Στις 12 Δεκεμβρίου στην Αθήνα η δίκη των δύο ψαράδων για τη δολοφονία του Σήφη Βαλυράκη

Όλο το παρασκήνιο της απόφασης του Αρείου Πάγου - Νέες καταγγελίες για πιέσεις και απειλές από «κύκλους προσκείμενους στους δράστες»

Must Read

Το παρασκήνιο πίσω από την απόφαση του Αρείου Πάγου να καθίσουν οι δύο ψαράδες στο εδώλιο του κατηγορουμένου για τη δολοφονία του Σήφη Βαλυράκη τον Ιανουάριο του 2021 στην Ερέτρια, αποκάλυψε ο Alpha, τονίζοντας ότι η δίκη θα διεξαχθεί στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας και όχι στη Χαλκίδα.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, το ανώτατο δικαστήριο έκρινε ότι είναι βάσιμοι οι φόβοι τόσο της οικογένειας του δολοφονηθέντος πρώην Υπουργού και βουλευτή, όσο και της εισαγγελίας της Χαλκίδας, πως αν παραμείνει εκεί η έδρα της δίκης, υπάρχει κίνδυνος επεισοδίων.

Και αυτό γιατί, η περιοχή της Χαλκίδας, είναι τόπος καταγωγής του ενός κατηγορουμένου, των προσώπων που υποστηρίζουν τους δύο κατηγορούμενους (σ.σ. οι οποίοι σήμερα είναι ελεύθεροι), αλλά και των βασικών μαρτύρων κατηγορίας.

Η δίκη σύμφωνα με τον Alpha, αναμένεται να ξεκινήσει στις 12 Δεκεμβρίου 2023.



Πιέσεις και απειλές

Ο εκ των συνηγόρων της οικογένειας Βαλυράκη, Κώστας Παπαδάκης, επανέλαβε ότι υπάρχουν πιέσεις και απειλές προς την οικογένεια από «κύκλους προσκείμενους στους δράστες» και επεσήμανε σχετικά με την απόφαση του Αρείου Πάγου:

«Η απόφαση αυτή εκδόθηκε σε αποδοχή αίτησης της οικογένειας Βαλυράκη που δέχεται άμεσα και έμμεσα πιέσεις από κύκλους προσκείμενους στους δράστες. Όπως δέχονται πιέσεις και απειλές αυτόπτες μάρτυρες οι οποίοι είχαν καταθέσει για τη δολοφονία, αλλά και το σκυλί της οικογένειας, το οποίο βρέθηκε πριν από λίγους μήνες δηλητηριασμένο, δολοφονημένο στο εξοχικό σπίτι της οικογένειας Βαλυράκη στην Ερέτρια. Η οικογένεια θα παραστεί για την υποστήριξη της κατηγορίας, συμβάλλοντας στη διαλεύκανση της αλήθειας και στη δικαίωση της μνήμης του Σήφη Βαλυράκη».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This