Νεκρός 52χρονος που περίμενε το ΕΚΑΒ – «Δεν έχουμε ασθενοφόρο να στείλουμε»

O 52χρονος γιατρός «έσβησε» σε ιδιωτική κλινική - Ξεσπούν οι συγγενείς του

Must Read

Ακόμα ένα περιστατικό έρχεται να προστεθεί στη μακάβρια λίστα με τους ανθρώπους που «έσβησαν» περιμένοντας ασθενοφόρο, την ώρα που η κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι βάζει στο ΕΚΑΒ πυροσβέστες και στρατιωτικούς για να το… ενισχύσει.

Στο κατακερματισμένο ΕΚΑΒ οι ελλείψεις δεν αφορούν μόνο τους διασώστες, τους οποίους η κυβέρνηση υποβαθμίζει, βάζοντας στις θέσεις τους ανειδίκευτο προσωπικό, αλλά και τον μικρό αριθμό των ασθενοφόρων.

«Δεν έχουμε κανένα ασθενοφόρο να σας στείλουμε» άκουσαν οι συγγενείς του 52χρονου γιατρού Βασίλη Γεωργόπουλου που κάλεσαν το ΕΚΑΒ τα ξημερώματα του Σαββάτου, στο Περιστέρι, όταν αισθάνθηκε ξαφνικά έντονη αδιαθεσία και πόνους στο στήθος. Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ της «Εφ.Συν.» η κλήση έγινε στις 00.40-00.45 τα ξημερώματα, ενώ 10 λεπτά αργότερα οι συγγενείς κάλεσαν εκ νέου. 

«Μας λένε και πάλι, δεν έχουμε διαθέσιμο ασθενοφόρο. Τους ζητάμε να τον μεταφέρουμε στο νοσοκομείο Αττικό που είναι 500 μέτρα από το σπίτι μας, αλλά μας λένε ότι δεν εφημερεύει και ότι ανοίγει στις 8 το πρωί. Και ότι πρέπει να τον πάμε στο Γεννηματά» ανέφερε στην «Εφ.Συν.» η πεθερά του 52χρονου.

Οι συγγενείς αποφάσισαν απεγνωσμένοι να τον μεταφέρουν στην κοντινότερη ιδιωτική κλινική, καθώς ο 52χρονος είχε ιδιωτική ασφάλεια. Λίγα λεπτά προτού ο 52χρονος αφήσει την τελευταία του πνοή, στις 02.30, η σύζυγός του δέχτηκε τηλεφώνημα από το ΕΚΑΒ όπου την ρωτούσαν αν εξακολουθούσε να θέλει ασθενοφόρο. Η ίδια αρνήθηκε καθώς ο σύζυγός της βρισκόταν ήδη στο νοσοκομείο.

«Πέθανε εξαιτίας της έλλειψης κρατικής»

«Δεν τον έσωσε ούτε η ιδιωτική ασφάλεια ζωής. Ενας άνθρωπος, ο δικός μας άνθρωπος, στο κέντρο της Αθήνας πεθαίνει εξαιτίας αρχικά της έλλειψης κρατικής μέριμνας. Πού είναι αυτές οι περίφημες κινητές καρδιολογικές μονάδες; Γιατί δεν υπάρχουν ασθενοφόρα; Κηδέψαμε τον άνθρωπό μας και βλέπουμε σήμερα στις τηλεοράσεις το σαρδόνιο χαμόγελο του πρωθυπουργού να μας ανακοινώνει πως θα αξιοποιήσει πυροσβέστες και προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων για να καλυφθούν οι ανάγκες στελέχωσης των ασθενοφόρων. Μας ανέβηκε το αίμα στο κεφάλι» ξέσπασε η πεθερά του.

Δείτε επίσης:

 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This