Στα μέσα του καλοκαιριού θυμήθηκαν να κάνουν παρέμβαση για τα απλησίαστα ακτοπλοϊκά εισιτήρια

Αύξηση μέχρι και 40% στις τιμές των εισιτηρίων των πλοίων

Must Read

Οι κατακόρυφες αυξήσεις στις τιμές των ακτοπλοϊκών εισιτηρίων έχουν αποτρέψει τους πολίτες να ταξιδέψουν σε νησιά το φετινό καλοκαίρι, με τους επιχειρηματίες να διαμαρτύρονται για τη μειωμένη κίνηση και τους αδειούχους να έχουν ήδη κανονίσει τις διακοπές τους σε χερσαίους προορισμούς, με την Πελοπόννησο μάλιστα να έχει την τιμητική της και φέτος.

Παρά τις έντονες διαμαρτυρίες από την αρχή της τουριστικής σεζόν, για τις τιμές στα ακτοπλοϊκά εισιτήρια που παρέμεναν απλησίαστες παρά το γεγονός ότι οι τιμές των καυσίμων έχουν παρουσιάσει μείωση, η κυβέρνηση αποφάσισε να ασχοληθεί με το θέμα, στα μέσα του Ιουλίου και ενώ η πλειοψηφία των πολιτών έχει κάνει ήδη τον προγραμματισμό της.

Όπως ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης σήμερα, αναμένεται να υπάρξει κυβερνητική παρέμβαση για το υψηλό κόστος των εισιτηρίων.  «Η κυβέρνηση έχει αποδείξει ότι δεν αφήνει κανένα τέτοιο ζήτημα όπως αυτό – που είναι πολύ σημαντικό – στην τύχη του, με άμεσες παρεμβάσεις, είτε σαν αυτές που έγιναν στην ενέργεια και καλύφθηκαν οι αυξήσεις, είτε στην ακρίβεια τροφίμων», δήλωσε και απαντώντας σε ερώτηση των δημοσιογράφων, σημείωσε: «το παρακολουθούμε το ζήτημα και θα ενημερωθείτε άμεσα για νεότερα από την κυβέρνηση».

Την ίδια στιγμή, ο υπουργός Επικρατείας Άκης Σκέρτσος ανακοίνωσε ότι τις επόμενες ημέρες, θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη με αντικείμενο τις τιμές των ακτοπλοϊκών εισιτηρίων, με τη συμμετοχή του Υπουργείου Ναυτιλίας και των εκπροσώπων της ναυτιλίας, και στόχο «να εξετάσουμε τι ακριβώς συμβαίνει με τις ακτοπλοϊκές τιμές και τα εισιτήρια». «Προφανώς, εκεί βλέπουμε ότι υπάρχουν περιπτώσεις που καταγράφονται κάποιες σημαντικές αυξήσεις. Εδώ πρέπει να ληφθεί σοβαρά υπ’ όψιν ότι οι τιμές των καυσίμων έχουν πέσει. Πρέπει να δοθούν κάποιες εξηγήσεις από την ακτοπλοϊκή αγορά, γιατί υπάρχουν αυξήσεις» δήλωσε μιλώντας στον RealFM.

Σημειώνεται ότι μειωμένη ζήτηση σε σχέση με το προηγούμενο έτος εμφανίζουν η Μύκονος, η Κρήτη, η Κέρκυρα αλλά και ο περιοχές του Σαρωνικού όπως Ανάβυσσος, Λαγονήσι και Σαρωνίδα.

Αύξηση μέχρι και 40%

Eνδεικτικά παραδείγματα για τις τιμές των ακτοπλοϊκών έδωσε το mega, σύμφωνα με το οποίο το εισιτήριο από Ραφήνα για Άνδρο κοστίζει 50 ευρώ το άτομο με επιστροφή ενώ για να πάρει μαζί του κάποιος το αυτοκίνητο, χρειάζεται άλλα 70 ευρώ.

«Πάμε στην Πάρο. Μόνος, είμαι από εκεί, λίγες μέρες διακοπές να ξεφύγουμε. Το ακτοπλοϊκό έχει κοστίσει σε σχέση με πέρυσι από 37 ευρώ στα 50 ευρώ και η μηχανή από τα 23 ευρώ στα 32,50 ευρώ», δήλωσε ταξιδιώτης στο Mega.

«Όλες οι εταιρείες ανεβάσανε τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια από 30 – 40%. Όλοι παραπονιούνται και όλοι γκρινιάζουν παρότι βγάζουν εισιτήρια, έστω και για λιγότερες μέρες», δήλωσε ο ταξιδιωτικός πράκτορας, Γιώργος Κουράντος.

Πιο οικονομικοί προορισμοί είναι τα νησιά του Αργοσαρωνικού, σε κοντινή απόσταση από τον Πειραιά. Για το Αγκίστρι το εισιτήριο είναι 27 ευρώ με επιστροφή, ενώ όποιος θέλει να πάρει μαζί του αυτοκίνητο, θα πληρώσει επιπλέον 64 ευρώ.

Οικονομικός προορισμός είναι και η Κύθνος, αφού από το λιμάνι του Λαυρίου το εισιτήριο κοστίζει 34 ευρώ το άτομο με επιστροφή. Το αυτοκίνητο χρεώνεται 86 ευρώ.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, μέσα σε δεκαέξι μήνες τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια αυξήθηκαν τρεις φορές, με τις αυξήσεις να «αγγίζουν» και το 40%.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This