Συναγερμός στη Ρόδο: «Μας επιτέθηκε κροκόδειλος!» – Αναστάτωση μετά τις καταγγελίες

Έρευνες της Πυροσβεστικής στον ποταμό Κρεμαστής μετά τις καταγγελίες

Must Read

Το κυνήγι του… κροκόδειλου έχει ξεκινήσει στη Ρόδο, μετά από καταγγελίες πολιτών ότι είδαν με τα ίδια τους τα μάτια ένα ερπετό που μοιάζει με κροκόδειλο, στον ποταμό της Κρεμαστής. Οι Αρχές έχουν ξεκινήσει έρευνες στο νησί προκειμένου να διαπιστωθεί αν οι καταγγελίες είναι βάσιμες, ενώ στο νησί επικρατεί αναστάτωση και ανησυχία. 

Παράλληλα ξυπνούν μνήμες από την μεγάλη επιχείρηση στο Ρέθυμνο της Κρήτης, το 2014 όταν όλοι έψαχναν τον περιβόητο κροκόδειλο «Σήφη». 



Σύμφωνα με τις καταγγελίες που έρχονται στο φως τα τελευταία 24ωρα, εθεάθη ζώο με ουρά που μοιάζει με αυτήν του κροκόδειλου και κρύβεται σε καλαμιές. Μάλιστα, ένα ζευγάρι κατήγγειλε ότι, καθώς περνούσε με το μηχανάκι σε δρόμο δίπλα από το ποτάμι, δέχθηκε επίθεση από το ερπετό στο πίσω μέρος του δικύκλου. Προτού προλάβουν όμως να δουν τι ήταν, εκείνο εξαφανίστηκε στις καλαμιές.

Πυροσβέστες με κλιμάκιο του Δασαρχείου βρίσκονται στο σημείο από χθες το πρωί και ερευνούν την περιοχή, χωρίς ωστόσο μέχρι στιγμής να έχει βρεθεί κάτι.



Οπως εξηγεί ο υπεύθυνος της Ελληνικής Εταιρείας Ερπετολόγων στην Κρήτη σχετικά με τις αναφορές μεγάλου ερπετού στον ποταμό της Κρεμαστής, υπάρχει μία πιθανότητα να μην πρόκειται για κροκόδειλο, αλλά για σαύρα lizard monitor. «Καταλήγουμε μάλλον στο συμπέρασμα αυτό, διότι ο κροκόδειλος δεν είναι τόσο ταχύς, όπως οι καταγγελίες αναφέρουν. Μας μιλάνε, δηλαδή, για ένα ερπετό ταχύτατο. Αρα, θα μπορούσαμε να μιλήσουμε για lizard monitor» επισημαίνει και προσθέτει:

«Αν επρόκειτο για lizard monitor, δεν θα βρεθεί ποτέ. Είναι πανέξυπνο ζώο. Και η τακτική δόλωσής του είναι πολύ συγκεκριμένη για να πιαστεί. Μπορεί οι ειδικοί να ψάχνουν μέρες στο ποτάμι και να μην το δουν ποτέ, και όταν φύγουν να γίνουν και άλλες αναφορές εμφάνισής του. Συνήθως δεν επιτίθεται σε ανθρώπους, αλλά τρέφεται μόνο με ζώα, για παράδειγμα κότες. Στην περιοχή προς το παρόν δεν υπάρχουν αναφορές για επιθέσεις σε κοτέτσια. Είναι όμως περίεργο, διότι το συγκεκριμένο είδος δεν επιτίθεται στον άνθρωπο -τον φοβάται-, ενώ εδώ έχουμε αναφορές για επιθέσεις». Ωστόσο, όπως υπογραμμίζει, το ζώο αυτό δεν μπορεί να έχει έρθει μόνο του στο νησί. «Κάποιος το έχει φέρει από την Αφρική. Τώρα το άφησε ελεύθερο; Του έφυγε; Κανείς δεν μπορεί να ξέρει» καταλήγει.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This