H «μαντάμ Μαρίνα», ο Κολωνός και η «σκλάβα» της Ηλιούπολης

Must Read

Ιδιοκτήτρια οίκων ανοχής, η οποία είναι παλιά γνώριμη των αστυνομικών Αρχών, καθώς το όνομά της είχε εμπλακεί σε σοβαρές υποθέσεις μαστροπείας, όπως αυτή του 12χρονου κοριτσιού από τον Κολωνό, είναι ανάμεσα στα μέλη του διεθνούς κυκλώματος trafficking που ξεδόντιασε η ΕΛ.ΑΣ. την περασμένη Παρασκευή, ύστερα από παράλληλες έρευνες σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

Οι αστυνομικοί που παρακολουθούσαν επί μήνες τη δράση των μαστροπών που κρύβονταν πίσω από το πολυπλόκαμο δίκτυο εκμετάλλευσης εξωτικών καλλονών από την Κολομβία και τη Βενεζουέλα μάλλον δεν ένιωσαν έκπληξη όταν διαπίστωσαν ότι η περιβόητη ιδιοκτήτρια οίκων ανοχής με το ψευδώνυμο «Μαρίνα» είχε ενεργό ρόλο στο κύκλωμα πορνείας, αφενός γιατί είχε νοικιάσει στον αρχηγό της μίας εγκληματικής οργάνωσης ένα από τα «σπίτια» της στη Γλυφάδα και αφετέρου λόγω των επαφών που διατηρούσαν τόσο η ίδια όσο και ο σύζυγός της με τα πρόσωπα που «στρατολογούσαν» γυναίκες από τη Λατινική Αμερική. Και τούτο γιατί αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που η 70χρονη «μαντάμ Μαρίνα» μπαίνει στο μικροσκόπιό τους, καθώς έχει απασχολήσει άλλες τρεις φορές στο παρελθόν τις διωκτικές Αρχές.

Greek Mafia

Σύμφωνα με όσα είδαν το φως, το όνομα της 70χρονης φιγουράριζε σε δικογραφία του 2017 για την Greek Mafia, ενώ είχε εμπλακεί και στην υπόθεση trafficking της Ηλιούπολης με θύμα μια 19χρονη, την οποία φέρεται ότι βίαζε, κακοποιούσε και εξωθούσε στην πορνεία ένας 39χρονος απότακτος αστυνομικός (σ.σ.: αθωώθηκε για τον βιασμό της άτυχης κοπέλας και κρίθηκε ένοχος με οριακή πλειοψηφία για το αδίκημα της εμπορίας ανθρώπου).

«Εχει οίκους ανοχής στην Αθήνα και ένα σάιτ για να κλείνεις ερωτικά ραντεβού με κοπέλες» είχε καταθέσει αστυνομικός της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων για τη «μαντάμ Μαρίνα», που είχε εμφανιστεί σε εκείνη τη δικογραφία, καθώς ο γιος της φέρεται ότι είχε επαφές με τον 39χρονο υπαρχιφύλακα μαστροπό.

Γυναίκα του αφεντικού

Η 70χρονη ιδιοκτήτρια ροζ στούντιο είχε εμπλακεί, επίσης, στη φρικιαστική υπόθεση του 12χρονου κοριτσιού από τον Κολωνό, καθώς ένας από τους οίκους ανοχής που λειτουργούσαν στο όνομά της είχε γίνει αντικείμενο έρευνας πριν από λίγους μήνες. Αν και υπήρχαν υποψίες ότι εκεί οδηγούσε ο 53χρονος Ηλίας Μίχος τη μικρή μαθήτρια, προκειμένου να εκδίδεται σε διεστραμμένους παιδόφιλους, τότε δεν είχε προκύψει κάποιο εύρημα. Κομβικό ρόλο στα δύο μεγάλα, αλληλένδετα κυκλώματα trafficking που εξαρθρώθηκαν από την Υποδιεύθυνση Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος και Εμπορίας Ανθρώπων φέρεται ότι έπαιζε, πλην της 70χρονης, η 29χρονη «γυναίκα του αφεντικού», όπως αποκαλούσαν τα μέλη του διεθνούς δικτύου trafficking τη σύζυγο του ενός αρχηγικού μέλους.

