Τραγικός ο σιδηρόδρομος: Προαστιακός «κοκκάλωσε» στην Λεπτοκαρυά!

Δεν έχουν τέλος τα συμβάντα που αποδεικνύουν πως η επανεκκίνηση των τρένων έγινε χωρίς κανένα σχέδιο

Must Read

Δεν έχουν τέλος τα περιστατικά που συμβαίνουν στον ελληνικό σιδηρόδρομο που αποδεικνύουν περίτρανα πως η επανεκκίνηση έγινε χωρίς κανένα απολύτως σχέδιο και χωρίς να έχουν προηγηθεί οι απαραίτητες εργασίες.

Συγκεκριμένα, στις 8:30 σήμερα το πρωί ένας συρμός του Προαστιακού Θεσσαλονίκης ακινητοποιήθηκε και «κοκκάλωσε» στο ύψος της Λεπτοκαρυάς!

Όπως ήταν φυσικό, το δρομολόγιο διακόπηκε και οι επιβάτες αναγκάστηκαν να παραμείνουν εκεί μέχρι να έρθουν λεωφορεία να τους παραλάβουν και να τους οδηγήσουν στη Θεσσαλονίκη που ήταν και ο αρχικός προορισμός τους!

Είναι χαρακτηριστικό πως μόλις μέσα σε λίγες μέρες έχουν συμβεί ακόμα δύο περιστατικά με τρένα.

Πριν μία εβδομάδα συρμός του Προαστιακού της Αθήνας αυτήν τη φορά, κινούνταν με ανοιχτή πόρτα μέχρι να παρέμβει το προσωπικό της αμαξοστοιχίας και να την ασφαλίσει χειροκίνητα.

Πριν από δύο μέρες αρτηριακή αμαξοστοιχία που κινούνταν στο βασικό σιδηροδρομικό άξονα της χώρας Αθήνα – Θεσσαλονίκη με 325 επιβάτες ακινητοποιήθηκε εντός της σήραγγας της Όθρυος για περίπου 1,5 ώρα εξαιτίας τεχνικής βλάβης στη μηχανή!

Το Υπουργείο Μεταφορών

Σύμφωνα με πληροφορίες του «Έθνους», τα αλλεπάλληλα περιστατικά έχουν χτυπήσει «καμπανάκι» στο Υπουργείο Μεταφορών.

Ο γενικός γραμματέας του υπουργείου, Γιάννης Ξιφαράς, ο οποίος είναι και ο μοναδικός με αρμοδιότητα στον σιδηρόδρομο, που παραμένει στη θέση του από την προηγούμενη ηγεσία του υπουργείου υπό τον Κώστα Καραμανλή, κάλεσε χθες στελέχη από την τεχνική διεύθυνση της Hellenic Train προκειμένου να συζητήσουν την κατάσταση στο τροχαίο υλικό και συγκεκριμένα τη συνεχιζόμενη διακοπή των δρομολογίων του Προαστιακού στην Αχαία, το ζήτημα της μη λίπανσης των σιδηροτροχιών από τον ΟΣΕ εξαιτίας του οποίου καταστρέφονται οι τροχοί των συρμών, αλλά και τα συμβάντα των τελευταίων ημερών.

Τα δύο παραπάνω περιστατικά θα διερευνηθούν από τον ΟΣΕ και το πόρισμα θα βγει περίπου σε 10 μέρες. Η διερεύνηση θα γίνει από τον Οργανισμό και όχι από ανεξάρτητη αρχή. Και αυτό διότι ο ανεξάρτητος Εθνικός Οργανισμός Διερεύνησης Αεροπορικών και Σιδηροδρομικών Ατυχημάτων και Ασφάλειας Μεταφορών αν και θεσμοθετήθηκε εκ νέου στην προηγούμενη θητεία της κυβέρνησης, έως και σήμερα παραμένει στα χαρτιά, όπως φαίνεται και από τη σελίδα του στη Διαύγεια, στην οποία δεν έχει αναρτηθεί ούτε μία απόφαση έως και σήμερα.

Δείτε επίσης:

«Έκανα την προσευχή μου»: Λαχτάρησαν οι επιβάτες του τραίνου που έμεινε στη σήραγγα

Χάος και διάλυση στα τρένα – Εξώδικο της ΠΕΠ-ΤΡΑΙΝΟΣΕ στη Hellenic Train

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This