Καφεδάκι με ψιψίνες – Το πρώτο cat friendly μαγαζί στη Θεσσαλονίκη

Must Read

Υπάρχει ένα κατάστημα στη Θεσσαλονίκη το οποίο κατακλύζεται από πατουσάκια, χαρούμενες ουρίτσες και πολλά πολλά χάδια. Πρόκειται για ένα pet friendly café ή, καλύτερα, cat friendly, το οποίο προάγει την υιοθεσία και δίνει τη δυνατότητα στους θαμώνες να απολαύσουν τον καφέ τους παρέα με αμέτρητα γατάκια.

Στο εξωτερικό, τέτοιου είδους καταστήματα λέγονται «cat cafe» και γνωρίζουν τεράστια επιτυχία, καθώς συρρέουν πολλοί άνθρωποι που αγαπούν τις γάτες, αλλά για οικονομικούς ή άλλους λόγους δεν μπορούν να τις αποκτήσουν.

«Στην Ελλάδα -τουλάχιστον προς το παρόν- δεν υπάρχει νομοθεσία για να μπορεί κάποιος να κάνει επίσημα αυτό που στο εξωτερικό, τα τελευταία 10 χρόνια, λέγεται cat cafe» εξηγεί η Βίκυ Ταρνανά, ιδιοκτήτρια του καφέ με ιδιαίτερα φιλοζωική δράση, αφού απαρτίζεται από 13 εθελόντριες που φροντίζουν για τη σίτιση, την περίθαλψη, τη στείρωση και την υιοθεσία των αδέσποτων γατιών της γειτονιάς.

Ζωόφιλοι

«Εμείς απλώς είμαστε ένας χώρος που έτυχε να βρίσκεται σε γειτονιά με πάρα πολλές γατούλες και έτυχε να είμαστε ζωόφιλοι» αναφέρει και συνεχίζει: «Ολα ξεκίνησαν πριν από 3,5-4 χρόνια, όταν γνωρίσαμε τον Ζυμαρούλη, ένα αξιαγάπητο μικρό γατί, με το οποίο, όπως και με τα τρία αδελφάκια του, δεθήκαμε πολύ. Κάπως έτσι ξεκίνησε το “domino effect”. Δεν ήταν μια συνειδητή επιχειρηματική δραστηριότητα. Εμείς, λόγω αυτής της συγκυρίας, βρεθήκαμε μέσα σε τρία χρόνια να προσελκύουμε γατόφιλο κοινό όχι μόνο από τη Θεσσαλονίκη, αλλά από όλη την Ελλάδα, γεγονός που ήταν μια υπέροχη θετική έκπληξη, κάτι πολύ συγκινητικό».

Οπως επισημαίνει, υπάρχει στο καφέ ένα σύστημα που προσφέρει πρωί βράδυ ξηρά τροφή, οπότε οι γάτες μαζεύονται, δημιουργώντας γατο-κοινότητα. «Κάθε φορά που εμφανίζεται ένα γατάκι, μικρό ή μεγάλο, αναλαμβάνουμε να το πιάσουμε και να το πάμε σε έναν από τους 3-4 ιδιώτες κτηνιάτρους που συνεργαζόμαστε, οι οποίοι δίνουν αγώνα για τα αδέσποτα με όσο το δυνατόν χαμηλότερο κόστος για τους εθελοντές. Κάνουμε εκεί τους ελέγχους, τις αποπαρασιτώσεις, τα εμβόλια, τα βιβλιάριά τους και στην κατάλληλη ηλικία τη στείρωση. Προσδοκούμε, δε, όλα τα γατάκια μας να βρουν σπίτι» σημειώνει η ιδιοκτήτρια του καφέ και καταλήγει: «Εχουμε διάφορες κατηγορίες γατιών: η πρώτη είναι τα γατάκια που είναι από παλιά εδώ, έρχονται κάθε μέρα για την πρωινή σίτιση, αλλά και το βράδυ, καθώς και ενδιάμεσα μέσα στη μέρα. Η δεύτερη είναι γατάκια που ήταν εδώ, τα περιθάλψαμε, στειρώθηκαν, έμειναν για λίγο, στη συνέχεια έφυγαν και επανέρχονται ανά διαστήματα, ενώ η τρίτη ομάδα είναι τα πιο νέα, που είναι ακόμα σε μια φοβική στάση απέναντί μας, οπότε θα έρθουν πιο πολύ τις κενές ώρες, όταν φύγουν όλοι, και αυτό είναι και η πρόκλησή μας – πώς δηλαδή θα τα προσεγγίσουμε και θα τα φέρουμε κοντά μας».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This