Με μπλοκάκια οι αστυνομικοί της ΔΙΑΣ – Θα κόβουν κλήσεις

Νέα απόφαση για το Λεκανοπέδιο

Must Read

Και ρόλο τροχονόμου θα έχουν από εδώ και στο εξής, άνδρες της ομάδας ΔΙΑΣ που κάνουν περιπολίες στο Λεκανοπέδιο.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του ethnos.gr, πρόκειται για απόφαση του Γενικού Αστυνομικού Διευθυντή Αττικής, Αστέριου Μαντζιώκα η οποία προβλέπει ότι οι αστυνομικοί ΔΙΑΣ θα έχουν πλέον τη δυνατότητα να βεβαιώνουν τροχαίες παραβάσεις.

Πηγές που μίλησαν στο μέσο ανέφεραν: «Αυτό το οξύμωρο συνέβαινε τα τελευταία χρόνια μόνο στην Αττική. Αν και παλαιότερα βεβαίωναν και τροχονομικές παραβάσεις, τα τελευταία χρόνια τους είχε αφαιρεθεί αυτή η δικαιοδοσία, όταν ο νόμος προβλέπει ότι ο κάθε ένστολος υποχρεούται μόλις βλέπει μία παράβαση να την καταγράφει και να αναλαμβάνει δράση».

Μάλιστα, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, είναι πολλά τα περιστατικά όπου οι αστυνομικοί ΔΙΑΣ εντοπίζουν παραβάσεις αλλά δεν μπορούν να κάνουν κάτι, παρά μόνο να σταματήσουν τον οδηγό και να καλέσουν την Τροχαία: «Αυτό που κάνουν, εάν το κάνουν, είναι αν βλέπουν για παράδειγμα έναν οδηγό να περνά μπροστά τους με κόκκινο φανάρι, να τον σταματούν, να καλούν την Τροχαία και να αναμένουν να φτάσει για να τους βεβαιωθεί η παράβαση. Το αποτέλεσμα είναι να απασχολούνται δύο πληρώματα γι’ αυτό, όταν σε όλη την Ελλάδα -πλην Αττικής- κάτι τέτοιο δεν ισχύει», προσθέτουν οι ίδιες πηγές.

«Πέρα από θέμα χρόνου και διαθεσιμότητας είναι και θέμα αρχής. Δεν είναι δυνατόν να βλέπει, για παράδειγμα, ένας αστυνομικός ότι ένα αυτοκίνητο στην Λεωφόρο Κηφισίας έχει παρκάρει και σχηματίζονται ουρές χιλιομέτρων και απέναντι να έχεις την ομάδα ΔΙ.ΑΣ. στατική και απλώς να βλέπει. Όλα αυτά θα διευκολύνουν τη ζωή των κατοίκων της Αττικής, γιατί και το πιο μικρό κάνει την διαφορά», συνεχίζουν και καταλήγουν: «Το μόνο που δεν θα μπορούν να κάνουν οι αστυνομικοί της ΔΙ.ΑΣ. είναι να προχωρήσουν στην πράξη αφαίρεσης των πινακίδων. Αλλά δεν είναι δυνατόν να βλέπουν έναν οδηγό να μιλά στο κινητό ή να παραβιάσει κατά άλλους τρόπους τον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας και να μην μπορούν να τον σταματήσουν. Μία τέτοια άμεση επέμβαση μπορεί να σώσει ζωές και όλοι οφείλουμε να σεβόμαστε τον ΚΟΚ».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This