Παράταση στη δημόσια διαπόμπευση!

Η λίστα των μεγαλο-οφειλετών του Δημοσίου που έπρεπε να βγει έως χθες μετατίθεται για τις επόμενες εβδομάδες

Must Read

Μπορεί ο νόμος να αναφέρει πως η ανάρτηση της λίστας των μεγαλο-οφειλετών του Δημοσίου θα έπρεπε να πραγματοποιηθεί έως τις 30 Ιουνίου, ωστόσο το υπουργείο Οικονομικών αποφάσισε πως ακόμη δεν έχει έρθει η ώρα για να μάθει το πανελλήνιο ποιοι χρωστούν πάνω από 150.000 ευρώ σε Εφορία και ασφαλιστικά ταμεία.

Η δημοσίευση της λίστας με όλα τα ονόματα και τις διευθύνσεις των οφειλετών του Ελληνικού Δημοσίου με τεράστια ποσά μετατίθεται για τις επόμενες εβδομάδες, ενώ αρμόδιες πηγές διαβεβαιώνουν πως τα ονόματα θα βγουν στα «μανταλάκια» φέτος και δεν θα δοθεί παράταση για του χρόνου, όπως συνέβη το 2022.

Υπενθυμίζεται πως η λίστα με τους μεγαλο-οφειλέτες του Δημοσίου δεν έχει ανανεωθεί από το 2019, καθώς η δημοσίευσή της αναβλήθηκε λόγω της υγειονομικής και έπειτα της ενεργειακής κρίσης. Αξίζει να σημειωθεί πως για εκείνες τις έκτακτες καταστάσεις και τις δυσκολίες που αντιμετώπισαν χιλιάδες νοικοκυριά και επιχειρήσεις υπήρξαν έκτακτες ρυθμίσεις οφειλών, όπως και αναβίωση παλαιότερων ρυθμίσεων για όσους τις είχαν χάσει.

Ωστόσο, φέτος «τρέχει» μια σειρά από ρυθμίσεις, όπως η πάγια ρύθμιση της Εφορίας, οι 36 ή 72 δόσεις, η αναβίωση των 120 δόσεων, αλλά και ο εξωδικαστικός μηχανισμός, με τις οποίες οι οφειλέτες που έχουν αφήσει αρρύθμιστα χρέη θα μπορούν να τα τακτοποιήσουν, ώστε να μη δουν τα ονόματα και τις διευθύνσεις τους σε δημόσια θέα.

Πάντως, παρά το γεγονός ότι οι αρμόδιες υπηρεσίες έχουν ενημερώσει τους φορολογουμένους με χρέη να σπεύσουν για διακανονισμό, το ενδιαφέρον έως τώρα εξακολουθεί να παραμένει υποτονικό. Οι περιορισμοί και οι αυστηροί όροι που περιέχουν οι ρυθμίσεις αποκλείουν χιλιάδες οφειλέτες που θα ήθελαν να ρυθμίσουν τα χρέη τους.

Μέχρι στιγμής οι φορολογούμενοι που έχουν επανενταχθεί στις παλαιές ρυθμίσεις των 72 και 120 δόσεων, καθώς και όσοι ακολούθησαν το νέο σχήμα των 36 ή 72 δόσεις για τις οφειλές της ενεργειακής κρίσης προσεγγίζουν τους 30.000, όταν τα επίσημα στοιχεία δείχνουν ότι θα μπορούσαν πάνω από 200.000 οφειλέτες να επανενταχθούν στις παλαιές ρυθμίσεις. Είναι ενδεικτικό ότι αίτηση για επανένταξη στις παλαιές ρυθμίσεις έχουν υποβάλει μόνο 20.800 φορολογούμενοι.

Η συμμετοχή είναι ακόμα μικρότερη στη ρύθμιση για τα χρέη της ενεργειακής κρίσης, αφού έχουν υποβάλει αίτηση και έχουν πληρώσει και την πρώτη δόση της ρύθμισης 9.000 φυσικά και νομικά πρόσωπα.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This