Διανομείς: «Υποκριτικό το ΦΕΚ από τον Α. Γεωργιάδη για παύση εργασίας μόνο στους 42 βαθμούς»

Ζητούν ένα αυστηρότερο νομικό πλαίσιο

Must Read

Την ώρα που αναμένονται τουλάχιστον δύο ακόμα «κύματα» καύσωνα μέσα στον Ιούλιο και οι περισσότεροι από εμάς θα τα περάσουμε είτε στο σπίτι είτε στην εργασία «αγκαλιά» με τα κλιματιστικά και τους ανεμιστήρες υπάρχουν κάποιοι εργαζόμενοι όπως οι διανομείς φαγητού που αναγκάζονται να κυκλοφορούν στο εξωτερικό περιβάλλον σε ακραίες θερμοκρασίες.

Μιλώντας στην ΕΡΤ, ο Νίκος Κτενάς, μέλος του Συνδικάτου Εργαζομένων στον Επισιτισμό και Τουρισμό εξέφρασε την αντίδραση των διανομέων και αναφέρθηκε για ακόμη μια φορά στα  πάγια αιτήματα των διανομέων, τα οποία, όπως τονίζει, δεν έχουν ικανοποιηθεί μέχρι σήμερα.

«Πάγιο αίτημα της επιτροπής αγώνα διανομέων είναι η παύση του delivery όταν υπάρχουν ακραίες καιρικές συνθήκες είτε πρόκειται για καύσωνα αυτή την περίοδο του καλοκαιριού είτε πρόκειται για παγετό, χιόνια, καταιγίδες, ισχυρούς ανέμους κτλ, φαινόμενα, που λόγω και της περιβαλλοντικής κρίσης τα τελευταία χρόνια εμφανίζονται όλο και περισσότερες ημέρες. Προφανώς αυτό, που ζητάμε είναι ένα αυστηρό νομικό πλαίσιο, που να απαγορεύει την εργασία υπό τέτοιες συνθήκες χωρίς καμία περικοπή του μισθού των διανομέων», ανέφερε αρχικά.

Και συνεχίζει:

«Μέχρι πριν από λίγες μέρες δεν υπήρχε κανένα νομικό πλαίσιο, που να κατοχυρώνει τους διανομείς, το delivery. Ο νέος υπουργός Εργασίας ψήφισε ένα ΦΕΚ, το οποίο όμως μιλάει για 40 και 42 βαθμούς Κελσίου με 14% υγρασία. Ωστόσο, αυτές οι θερμοκρασίες για τους διανομείς είναι υπερβολικά μεγάλες, νομίζω από 35 βαθμούς και μετά δεν μπορεί να εργαστεί διανομέας με ασφάλεια γιατί πέρα από την καταπόνηση με τη ζέστη, φοράμε το κράνος, τα μέσα ατομικής προστασίας, κινούμαστε ανάμεσα σε αυτοκίνητα, όλα τα καυσαέρια, η θερμοκρασία εκεί πίσω από ένα λεωφορείο καταλαβαίνετε ότι είναι πολύ υψηλότερη.

Επίσης, ανεβαίνουμε σε παραγγελίες στον 3ο, στον 4ο όροφο και σε πολλές περιπτώσεις χωρίς να υπάρχει ανελκυστήρας στις οικοδομές. Υπό αυτή την έννοια, θεωρούμε υποκριτικό και προκλητικό αυτό το ΦΕΚ από τον Άδωνι Γεωργιάδη, δεν προστατεύει σε καμία περίπτωση τους διανομείς, όπως και τους υπόλοιπους εργαζόμενους», σχολίασε ο Ν.Κτενάς.

Δείτε βίντεο:

 

Δείτε επίσης:

«Κολασμένες» θερμοκρασίες φέρνει και ο νέος καύσωνας – Επικαιροποίηση των στοιχείων από την ΕΜΥ

Πάμε συνεχώς προς το χειρότερο σενάριο! Πάνω από μια εβδομάδα θα κρατήσει ο νέος καύσωνας!

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This