστήματα τους.

Το συγκεκριμένο πρόσωπο είναι συνομιλητής του κατηγορουμένου ως αρχηγού εγκληματικής οργάνωσης που δραστηριοποιούνταν στην ευρύτερη περιφέρεια του Πειραιά.

Από τις απομαγνητοφωνημένες συνομιλίες που κατέγραψε ο «κοριός» της Αστυνομίας, προκύπτει πως όχι απλά συνομιλούσε το 2020 με τον αρχηγό της συμμορίας, αλλά γνώριζε υποθέσεις εκβιασμών, ποιοι εμπλέκονται, ακόμα και χρηματικά ποσά που πήραν από τα θύματα τους.

Και όμως, το συγκεκριμένο πρόσωπο όχι μόνο δεν είναι κατηγορούμενος αλλά ούτε μάρτυρας του κατηγορητηρίου.

Ως δια μαγείας, «εξαφανίστηκε» από τη δικογραφία που έφτασε στη Δικαιοσύνη, στην οποία είναι κατηγορούμενος μεταξύ άλλων και αστυνομικός.

Είναι άγνωστο γιατί οι αξιωματικοί του Τμήματος Εκβιαστών δεν έλαβαν κατάθεση από το συγκεκριμένο πρόσωπο, αν και προκύπτει η εμπλοκή του από τις νόμιμα υποκλαπείσες συνομιλίες που είχε με τον αρχηγό της συμμορίας.

Κατηγορούμενος στη δίκη που είναι σε εξέλιξη από τον περασμένο Μάρτιο, έχει ζητήσει να κληθεί να εξεταστεί το συγκεκριμένο πρόσωπο ως μάρτυρας.

Το δικαστήριο αποφάσισε να τον καλέσει για κατάθεση, αλλά οι αστυνομικοί δεν τον έχουν εντοπίσει ακόμα, αν και αύριο ολοκληρώνεται η διαδικασία καταθέσεων των μαρτύρων του κατηγορητηρίου και υπεράσπισης και ακολούθως ξεκινούν οι απολογίες των κατηγορουμένων…

Εξαφανίστηκε αν και 20 ημέρες νωρίτερα είχε προσαχθεί στη ΓΑΔΑ!

Εύλογα ο οποιοσδήποτε θα καταλάβαινε πως ο συγκεκριμένος μάρτυρας «εξαφανίστηκε» αυτοβούλως, προφανώς γιατί φοβάται να καταθέσει όσα γνωρίζει για την υπόθεση εκβιασμών και «προστασίας» επιχειρηματιών, ειδικά μετά τη διπλή δολοφονία στον Κορυδαλλό.

Όμως η υπόθεση περιπλέκεται καθώς ο εν λόγω μάρτυρας είχε προσέλθει στη ΓΑΔΑ πριν από μερικές ημέρες και κατέθεσε για άλλη υπόθεση στην οποία είναι και ο ίδιος εμπλεκόμενος για απάτη κατά συναυτουργία.

Μάλιστα ανάμεσα στα ονόματα του «φιγουράρουν» στο διαβιβαστικό της Ασφάλειας είναι, κατά διαβολική σύμπτωση, συγγενικό πρόσωπο του βασικού κατηγορουμένου στη δίκη που είναι σε εξέλιξη στο Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων Πειραιά.

Παλιός γνώριμος του Στεφανάκου ο «εξαφανισμένος» μάρτυρας

Από τις απομαγνητοφωνημένες συνομιλίες του «κοριού» της ΕΛ.ΑΣ. προκύπτει πως ο συγκεκριμένος μάρτυρας ήταν γνωστός του δολοφονημένου «νονού της νύκτας» Βασίλη Στεφανάκου, ενώ γνώριζε για τη διαπλοκή διεφθαρμένων αστυνομικών με τα κυκλώματα της νύχτας.

 

Βασίλης Στεφανάκος

Ανάμεσα σε άλλα που αποκαλύπτει είναι πως αστυνομικός φαίνεται πως έκανε τα «στραβά μάτια» σε βενζινάδικο που ήλεγχε συμμορία της νύχτας…

Αν μη τι άλλο τα όσα μπορεί να αποκαλύψει, θα μπορούσαν να αποτελέσουν αφορμή για σε βάθος έρευνα, μετά και το διπλό φονικό στον Κορυδαλλό όπου αποκαλύφθηκε ο «πόλεμος» ανάμεσα στις συμμορίες που λυμαίνονται βενζινάδικα και το λαθρεμπόριο πετρελαίου σε περιοχές της Αττικής.

Αν βέβαια καταφέρουν να τον εντοπίσουν

*αρχική φωτογραφία αρχείου

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This