Κατέρρευσε γέφυρα στην Πάτρα! Ένας νεκρός – Εκφράζονται φόβοι για πολύ περισσότερους…

12 τραυματίες έχουν ανασυρθεί από τα συντρίμμια - Μεγάλη επιχείρηση της Πυροσβεστικής στο σημείο - Έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις

Must Read

Αδιανόητη τραγωδία στην Πάτρα, όταν λόγω κατάρρευσης γέφυρας στην οποία γινόταν εργασίες, εγκλωβίστηκαν άνθρωποι οι οποίοι βρίσκονταν κάτω από αυτή!

Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες ένας άνθρωπος έχει χάσει τη ζωή του και τέσσερις έχουν τραυματιστεοί σοβαρά, ενώ εκφράζονται φόβοι ότι ο αριθμός των νεκρών θα αυξηθεί. 




Ωστόσο, όπως αναφέρει το iliaenimerosi.gr, οι νεκροί είναι δύο. Επικαλούμενο πηγές από το νοσοκομείο υποδοχής τονίζει ότι νεκροί ανασύρθηκαν ένας 33χρονος και ένα παιδί 11 ετών, ενώ παραμένουν εγκλωβισμένοι κάτω από τα χαλάσματα 8 με 10 άνθρωποι.




12 τραυματίες έχουν ανασυρθεί από τα συντρίμμια

Αυξάνεται ο αριθμός των τραυματιών που ανασύρονται από το τμήμα της μεγάλης περιμετρικής της Πάτρας, που κατέρρευσε το μεσημέρι του Σαββάτου.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ – ΜΠΕ, μέχρι τώρα, οι πυροσβέστες, που μετέχουν στην επιχείρηση έρευνας και διάσωσης, έχουν ανασύρει κάτω από τα συντρίμμια έναν νεκρό και 12 τραυματίες.

Έξι από τους τραυματίες έχουν διακομιστεί στο Πανεπιστημιακό νοσοκομείο και άλλοι έξι στο νοσοκομείο «Άγιος Ανδρέας». Σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πληροφορίες, οι τέσσερις από τους τραυματίες νοσηλεύονται σε σοβαρή κατάσταση, ενώ σε εξέλιξη βρίσκεται η επιχείρηση έρευνας και διάσωσης.

Ως αιτία της κατάρρευσης φαίνεται ότι ήταν οι εργασίες που γίνονταν στο πάνω μέρος της γέφυρας από μηχάνημα βαρέως τύπου. Από την πρώτη στιγμή στο σημείο έσπευσαν πυροσβέστες που προσπαθούν να απεγκλωβίσουν τα άτομα που έχουν εγκλωβιστεί κάτω από τα συντρίμμια.

Ένας νεκρός, δύο σοβαρά τραυματίες

«Ένας νεκρός, δύο σοβαρά τραυματίες και άλλοι δύο με ελαφρύτερα τραύματα, έχουν ανασυρθεί κάτω από το τμήμα της μεγάλης περιμετρικής της Πάτρας, το οποίο κατέρρευσε, σύμφωνα με την ενημέρωση που έχουμε από το ΕΚΑΒ», ανέφερε νωρίτερα μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο αντιπεριφερειάχης Αχαΐας, Χαράλαμπος Μπονάνος.

Όπως πρόσθεσε ο αντιπεριφερειάρχης, «αυτή την ώρα βρίσκεται σε εξέλιξη επιχείρηση για την απομάκρυνση βαρέων μηχανημάτων που βρίσκονται πάνω από το τμήμα που κατέρρευσε, ώστε να διαπιστωθεί αν υπάρχουν ή όχι εγκλωβισμένα άτομα».

Το τμήμα της περιμετρικής που κατέρρευσε βρίσκεται στην περιοχή Προάστιο, στο ρεύμα προς Αθήνα, λίγο μετά τα τούνελ. Οι δίδυμες γέφυρες, μήκους 167 μέτρων και 169 μέτρων αντίστοιχα, παρουσίαζαν βλάβες και προβλήματα στατικής επάρκειας. Τα έργα αποκατάστασης ξεκίνησαν το 2021 για την επισκευή δύο γεφυρών επί της Περιμετρικής.

Εν τω μεταξύ, με εντολή του διοικητή της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας, Γιάννη Καρβέλη, τίθεται σε εφημερία και το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Πάτρας, ώστε μαζί με το νοσοκομείο, «Άγιος Ανδρέας», που εφημερεύει, να υποδεχθούν τραυματίες.

Έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην μεγάλη Περιμετρική

Σε έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις προχώρησε η Αστυνομία στην μεγάλη Περιμετρική της Πάτρας, μετά την κατάρρευση τμήματος γέφυρας, στην περιοχή Προάστιο.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την αστυνομία, έχει διακοπεί η κυκλοφορία στο ρεύμα προς Αθήνα και η κίνηση των οχημάτων εκτρέπεται στον κόμβο της Εγλυκάδας.

Επίσης, έχει διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων στην οδό Διοδώρου, στην Πάτρα, η οποία βρίσκεται κοντά στο τμήμα της μεγάλης περιμετρικής που κατέρρευσε.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This