Πρόεδρος Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών: «Ο κόσμος είχε μεγάλη ανάγκη και για βόλτα και για ψώνια»

«Είχαμε εναποθέσει τις ελπίδες μας στην πασχαλινή περίοδο που δείχνει ότι κινείται θετικά»

Must Read

Την δική του εκτίμηση για την αγοραστική κίνηση ενόψει Πάσχα, εξέφρασε ο Σταύρος Καφούνης, Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών, μόλις μερικές ημέρες πριν από την Ανάσταση και το γιορτινό τραπέζι της Κυριακής.

«Οι κλάδοι, οι δικοί μας, αυτός της ένδυσης, της υπόδησης, των δώρων, των καταναλωτικών αγαθών, δείχνει μια πολύ μεγάλη αντοχή και προσπάθεια για να συγκρατήσει τις τιμές χαμηλά. Και νομίζω ότι οι καταναλωτές, οι οποίοι έχουν βγει ήδη βόλτα στην αγορά, με επιβεβαιώνουν βρίσκοντας πολύ καλές τιμές σε αυτά τα είδη», ανέφερε και συνέχισε:

«Και το λέω γιατί εμείς ως Εμπορικός Σύλλογος Αθηνών εξαιρούμε από τις μετρήσεις μας τους κλάδους των τροφίμων, των καυσίμων και των αυτοκινήτων, οι οποίοι παράλογα επηρέαζαν το δίκτυο στο να ξέρουμε πραγματικά και ποιος είναι αυτός που επιβαρύνει τον πληθωρισμό και ποιος είναι αυτός που κάνει περισσότερο ή λιγότερο τζίρο, ώστε να έχουμε στοιχεία σωστά για τις αποφάσεις όλων μας».

«Ο κόσμος είχε μεγάλη ανάγκη και για τη βόλτα αλλά και για τα αγαθά»

Σε ερώτηση για το αν υπάρχει αρκετή κίνηση στην αγορά και αν όντως αγοράζει ο κόσμος, ο κ. Καφούνης ανέφερε πως ο κόσμος είναι έξω και ψωνίζει, ωστόσο διευκρίνισε πως περιμένει και τα επίσημα αποτελέσματα, για ασφαλή συμπεράσματα.

«Για να είμαστε σοβαροί εμείς πάντα περιμένουμε τα αποτελέσματα, έτσι όπως τα καταγράφει η Στατιστική Αρχή. Η εκτίμηση που έχουμε τώρα είναι ότι ο κόσμος είναι έξω και ψωνίζει. Είχε πολύ μεγάλη ανάγκη και για τη βόλτα αλλά και για είδη και αγαθά. Και πρέπει να σημειώσουμε ότι το προηγούμενο διάστημα του έτους ήταν πολύ δύσκολο και μάλιστα σοκαριστικά δύσκολο για όλα τα καταστήματα και για όλη την αγορά», υπογράμμισε και κατέληξε τονίζοντας:

«Άρα, ελπίζουμε και από την αρχή είχαμε εναποθέσει τις ελπίδες μας στην πασχαλινή περίοδο που δείχνει ότι κινείται θετικά. Θέλω να πιστεύω ότι το αποτέλεσμα θα είναι θετικό, αλλά για να είμαστε σίγουροι θα περιμένουμε τα αποτελέσματα όπως τα καταγράφει ο δείκτης της Στατιστικής Αρχής και εκεί πλέον θα είμαστε ξεκάθαροι για το τι έκανε η αγορά».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This