Ο Έλληνας που ξεγέλασε τον θάνατο –  Του έδιναν 9 μήνες ζωής

Διέψευσε τις προβλέψεις των γιατρών και πέθανε στα 102

Must Read

Την ιστορία του Ικαριώτη Σταμάτη Μωραΐτη ο οποίος διαγνώστηκε με καρκίνο, και διέψευσε τις προβλέψεις των γιατρών που του έδιναν 9 μήνες ζωής, είχε φιλοξενήσει σε αφιέρωμά του το BBC.

Σε ηλικία 98 ετών ο ίδιος μιλούσε στο διεθνές μέσο, δηλώνοντας ότι 45 χρόνια μετά, ο ίδιος απολάμβανε τη ζωή και το κρασάκι του. 

Ο κ. Μωραΐτης ο οποίος ζούσε στις ΗΠΑ όταν έμαθε ότι έχει καρκίνο στον πνεύμονα και άλλους 9 μήνες ζωής, αποφάσισε να επιστρέψει στον τόπο καταγωγής του, την Ικαρία, καθώς θεώρησε ότι μια κηδεία στην Αμερική θα είχε μεγάλο κόστος.

Όπως είχε πει ο ίδιος, πήρε την απόφαση να γυρίσει στον τόπο του και άρχισε να πίνει κρασί κάθε μέρα, περιμένοντας τον θάνατό του. Ωστόσο ο καιρός περνούσε και ο ίδιος αισθανόταν όλο και πιο δυνατός, ενώ παράλληλα απολάμβανε την «μαγική» ηρεμία του νησιού, έτρωγε ντόπια προϊόντα και έπινε βότανα. 

«Δεν είμαι γιατρός, αλλά νομίζω ότι το κρασί βοήθησε» είπε γελώντας στον δημοσιογράφο του BBC που τόνισε ότι οι κάτοικοι της Ικαρίας «ζουν κατά μέσο όρο 10 χρόνια περισσότερο από την υπόλοιπη Δυτική Ευρώπη».

Τελικά, ο κ. Μωραΐτης έφυγε από τη ζωή το 2013, σε ηλικία 102 ετών.

 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This