Αμέτρητα τα αδήλωτα όπλα στη χώρα – «Πλημμυρίζουν» Αθήνα και Κρήτη

Πώς εκδίδεται η άδεια κατοχής καραμπίνας

Must Read

Ανησυχία και προβληματισμό προκαλεί στις Αρχές το γεγονός ότι η χώρα έχει «πλημμυρίσει» με εκατομμύρια όπλα, αρκετά εκ των οποίων είναι αδήλωτα. Είναι χαρακτηριστικό το γεγονός πως η Αστυνομία εκτιμά ότι ένα στα δύο όπλα που κυκλοφορούν αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα είναι αδήλωτο και κατά συνέπεια παράνομο.

Τα περισσότερα προέρχονται από χώρες των Βαλκανίων και διακινούνται ανά την επικράτεια και κυρίως στην Αθήνα και στην Κρήτη, ενώ υπολογίζεται ότι τα αδήλωτα όπλα στη χώρα μας αγγίζουν το ένα εκατομμύριο, μεγάλο μέρος των οποίων είναι κυνηγετικές καραμπίνες.

Πώς εκδίδεται η άδεια κατοχής καραμπίνας

Η άδεια κατοχής κυνηγετικού όπλου εκδίδεται από το Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής όπου διαμένει ο ενδιαφερόμενος και ισχύει για χρονικό διάστημα 10 ετών. Ακολούθως απαιτείται ανανέωση.

Για να βγάλει κάποιος άδεια καραμπίνας χρειάζεται πέραν της αστυνομικής ταυτότητας, πιστοποιητικό από ψυχίατρο και παθολόγο. Όταν προσκομιστούν τα απαιτούμενα έγγραφα, το Αστυνομικό Τμήμα εκδίδει το πιστοποιητικό ποινικού μητρώου τύπου Α για τον ενδιαφερόμενο, έπειτα εκδίδεται η Άδεια Αγοράς Κυνηγετικού Όπλου και αφού την παραλάβει ο ενδιαφερόμενος, δύναται να αγοράσει όπλο, νομίμως. Αφού αγοραστεί το όπλο, το παραλαμβάνει και το πάει μαζί με όλα τα έγγραφα πίσω στο Αστυνομικό Τμήμα για να υποβάλει:

α. Δύο φωτογραφίες,

β. Την Άδεια Αγοράς Κυνηγετικού Όπλου,

γ. Το Τιμολόγιο Αγοράς του Κυνηγετικού Όπλου (ή – σε περίπτωση που το όπλο αγοράστηκε μεταχειρισμένο – σχετική Υπεύθυνη Δήλωση του Πωλητή με θεωρημένο το γνήσιο της υπογραφής και την προηγούμενη Άδεια Κατοχής του όπλου),

δ. Παράβολο των 3 ευρώ το οποίο πληρώνουμε και εκτυπώνουμε (ή επιδεικνύουμε την πληρωμή online).

Μετά από λίγες ημέρες παραλαμβάνει από το Αστυνομικό Τμήμα την άδεια. Δεν απαιτείται ιατρικό πιστοποιητικό και αντίγραφο ποινικού μητρώου για τη χορήγηση άδειας κατοχής κυνηγετικού όπλου, μονάχα εάν ο ενδιαφερόμενος έχει εφοδιασθεί με άδεια κατοχής άλλου κυνηγετικού όπλου και δεν έχει παρέλθει τριετία από την ημερομηνία χορήγησης της άδειας αυτής.

Τι ισχύει για τα πιστόλια

Στον αντίποδα, η κατάσταση με τα πιστόλια, τα όπλα χειρός δηλαδή στα οποία η θαλάμη είναι ενσωματωμένη στην κάννη, είναι διαφορετική.

Τέτοιου είδους όπλα χρησιμοποιούνται κατά κόρον σε εγκληματικές και τρομοκρατικές ενέργειες και οι δράστες τα προμηθεύονται από κυκλώματα, που τα φέρνουν κυρίως από τη Σερβία, το Κόσοβο, την Τουρκία, την Αλβανία και τη Βουλγαρία, ενώ πληροφορίες αναφέρουν πως τον τελευταίο καιρό λαθρέμποροι τα εισάγουν και από τις αποθήκες υλικού που χρησιμοποιούνται για τη διεξαγωγή του πολέμου στην Ουκρανία.

Τα νόμιμα και δηλωμένα

Ενδεικτικό της κατάστασης που επικρατεί στην χώρα μας είναι το γεγονός ότι το έτος 2021 κατασχέθηκαν συνολικά 5.005 πιστόλια, 1.509 κυνηγετικές καραμπίνες και 206 πολεμικά τυφέκια.

