«Δεν φώναξε, δεν έτρεξε…» – Νοσηλεύτρια περιγράφει την ψυχραιμία της Ρ. Πισπιρίγκου

Δεν έδειχνε ιδιαίτερα ανήσυχη όταν η Τζωρτζίνα έπαθε ανακοπή

Must Read

Με μια ακόμη μαρτυρία που περιγράφει την ψυχραιμία της Ρούλας Πισπιρίγκου την ώρα που η κόρη της Τζωρτζίνα έπαθε ανακοπή στο νοσοκομείο Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού» συνεχίστηκε σήμερα η δίκη της 34χρονης κατηγορούμενης.

Η νοσηλεύτρια Κατερίνα Καββαδία ήταν στην αίθουσα όταν έγιναν οι προσπάθειες ανάνηψης της 9χρονης χωρίς επιτυχία.

Δείτε επίσης: Δίκη Ρ. Πισπιρίγκου: «Δεν χορηγήθηκε κεταμίνη στην Τζωρτζίνα», λέει παιδίατρος

Μεταξύ άλλων, είδε τη Ρούλα Πισπιρίγκου να περπατάει «με κανονικό βήμα» προς το θάλαμο των νοσηλευτών και «να κοιτάει γύρω – γύρω σαν να ψάχνει κάτι».

«Εγώ ρώτησα την μητέρα αν θέλει κάτι, δεν μου μιλούσε, την ρώτησα αν έκανε “κάποιο επεισόδιο το παιδί” και μου κούνησε καταφατικά το κεφάλι», ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Οι γονείς καταλαβαίνουν αν συμβαίνει κάτι επείγον στο παιδί τους και μας ειδοποιούν αμέσως. Δεν μου έχει συμβεί ξανά αυτό που μου έτυχε εκείνη την ημέρα» τόνισε με νόημα.

Συγκεκριμένα ανέφερε:

«Έρχονταν προς εμάς με κανονικό βήμα. Κοιτούσε προς το γραφείο των νοσηλευτών και γύρω – γύρω. Κατάλαβα ότι μας ψάχνει και την ρώτησα αν ήθελε κάτι αλλά δεν μου μίλησε. Μετά σκέφτηκα τα επεισόδια που έκανε το παιδί της είπα “κάνει κάποιο επεισόδιο η Τζωρτζίνα;”. Μου έγνεψε καταφατικά κουνώντας το κεφάλι της. Φώναξα αμέσως την γιατρό που είχε εφημερία, την κ. Κουρούση. Εγώ με την μητέρα πήγαμε προς το θάλαμο νοσηλείας του παιδιού. Φτάσαμε μαζί με την γιατρό και μπήκαμε μαζί στο θάλαμο. Το παιδί το βρήκαμε σε ένα από τα σοβαρότερα επεισόδια, υπερεπείγον. Τα χείλη του ήταν μπλε και είχε στρίψει το κεφάλι του αριστερά. Μπαίνοντας ακούσαμε ένα ρόγχο. Είχε χαμηλές τιμές στο οξύμετρο που δεν συμβαδίζουν με την ζωή.

Άκουσα τη γιατρό να μου δίνει οδηγίες για ΚΑΡΠΑ. Ξεκίνησα συμπιέσεις και είπα σε συνάδελφό μου να αναλάβει εκείνη για να καλέσω τη Μονάδα (σ.σ. εννοεί τους γιατρούς της εντατικής). Έτρεξα στο γραφείο μας και κάλεσα τη Μονάδα, λέγοντας τους ελάτε τώρα έχουμε ανακοπή».

Και συνέχισε: «Έφτασα ξανά στο θάλαμο ενώ είχε φτάσει και η Μονάδα. Κάνουμε ένα βήμα πίσω όταν έρχονται εκείνοι. Έκατσα λίγο μέσα στο θάλαμο και η συνάδελφος της Μονάδας μου ζήτησε κάποιες σύριγγες. Βγήκα από το θάλαμο και ενημέρωσα την υπεύθυνη βάρδιας. Παρέμεινα έξω από το θάλαμο και θυμάμαι τον γιατρό να ενημερώνει την μητέρα τι συμβαίνει. Μετά η μητέρα είχε μεταφερθεί στο γραφείο των διευθυντών για ενημέρωση. Έμεινα πάνω μέχρι να φύγει η Μονάδα. Είχε τελείωσε η βάρδια μου και έκατσα λίγο μήπως χρειαστεί κάτι, γιατί οι συνάδελφοι έπρεπε να ετοιμάσουν το παιδί για όλα τα υπόλοιπα».

Η νοσηλεύτρια ανέφερε πως η μητέρα δεν φώναξε όταν η Τζωρτζίνα έπαθε την ανακοπή και έκανε μόνο ένα νεύμα με το κεφάλι όταν ρωτήθηκε αν έχει το παιδί επεισόδιο.

«Όχι. Από την αντίδραση της μητέρας δεν είχα καταλάβει ότι ήταν κάτι τόσο επείγον …», είπε στην κατάθεσή της.

Όσο για το τι έκανε η Ρούλα Πισπιρίγκου όσο οι γιατροί ήταν στον θάλαμο είπε:

«Όχι δεν φώναξε κάτι. Στέκονταν. Αριστερά στο κομοδίνο βρίσκονταν η αμπουλα και έκανε κίνηση να μας τη δώσει. Επίσης θυμάμαι ότι έβγαλε ένα μικρό μηχάνημα σαν ποντίκι και το ακούμπησε στη καρδιά του παιδιού. Τη διέκοψε η γιατρός και της είπε να περάσει έξω».

Καταλήγοντας, η νοσηλεύτρια είπε πως στη συνέχεια την 34χρονη στο γραφείο των διευθυντών να μιλά στο κινητό και να κλαίει.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This