Μάχη με τις αναζωπυρώσεις: Εκκενώνονται οικισμοί σε Λουτράκι και Δερβενοχώρια

Διακοπή κυκλοφορίας στην Ελευσίνας-Θηβών - Εκκενώνονται προληπτικά οι οικισμοί Πανόραμα, Πουρνάρι, Παλαιοχώρι και Άγιος Σωτήρας

Must Read

Με τις αναζωπυρώσεις παλεύουν οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής στην άνιση μάχη του πύρινου εφιάλτη, ενώ πριν από λίγο έκλεισε η παλαιά εθνική οδός Ελευσίνας-Θηβών.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, στο Λουτράκι εκκενώνονται προληπτικά οι οικισμοί Πανόραμα, Πουρνάρι, Παλαιοχώρι και Άγιος Σωτήρας.





Η φωτιά φαίνεται να έχει ελεγχθεί στα νότια στην περιοχή του Τιτάνα και οι επιχειρήσεις των επίγειων εστιάζουν στην ανατολική και στη δυτική πλευρά της περιμέτρου της φωτιάς, όπου καίει πυκνό δάσος. Αντίπαλοι στη μάχη των πυροσβεστών, πέρα από τους ανέμους, το πυκνόφυτο δάστος και το δύσβατο της περιοχής.

Όπως έγινε γνωστό από την Πυροσβεστική, από αέρος επιχειρούν 5 αεροσκάφη και 5 ελικόπτερα, 140 πυροσβέστες με 5 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 48 οχήματα. Η φωτιά στα Δερβενοχώρια μαίνεται και καίει παρθένο δάσος σε ένα πολύ δύσβατο σημείο σε συνδυασμό με τους ισχυρούς ανέμους που πνέουν.

Αναφορικά με τη φωτιά στο Λουτράκι, όπως γνωστοποίησε η Πυροσβεστική, έγινε εισήγηση για προληπτική εκκένωση των οικισμών Άγιος Χαράλαμπος και Πανόραμα. Το μέτωπο βρίσκεται πάνω από την Καλλιθέα Λουτρακίου και κινείται νότια νοτιοανατολικά, πάνω από την εθνική οδό.

Οι ριπές ανέμων μεταδίδουν τη φωτιά με αποτέλεσμα οι καύτρες να μεταφέρονται σε άκαυτο περιβάλλον.



Το μέτωπο εκτείνεται από τον Αγ. Χαράλαμπο μέχρι την Καλλιθέα

Στην προληπτική εκκένωση των οικισμών Άγιος Χαράλαμπος και Πανόραμα, στην ευρύτερη περιοχή του Λουτρακίου, προχωρούν οι Αρχές λόγω της φωτιάς που μαίνεται στην περιοχή. Ισχυρές επίγειες και εναέριες δυνάμεις δίνουν μάχη με τις φλόγες για να μην απειληθούν κατοικίες. Αν και η κατάσταση εκτιμάται ως καλύτερα, υπάρχει αναζωπύρωση σε πευκόφυτη περιοχή. Ο δήμαρχος Λουτρακίου, Γιώργος Γκιώνης, δήλωσε ότι η εν λόγω πυρκαγιά εκτείνεται από την περιοχή της Καλλιθέας μέχρι τον Σαρωνικό, τα Ίσθμια. Από νωρίς σήμερα το πρωί, πέντε πυροσβεστικά αεροπλάνα και ένα ελικόπτερο πραγματοποιούν συνεχείς ρίψεις νερού στο Λουτράκι, ενώ στα σημεία όπου καίει φωτιά αναμένεται να επιχειρήσουν άμεσα άλλα τέσσερα αεροπλάνα και ένα ελικόπτερο. Παράλληλα, ισχυρές επίγειες δυνάμεις της Πυροσβεστικής, που αποτελούνται από 120 πυροσβέστες με τέσσερις ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 43 οχήματα, έδωσαν όλη τη νύχτα μάχη με τις φλόγες και συνεχίζουν να επιχειρούν, ώστε μαζί με τα εναέρια μέσα να περιορίσουν τις διάσπαρτες εστίες, να αντιμετωπίσουν αναζωπυρώσεις και να προστατεύσουν κατοικημένες περιοχές.

Παλιά και Νέα Εθνική Οδός Αθηνών – Κορίνθου, παραμένουν ανοιχτές. Οι πολίτες καλούνται να συμμορφώνονται στις οδηγίες της Τροχαίας, που προσπαθεί να κρατήσει ανοιχτούς του δρόμους ώστε να κινούνται τα πυροσβεστικά οχήματα. Σύμφωνα με την ενημέρωση της Πυροσβεστικής στις 07:30 το πρωί στην Καλλιθέα Λουτρακίου αντιμετωπίζονται διάσπαρτες εστίες και συνεχίζουν να επιχειρούν 120 πυροσβέστες, τέσσερις ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 43 οχήματα και από αέρος επιχειρούν πέντε αεροσκάφη, ένα ελικόπτερο, ενώ έχουν κινητοποιηθεί άλλα τέσσερα αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο.

 




Διαβάστε ακόμα: 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This