Το beach bar στη Ρόδο λειτουργεί παράνομα μέσα σε αιγιαλό και αρχαιολογικό χώρο! – Πόντιος Πιλάτος ο Άδωνις

Η επιχείρηση λειτουργεί παράνομα αλλά ο Άδωνις λέει ότι δεν έχει βρεθεί καμία παράβαση

Must Read

Αίσθηση έχει προκαλέσει η αποκάλυψη ότι το beach bar στη Ρόδο που μονοπωλεί το ενδιαφέρον των media μετά από τις εικόνες που παραπέμπουν σε εργατικό μεσαίωνα, με τον σερβιτόρο να μπαίνει στο νερό μέχρι τον λαιμό προκειμένου να σερβίρει τους πελάτες σε θαλάσσιες ξαπλώστρες λειτουργεί παράνομα.

Αυτό ωστόσο που προκαλεί μεγάλη εντύπωση, είναι η στάση του νέου υπουργού Εργασίας Άδωνι Γεωργιάδη ο οποίος δήλωσε ότι στην έρευνα που πραγματοποίησε το Σώμα Επιθεωρητών Εργασίας δεν βρέθηκε καμία παρανομία!




Όπως αποκαλύπτει σε δημοσίευμά της η Καθημερινή, το beach bar Santa Marina στην Καλλιθέα της Ρόδου σφραγιστεί από το 2016, ωστόσο μετά από μια ανάκληση της σφράγισης το 2021, η επιχείρηση συνεχίζει να λειτουργεί χωρίς άδεια, μέσα σε αιγιαλό και αρχαιολογικό χώρο! Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, το 2021 νομικός σύμβουλος του δήμου Ρόδου, γνωμοδότησε πως πρέπει να ανακληθεί η απόφαση σφράγισης, ενώ για την υπόθεση σχηματίστηκε δικογραφία. Παράλληλα, η Εφορεία Αρχαιοτήτων διαπίστωσε «εκτεταμένες αυθαίρετες επεμβάσεις» στον αιγιαλό και στην παραλία, σημειώνοντας ότι η περιοχή βρίσκεται εντός των ορίων του αρχαιολογικού χώρου της πόλης της Ρόδου.

Μάλιστα, όπως τονίζεται, εκτός του ότι η επιχείρηση συνέχισε να λειτουργεί χωρίς άδεια, οι θαλάσσιες κατασκευές οι οποίες ενοικιάζονται 150 ευρώ η μία, αυξήθηκαν, με το Λιμενικό να επιβάλλει πρόστιμο 10.400 ευρώ, ενώ ακολούθησε το πρόστιμο 5.400 ευρώ που επέβαλλε η Κτηματική Υπηρεσία.

Τα ερωτήματα που προκύπτουν είναι αμείλικτα. Αρχικά, γιατί ο Άδωνις Γεωργιάδης υποστήριξε ότι κατά τον έλεγχο που πραγματοποίησε το Σώμα Επιθεωρητών Εργασίας με εντολή του, δεν διαπιστώθηκε ότι το κατάστημα λειτουργεί χωρίς άδεια; Πώς πληρώνονται οι εργαζόμενοι; Γιατί δεν σφραγίζουν εκ νέου το beach bar όπως έχει γίνει με άλλες παράνομες επιχειρήσεις στο νησί; Και για ποιο λόγο δεν εκτελείται η απόφαση κατεδάφισης από το 2017;

Νίπτει τα χείρας του ο Άδωνις

Υπενθυμίζεται ότι ο Άδωνις Γεωργιάδης, σε ρόλο Πόντιου Πιλάτου, δήλωσε νωρίτερα ότι έχουν γίνει εξονυχιστικοί έλεγχοι και δεν βρέθηκε καμία… παράβαση. Μάλιστα, έσπευσε να υποστηρίξει ότι ήταν επιλογή του σερβιτόρου να μπει στο νερό για να σερβίρει και ότι βγάζει αρκετά χρήματα… από τα φιλοδωρήματα!

«Αφού τηρούνται τα μέτρα ασφαλείας και ο εργαζόμενος το θέλει και πληρώνεται καλά με αυτό, δεν είναι θέμα του κράτους» δήλωσε ο υπουργός Εργασίας αναφερόμενος στα tips των σερβιτόρων. Μάλιστα, ισχυρίστηκε ότι ο εργαζόμενος μπαίνει στη θάλασσα να σερβίρει «με τη συναίνεσή του» ότι «λαμβάνονται κάποια μέτρα» και ότι ο νεαρός «φοράει ειδική μπλούζα».

«Λάθος έλεγχος»

«Κάναμε εξονυχιστικό έλεγχο. Δέκα ελεγκτές στείλαμε δεν βρέθηκε καμία παράβαση» δήλωσε ο Γεωργιάδης, ενώ λίγη ώρα νωρίτερα, ο πρόεδρος Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων επισιτισμού – τουρισμού, Γιώργος Χότζογλου κατήγγειλε ότι δεν έχει σωστός έλεγχος στην επιχείρηση: «Ο έλεγχος που έγινε για 7 ώρες ήταν λάθος έλεγχος. Δεν ζητήσαμε από την ανεξάρτητη Αρχή να ελέγξει εάν οι συνάδελφοι είναι στην ΕΡΓΑΝΗ, εάν κολλάνε ένσημα ή αν πληρώνονται. Ζητήσαμε να κληθεί το κλιμάκιο της Επιθεώρησης Εργασίας για την υγιεινή και την ασφάλεια των εργαζομένων» ανέφερε και πρόσθεσε μεταξύ άλλων ότι «το παράνομο είναι ότι προσφέρεται “νόμιμη” εργασία σε κάτι που είναι παράνομο όπως οι πλωτές κατασκευές».

Ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Ρόδου Παναγιώτης Εγγλέζος μιλώντας στο Open ανέφερε: «Η εικόνα του έχει κάνει το γύρο του κόσμου και δεν είναι τιμή για κανέναν συνάδελφο αυτό το γεγονός. Του ζητήσαμε (του εισαγγελέα) στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων του να ζητήσει και αυτός από την πλευρά του να έρθει το αρμόδιο τμήμα της επιθεώρησης εργασίας που είναι τεχνικοί επιθεωρητές από τον Πειραιά γιατί δυστυχώς στην ναυαρχίδα του Τουρισμού δεν υπάρχει τεχνική επιθεώρηση».

Προκαταρκτική εξέταση

Υπενθυμίζεται ότι με εντολή τού εισαγγελέα Ρόδου διατάχθηκε προκαταρκτική εξέταση για το περιστατικό και αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου πρόκειται να λάβουν καταθέσεις αλλά και στοιχεία προκειμένου να εξακριβωθεί τι ακριβώς ισχύει στην προκειμένη περίπτωση.

Δείτε επίσης:

Γιώργος Χότζογλου: «Ο έλεγχος που έγινε για επτά ώρες στην επιχείρηση ήταν λάθος έλεγχος»

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This