Ο Ηλίας Μίχος

Μάλιστα, η συγκεκριμένη γυναίκα φέρεται ότι είχε προειδοποιήσει τρεις από τις εκδιδόμενες γυναίκες να σταματήσουν να εργάζονται κρυφά για τα προς το ζην σε άλλους οίκους ανοχής που δεν ανήκαν στην οργάνωση. «Οι Κολομβιανές γυναίκες στην Κασσάνδρας (σ.σ.: οδός) εργάζονται μόνο στα δικά μας μαγαζιά» είχε αναφέρει.

Τα μέλη του κυκλώματος trafficking που στρατολογούσαν εξωτικές καλλονές στη «γαλέρα» του πληρωμένου έρωτα τις εξανάγκαζαν να εκδίδονται αντί του ποσού των 50 ευρώ και αφαιρούσαν από αυτές το μεγαλύτερο μέρος των χρημάτων που αποκόμιζαν. Δεν έδειχναν επιείκεια ούτε στην περίπτωση που οι άτυχες κοπέλες αντιμετώπιζαν προβλήματα υγείας ή τις ημέρες που είχαν έμμηνο ρύση, αφού τους έκοβαν «πρόστιμα» ύψους 100 ευρώ για κάθε «ρεπό» που έπαιρναν.

Όταν ανακάλυπταν, δε, πως εργάζονταν παράλληλα σε ανταγωνιστικούς οίκους ανοχής, τις εξανάγκαζαν να τους πληρώσουν το εξωφρενικό ποσό των 8.000 ευρώ για… συμμόρφωση.

Μαρτυρίες για τον εφιάλτη στα χέρια των μαστροπών

Καθεμιά από τις 51 εξωτικές καλλονές θύματα του αδίστακτου κυκλώματος trafficking που εξάρθρωσε η ΕΛ.ΑΣ. έχει να διηγηθεί και από μια συγκινητική ιστορία για τα όνειρά της, τα οποία έγιναν θρύψαλα με το που πάτησε το πόδι της στη χώρα μας!

Η 24χρονη Ερικα από την Κολομβία πίστεψε στις ψεύτικες διαβεβαιώσεις του 39χρονου φερόμενου ως αρχηγού της εγκληματικής οργάνωσης ότι θα εργαζόταν ως εξωτική χορεύτρια και θα έβγαινε, επιτέλους, από τη φτώχεια, και πείστηκε να κάνει το υπερατλαντικό ταξίδι. Ομως φτάνοντας στην Ελλάδα βρέθηκε δέσμια των προαγωγών, αλλά και ενός αυξανόμενου χρέους χιλιάδων ευρώ, το οποίο έπρεπε να αποπληρώσει μέσα στους τρεις μήνες που της επέτρεπε η visa να μείνει νόμιμα στη χώρα. Περιγράφοντας τον 39χρονο, ο οποίος είχε συλληφθεί το 2016 για παρόμοια υπόθεση trafficking με θύματα γυναίκες από τη Ρουμανία και την Αλβανία, μια άλλη κοπέλα, η οποία εργαζόταν σε οίκο ανοχής που βρέθηκε στο «μικροσκόπιο» της Αστυνομίας, ανέφερε: «Με προσέλαβε εμένα ο κ. Βασίλης. Αυτός έχει τον οίκο και γενικά αυτός τα αναλαμβάνει όλα, μας πληρώνει και τέτοια».

Να σημειωθεί ότι το όνομα του 39χρονου, ο οποίος συνομιλούσε με εκδιδόμενες γυναίκες μέσω WhatsApp, ζητώντας να του αποστείλουν φωτογραφίες τους, ώστε να τις εγκρίνει εμφανισιακά και εκμεταλλευόταν τους οίκους ανοχής, φιγουράριζε στην υπόθεση μαστροπείας του Κολωνού, όπως και εκείνο της 70χρονης «μαντάμ Μαρίνας». Ο ίδιος φέρεται ότι είχε εγκαταστήσει κλειστά κυκλώματα επιτήρησης στους οίκους ανοχής, αλλά και στα διαμερίσματα στα οποία ήταν εγκατεστημένες οι εκδιδόμενες γυναίκες, τα οποία μετέδιδαν ζωντανή εικόνα στο κινητό τηλέφωνό του 24 ώρες το 24ωρο.

