Συναγερμός στη Μάνδρα: Καίγονται σπίτια σε οικισμούς της περιοχής

Must Read

Στη Μάνδρα Αττικής και στους οικισμούς της έχει φτάσει, πλέον, η μεγάλη φωτιά που ξεκίνησε χτες το απόγευμα στα Δερβενοχώρια, με τον δήμαρχο Μάνδρας – Ειδυλλίας, Χρήστο Στάθη, να προτρέπει τους κατοίκους να αποχωρήσουν για προληπτικούς λόγους. Μάλιστα, υπάρχουν αναφορές ότι στον οικισμό Νέα Ζωή καίγονται σπίτια.

Ο κ. Στάθης, από τον οικισμό Πανόραμα, όπου βρίσκεται με τους συνεργάτες του, ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ πως λίγο νωρίτερα, με πρωτοβουλία της αυτοδιοίκησης, εκκενώθηκαν οι οικισμοί Πουρνάρι και Νέα Ζωή. Πρόσθεσε δε ότι, καθώς η φωτιά από τις παρυφές της Μάνδρας, όπου ήταν τα ξημερώματα, «με τη βοήθεια του ισχυρού ανέμου καθώς και του πευκώδους και χορτολιβαδικού χαρακτήρα της βλάστησης πέρασαν το ύψωμα – οικισμό Άγ. Σωτήρα με φορά προς τη Νέα Ζωή και στη συνέχεια προς τη Μάνδρα» και απευθύνει έκκληση να αποσταλούν άμεσα εναέρια μέσα για την αντιμετώπιση της πυρκαγιάς, η οποία εξαπλώνεται ταχύτατα.


Από την πλευρά του, ο α’ τοπικός σύμβουλος Μάνδρας, Παναγιώτης Παπαϊωάννου, αναφέρει ότι προσωρινά είναι εκτός κινδύνου οι οικισμοί Βίλια και Ερυθρές και πως η κατεύθυνση της φωτιάς είναι προς Μάνδρα και Ελευσίνα. Τονίζει δε ότι υπάρχει επίγεια πυροσβεστική δύναμη, η οποία όμως δεν αρκεί για να ανακόψει την ένταση της πορείας της πυρκαγιάς, επισημαίνοντας ότι χρειάζονται απαραιτήτως εναέρια μέσα.

Προσθέτει ότι μηχανήματα και φορτηγά με υδροφόρες έχουν αποσταλεί για την πυρόσβεση από την Περιφέρεια και τους όμορους δήμους, Λιοσίων και Ασπροπύργου, ενώ, μαζί με τον μηχανισμό πολιτικής προστασίας του Δήμου επιχειρεί και μεγάλος σύλλογος εθελοντών δασοπυρόσβεσης.

Την ίδια ώρα, η Πολιτική Προστασία απευθύνει αγωνιώδη έκκληση προς τους κατοίκους της Νέας Ζωής Μάνδρας και του Νέου Πόντου Ελευσίνας, οι οποίοι παραμένουν στα σπίτια τους, αν και έχει υπάρξει μήνυμα του 112 για απομάκρυνση, να ακολουθήσουν τις οδηγίες των Αρχών και να τα εγκαταλείψουν. Μάλιστα, γίνεται ενίσχυση των αστυνομικών δυνάμεων στις συγκεκριμένες περιοχές, ώστε να τους… πείσουν να απομακρυνθούν.

Σημειώνεται ότι, λόγω της πυρκαγιάς, η κυκλοφορία των οχημάτων έχει διακοπεί για προληπτικούς λόγους και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας

  • στη Λεωφόρο Οινόης Σχηματαρίου – Ελευσίνας, από την 14η χ/θ (Στεφάνι Βοιωτίας), έως την 7η χ/θ (περιοχή ΤΙΤΑΝ)
  • στην Παλαιά Εθνική Οδό Ελευσίνας – Θηβών, από 33η χ/θ (θέση Άγιος Χριστόφορος), έως την 30η χ/θ (όρια με Νομό Αττικής) και
  • στην Επαρχιακή Οδό Πάνακτου – Οινόης Αττικής, από την 1η έως την 10η χ/θ

Η κυκλοφορία των οχημάτων διεξάγεται από παρακαμπτηρίους οδούς. Παρακαλούνται οι οδηγοί να συμμορφώνονται με τις υποδείξεις των αστυνομικών.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This