Στον αντίποδα οι δηλωμένες καραμπίνες ανέρχονται σε κάτι λιγότερο από ένα εκατομμύριο και τα πιστόλια λίγο πάνω από τις 5.000, συμπεριλαμβανομένων αυτών που έχουν δηλωθεί από τη Σκοπευτική Ομοσπονδία Ελλάδος.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

  1. Σε μια συνεντευξη του Κλιντ Ηστγουντ στον Λαρρυ Κινγκ για τον ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΚΟ νομο περι απαγορευσης της οπλοφοριας που προσπαθησε να περασει ο ομπαμιας στις ΗΠΑ αλλα δεν τα καταφερε ο εβραιος παρουσιαστης προσπαθωντας να παγιδεψει τον Ιστγουντ που ηταν υπερμαχος της (νομιμης) οπλοκατοχης τον ρωτησε γιατι υποστηριζει με τοσο σθενος οτι ο καθε αμερικανος πρεπει να εχει ενα οπλο σπιτι του την στιγμη που υπαρχει η αστυνομια για την προστασια του ….

    Ο Ιστγουντ αταραχος χαμογελασε ειρωνικα και του απαντησε αφηνοντας τον βαλτό εβραιο καγκελο…
    Τοτε και συμφωνα παντα με την δικη σας λογικη κ.Κινγκ κανεις αμερικανος δεν πρεπει να εχει εναν πυροσβεστηρα σπιτι του διοτι σε περιπτωση φωτιας υπαρχει η πυροσβεστικη υπηρεσια “

  2. θα προστατευθεί ο κόσμος? πως αλλιώς ο οικογενειάρχης θα προστατεύσει την οικογενειά του? θα περιμένει την αστυνομία ή το κράτος του Κούλη? άρα καλώς γίνεται αυτό.. συμβαίνει παντού άλλωστε, ΗΠΑ included

  3. κιοπως ειπε καποιος, στην Αμερικη γινεται προσπαθεια να εχουν οπλα μονο οι νομοταγεις πολιτες,
    Στην μπανανια, γινεται προσπαθεια να μην εχουν οπλα μονο οι νομοταγεις πολιτες.!!!

  4. Στην Αμερική είναι νόμιμα και μάλιστα όχι απλά κυνηγετικά, αλλά και πολεμικά. Δεν κάνει κακό άνθρωπο το όπλο, αλλά ο κακός άνθρωπος το προμηθεύεται για χρήση με κακό σκοπό. Εδώ οι κακομοίρηδες πολιτικοί ψήφισαν νόμους και νόμους που ούτε καν ο αστυνομικός που πολεμάει το έγκλημα δεν μπορεί να το χρησιμοποιήσει σε περίπτωση που απειλείται η ζωή του και γι αυτό βλέπουμε δεκάδες αστυνομικούς να τους στέλνουν στον τάφο τα όπλα των εγκληματιών (ως επί το πλείστον αλλοδαπών που τους κρατάνε εδώ μέσα, σε ό,τι και όπως να έχουν εγκληματίσει. Βλέπετε αυτό είναι νόμιμο με το βρώμικο κράτος που ζούμε σήμερα, επειδή ο άθλιος νόμος που ψήφισαν το νομιμοποιεί!!). Εάν μάλιστα αναγκαστείς και τολμήσεις να το χρησιμοποιήσεις σε περίπτωση κακούργων που έχουν εισβάλλει μεσα στο σπίτι σου, την έβαψες! Είναι καλύτερα να πας να αυτοκτονήσεις με την περιπέτεια που θα τραβήξεις επειδή τόλμησες να υπερασπιστείς τα μέλη της οικογνείας σου και τον εαυτό σου. Την περιουσία σου την βάζω απέξω και μιλάω μόνο για ανθρώπινες αθώες ζωές που κινδυνεύουν! Γελοίο νεοελληνικό κράτος με γελοίους νόμους. Στο μεταξύ ο κυρ Μητσοτάκης στέλνει άφθονα όπλα να σκοτώνονται άφθονοι Ρώσσοι! Αυτά τα παράνομα χωρίς έγκριση της Βουλής και με ακήρυκτο πόλεμο, τα λένε νόμιμα!!! Μη μασάτε. Ζούμε σε άθλιους καιρούς με τις δυτικές πολιτικές εξουσίες να είναι χειρότερες από στυγνές και εγκληματικές δικτατορίες.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This