«Η αμοιβή ήταν 50 ευρώ. Τα 25 ευρώ πήγαιναν στον οίκο και τα άλλα 25 για την αποπληρωμή του χρέους μας. Από αυτά τα χρήματα πληρώναμε και για τις φθορές μέσα στους οίκους, ενώ μας επέβαλαν συνέχεια και πρόστιμα. Για παράδειγμα, αν χάναμε κάποιο κλειδί, το πρόστιμο ήταν 10 ευρώ. Υπήρχαν, όμως, και μεγαλύτερα πρόστιμα. Αν αργούσαμε, το πρόστιμο ήταν 50 με 100 ευρώ, μη ικανοποιημένος πελάτης 50 ευρώ, ρεπό που παίρναμε από μόνες μας 100 ευρώ» κατέθεσε άλλο θύμα για τις τιμωρητικές πρακτικές των μαστροπών.

Ο Βαρθολομαίος πολεμά το trafficking

Δράσεις για την καταπολέμηση του trafficking σχεδιάζει η Ορθόδοξη Εκκλησία. Ειδικότερα, την ανάγκη να δοθεί μια οικουμενική πνευματική διάσταση στο ζήτημα της καταπολέμησης της εμπορίας ανθρώπων συζήτησαν τα μέλη της Ειδικής Συνοδικής Επιτροπής επί Ειδικών Ποιμαντικών Θεμάτων και Καταστάσεων της Εκκλησίας της Ελλάδος με τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίο κατά τη συνάντηση εργασίας που είχαν την περασμένη εβδομάδα στο Φανάρι.

Οικουμενικός Πατριάρχης κ. Βαρθολομαίος

Συγκεκριμένα, τη Δευτέρα 26 Ιουνίου ο πρόεδρος της Ειδικής Συνοδικής Επιτροπής, μητροπολίτης Ιλίου Αθηναγόρας, μέλη και συνεργάτες -μεταξύ αυτών ο εθνικός εισηγητής για την Καταπολέμηση της Εμπορίας Ανθρώπων Ηρακλής Μοσκώφ- πραγματοποίησαν επίσκεψη εργασίας στο Πατριαρχείο με θέμα την καταπολέμηση της εμπορίας ανθρώπων (trafficking). Κατά τη σύσκεψη, λοιπόν, διαπιστώθηκε η απόλυτη ανάγκη να δράσει η Εκκλησία δυναμικά απέναντι σε αυτό το φαινόμενο, προστατεύοντας τα θύματα της σύγχρονης δουλείας και συμβάλλοντας με κάθε μέσο στον περιορισμό και στην τελική εξάλειψη του νοσηρού αυτού κοινωνικού φαινομένου.

Παράλληλα, αποφασίστηκε το αμέσως προσεχές διάστημα να σχεδιαστούν και να υλοποιηθούν από κοινού δράσεις μεγάλης κλίμακας, που θα αφορούν τα κληρικά, αλλά και τα λαϊκά στελέχη της Εκκλησίας. Επίσης, σχεδιάζεται να λάβουν χώρα πρωτοβουλίες ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης της κοινής γνώμης απέναντι στο trafficking, καθώς και οριζόντιες δράσεις πολύπλευρης υποστήριξης των θυμάτων, τόσο εντός των ορίων της Εκκλησίας της Ελλάδος όσο και σε πολλές ακόμη μητροπόλεις της διασποράς. Εξάλλου, είναι γνωστή η ευαισθησία της Ορθόδοξης Εκκλησίας απέναντι σε τόσο μεγάλα ζητήματα που απασχολούν την κοινωνία. Να θυμίσουμε ότι πριν από λίγες ημέρες ο κ. Βαρθολομαίος στην κεντρική ομιλία που πραγματοποίησε στη γενική συνέλευση του Συμβουλίου Ευρωπαϊκών Εκκλησιών, που διεξήχθη στο Ταλίν της Εσθονίας, με αφορμή το τραγικό περιστατικό με το ναυάγιο ανοιχτά της Πύλου, αναφέρθηκε στην ανάγκη να υψώσουν όλοι τη φωνή τους ενάντια στις σύγχρονες μορφές ανθρώπινης δουλείας, οι οποίες υποβαθμίζουν την ιερότητα της ζωής και την αξιοπρέπεια του ανθρώπινου προσώπου.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This