Καταγγελίες για έλλειψη μέτρων ασφαλείας και πυρόσβεσης στην κλινική όπου ξέσπασε η φωτιά στη Θεσσαλονίκη!

Οι κάτοικοι γύρω από την περιοχή άκουγαν εκρήξεις και ενώ είχαν γεμίσει καπνούς οι οικίες τους κανένας δεν τους ενημέρωσε για τον κίνδυνο που προέκυψε

Must Read

Στο φως ήρθαν καταγγελίες για την έλλειψη μέτρων ασφαλείας και συστήματος πυρόσβεσης στην ιδιωτική κλινική όπου τις πρωινές ώρες διαδραματίστηκαν σκηνές πανικού, όταν ξέσπασε πυρκαγιά από άγνωστη -προς το παρόν- αιτία.

Σύμφωνα με όσα κατήγγειλαν οι κάτοικοι της γύρω περιοχής, στο σημείο όπου ξέσπασε η φωτιά, στην κλινική, δεν υπήρχε σύστημα πυρόσβεσης, ως όφειλε, παρά μόνο πυροσβεστήρες. 

Μάλιστα, δήλωσαν ότι άκουγαν εκρήξεις, και ενώ είχαν γεμίσει καπνούς οι οικίες τους, δεν υπήρξε κανείς που να τοὺς ενημερώσει τόσο για τη φωτιά όσο και για τον κίνδυνο που προέκυψε. Όπως δήλωσε περίοικος, «πανικοβληθήκαμε από τους καπνούς, είδαμε τα ρούχα που είχαμε απλωμένα στο μπαλκόνι να καίγονται και αρχίσαμε να τρέχουμε και να χτυπάμε κουδούνια για να ειδοποιήσουμε τους γείτονες». 

 

Η έγκαιρη παρέμβαση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας απέτρεψε τον κίνδυνο και πλέον ασθενείς και προσωπικό είναι ασφαλείς, ενώ όσοι ασθενείς χρειάστηκε, μεταφέρθηκαν σε άλλα νοσοκομεία. Μεταξύ αυτών ήταν και μία εγκυμονούσα η οποία μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο σε νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης.

 

Οι πυροσβέστες που έφτασαν στο σημείο έκαναν χρήση της διασωστικής σκάλας για να απομακρύνουν από το κτίριο τους ασθενείς, ενώ πληροφορίες αναφέρουν πως μία εγκυμονούσα που επρόκειτο να γεννήσει με πρόκληση μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο της πόλης. Σε διάφορα νοσηλευτικά ιδρύματα -και κυρίως στο Παπαγεωργίου- μεταφέρθηκαν κι άλλοι ασθενείς. Οι τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν πως 40 άτομα απεγκλωβίστηκαν, ενώ 4 μεταφέρθηκαν σε άλλα νοσοκομεία της πόλης.
Αναλυτικά:
  • 2 άτομα με αναπνευστικά προβλήματα μεταφέρθηκαν στο Παπαγεωργίου
  • 1 ετοιμόγεννη στο Παπαγεωργίου
  • 1 γυναίκα που είχε ξεκινήσει διαδικασία χειρουργείου και σταμάτησε, την μετέφεραν σε άλλη ιδιωτική κλινική

Εργαζόμενοι βγήκαν στα μπαλκόνια λόγω των πυκνών καπνών που «έπνιξαν» το πολυώροφο κτίριο, ωστόσο μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν αναφορές για τραυματισμούς. Η Πυροσβεστική Υπηρεσία ειδοποιήθηκε γύρω στις 8.45 το πρωί και η περιοχή αποκλείστηκε από αστυνομικές δυνάμεις για να διευκολυνθεί η πρόσβαση των πυροσβεστικών οχημάτων, ενώ ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ βρέθηκαν από την πρώτη στιγμή στο σημείο. Αρκετοί συγγενείς ασθενών έσπευσαν στο σημείο προκειμένου να μάθουν νέα για τους αγαπημένους τους, με κάποιους να πέφτουν στην αγκαλιά τους ανακουφισμένοι. 

 


Διαβάστε ακόμα:

Χάος από φωτιά σε γνωστή κλινική της Θεσσαλονίκης

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This