Λάρισα: Τι αναφέρει η ιατροδικαστική έκθεση στον 20χρονο Σύρο που κατέληξε μετά από καταδίωξη

Ο ένστολος αφέθηκε ελεύθερος

Must Read

Τους ισχυρισμούς του αστυνομικού που πυροβόλησε εναντίον του 20χρονου Σύρου στην Λάρισα μετά από καταδίωξη με αποτέλεσμα να χάσει την ζωή του επιβεβαιώνει το ιατροδικαστικό πόρισμα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η βολή που έπληξε θανάσιμα στα πλευρά τον νεαρό δεν ήταν ευθεία αλλά υπό γωνία και προήλθε από απόσταση μεγαλύτερη του 1,5 μέτρου.

Η σφαίρα από το όπλο του 45χρονου ανθυπαστυνόμου, προκάλεσε θωρακικά τραύματα, ρήξη πνευμόνων και ο 20χρονος πέθανε από εσωτερική αιμορραγία, λίγη ώρα μετά το πυροβολισμό.

Τα ευρήματα συνάδουν με τον ισχυρισμό του 45χρονου αστυνομικού ότι δεν σημάδεψε τον 20χρονο και ότι δεν είχε πρόθεση να τον σκοτώσει.

Ο 45χρονος κρατήθηκε μετά το περιστατικό και οδηγήθηκε στον εισαγγελέα ο οποίος τον άφησε ελεύθερο. Μετά την ολοκλήρωση της ιατροδικαστικής έρευνας το υλικό θα διαβιβαστεί στον Εισαγγελέα, ο οποίος καλείται να αποφασίσει αν θα ασκήσει δίωξη στον 45χρονο ανθυπαστυνόμο και με ποιά κατηγορία.

«Πρώτον ο εντολέας μου είναι συντετριμμένος και εκφράζει τη βαθύτατη του θλίψη. Δεύτερον όπως ενημερωθήκαμε από τον κύριο εισαγγελέα διατάχθηκε προκαταρκτική εξέταση. Ήδη ο εντολέας μου είναι ελεύθερος. Δεν έχω δικαίωμα να σας πω περισσότερα επί της υποθέσεως και της ποινικής δικογραφίας, διότι η υπόθεση εξελίσσεται αυτή τη στιγμή» είπε χθες ο δικηγόρος του αστυνομικού Δημοσθένης Γούλας, σύμφωνα με το onlarissa.gr.

 

«Ήταν μια άσχημη στιγμή» είπε ο 45χρονος αστυνομικός

Ο 45χρονος ανθυπαστυνόμος που πυροβόλησε θανάσιμα τον 20χρονο μετά από επεισοδιακή καταδίωξη χθες στην Εθνικό Οδό Αθήνας – Θεσσαλονίκης φέρεται να είπε στους συναδέλφους του ότι «ήταν μια άσχημη στιγμή».

Όπως είπε στην ΕΡΤ ο Πρόεδρος Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Νοτιοανατολικής Αττικής Γ. Καλλιακμάνης, ο 45χρονος αστυνομικός σκόνταψε κατά την διάρκεια της καταδίωξης και το όπλο του εκπυρσοκρότησε με αποτέλεσμα να τραυματίσει θανάσιμα τον 20χρονο από τη Συρία.

Στο σημείο κλήθηκε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ αλλά παρά τις προσπάθειες αναζωογόνησης ο νεαρός κατέληξε.




Νωρίτερα ο δικηγόρος του μιλώντας στην είπε ότι ο εντολέας του είναι συγκλονισμένος και έκανε λόγο για μια «άσχημη στιγμή» σε ένα απρόβλεπτο περιστατικό. Ο ανθυπαστυνόμος υπηρετεί 25 χρόνια στο Σώμα και έχει περισσότερες από 20 Ηθικές Αμοιβές, όπως είπε ο δικηγόρος του.

Κατά την έρευνα της Αστυνομίας, δεν βρέθηκε όπλο στο αυτοκίνητου του θύματος.




Το χρονικό

Ο 20χρονος Σύρος ξεκίνησε από την Αθήνα με ένα κλεμμένο λευκό αγροτικό αυτοκίνητο το Σάββατο. Το όχημα εντοπίστηκε στις 11:40 το πρωί από αστυνομικούς του Τμήματος Κιλελέρ να κινείται με μεγάλη ταχύτητα. Αστυνομικοί στον Βόλο του έκαναν σήμα να σταματήσει. Αγνόησε τα σήματα των αστυνομικών, ανέπτυξε ταχύτητα και ακολούθησε καταδίωξη που διήρκεσε πάνω από 50 λεπτά.

Το κλεμμένο αυτοκίνητο μετά από μια «τρελή» καταδίωξη, κατέληξε στην αυλή σπιτιού στο Μοσχοχώρι Λάρισας. Ο 20χρονος Σύρος οδηγός εγκατέλειψε το όχημα και άρχισε να τρέχει με τους αστυνομικούς να τον κυνηγούν, ανάμεσα σε οικόπεδα.

Διαβάστε επίσης:

Στον Εισαγγελέα οδηγείται ο αστυνομικός που πυροβόλησε και σκότωσε 20χρονο μετά από καταδίωξη στη Λάρισα

Κρατείται ο αστυνομικός που πυροβόλησε και σκότωσε 20χρονο στη Λάρισα 

Λάρισα-καταδίωξη: Ελεύθερος ο αστυνομικός που πυροβόλησε και σκότωσε 20χρονο – «Ήταν μια άσχημη στιγμή» είπε

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This