Τραγωδία στην Πάτρα: «Σκοτωθήκανε! Η γέφυρα έπεσε πάνω μας», δηλώνει άνδρας που σώθηκε από θαύμα!

Ρομά που είχαν αναζητήσει εκεί καταφύγιο από τον καύσωνα φέρεται να είναι τα θύματα της κατάρρευσης της γέφυρας

Must Read

Ένας νεκρός έχει ανακοινωθεί επίσημα από την κατάρρευση της γέφυρας στην οδό Διοδώρου, στα Μποζαΐτικα της Πάτρας, ωστόσο, από τη στιγμή που υπάρχουν αρκετοί άνθρωποι εγκλωβισμένοι κάτω από τα συντρίμμια, είναι δεδομένο πως θα υπάρξουν κι άλλα θύματα. Αρκετές πληροφορίες εξάλλου, κάνουν λόγο και για δεύτερο επιβεβαιωμένο νεκρό.

Οι μέχρι στιγμής πληροφορίες αναφέρουν ότι οι άνθρωποι που βρίσκονταν κάτω από τη γέφυρα, κομμάτι της οποίας κατέρρευσε περίπου στη μία το μεσημέρι καταπλακώνοντάς τους, ήταν Ρομά, οι οποίοι φέρεται να αναζήτησαν εκεί καταφύγιο από τον καύσωνα. Μάλιστα, ένας από αυτούς, ο οποίος, όπως υποστήριξε, γλίτωσε «από θαύμα», τόνισε πως υπάρχουν κι άλλοι νεκροί. «Σκοτωθήκανε! Ήμουν κι εγώ από κάτω. Βγάζαμε κάτι παλιοσίδερα και έπεσε η γέφυρα πάνω μας. Έχει 2-3 άτομα πεθαμένους…», είπε χαρακτηριστικά στις κάμερες, την ώρα που εξακολουθεί να παραμένει άγνωστος ο αριθμός των ατόμων που βρίσκονταν εκεί την ώρα που συνέβη η κατάρρευση.

Για το τραγικό συμβάν υπήρξε και έκτακτη κοινή ενημέρωση από την Πυροσβεστική Υπηρεσία και την ΕΛ.ΑΣ. στις 15:20, με τους εκπροσώπους Τύπου του Πυροσβεστικού Σώματος, Πύραρχο Βασίλειο Βαθρακογιάννη και της Ελληνικής Αστυνομίας, Κωνσταντία Δημογλίδου, να δίνουν πληροφορίες από το Εθνικό Συντονιστικό Κέντρο Επιχειρήσεων και Διαχείρισης Κρίσεων στο Μαρούσι:

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ για την τραγωδία που «ξύπνησε» μνήμες από τον φονικό σεισμό στο Αίγιο, το 1995, οι πυροσβέστες που μετέχουν στην επιχείρηση έρευνας και διάσωσης, έχουν ανασύρει από τα συντρίμμια έναν νεκρό και 12 τραυματίες, με τον άτυχο Ρομά και τους πέντε από τους τραυματίες να μεταφέρονται στο νοσοκομείο του Ρίου, και άλλους τρεις να μεταφέρονται στο Νοσοκομείο Αγίου Ανδρέα. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, οι τέσσερις από τους τραυματίες νοσηλεύονται σε σοβαρή κατάσταση, ενώ σε εξέλιξη βρίσκεται η επιχείρηση έρευνας και διάσωσης, με ειδικά μηχανήματα και εκπαιδευμένους σκύλους, για να εντοπιστούν τυχόν εγκλωβισμένοι.

Η πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Πάτρας, Άννα Μαστοράκου, η οποία βρέθηκε στο σημείο της τραγωδίας, ανέφερε στην ΕΡΤ ότι «ακούγονται φωνές μέσα από τα συντρίμμια».


Στο συγκεκριμένο τμήμα της γέφυρας είχε απαγορευτεί η κυκλοφορία και ήταν κλειστό από την Πέμπτη 20 Ιουλίου, με απόφαση της Διεύθυνσης της Αστυνομίας Αχαΐας, λόγω εργασιών κατεδάφισης για την ανακατασκευή της κάτω διάβασης και ως εκ τούτου, είναι πολύ πιθανό κάτω από τα χαλάσματα να βρίσκονται και εργάτες που δούλευαν εκείνη την ώρα. Στο σημείο μετέβησαν άμεσα 35 πυροσβέστες με 12 οχήματα, η ομάδα ΙΚΑΡΟΣ, με μη επανδρωμένα αεροσκάφη, καθώς και ειδικά διασωστικά οχήματα της 6ης ΕΜΑΚ με δύο διασωστικούς σκύλους, ενώ μεταβαίνουν δυνάμεις και από 1η και 5η ΕΜΑΚ. Τα νοσοκομεία της πόλης έχουν τεθεί σε επιφυλακή, ενώ επιτόπου παραμένουν πέντε ασθενοφόρα και μια κινητή μονάδα του ΕΚΑΒ.
Επιτόπου έχουν μεταβεί και δυνάμεις της Ελληνικής Αστυνομίας από γειτονικές Περιφερειακές Ενότητες, καθώς και από Αττική, ενώ για το αιματηρό περιστατικό έχει ενημερωθεί από την αστυνομία ο αρμόδιος εισαγγελέας, ενώ την προανάκριση έχει αναλάβει το Αστυνομικό Τμήμα Πατρών. Το «παρών» στην επιχείρηση διάσωσης δίνουν επίσης ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Νεκτάριος Φαρμάκης, ο Υφυπουργός Υποδομών Νίκος Ταχιάος και η Υφυπουργός Μεταφορών Χριστίνα Αλεξοπούλου.
Έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις έχουν τεθεί σε ισχύ στην μεγάλη περιμετρική της Πάτρας. Ειδικότερα, σύμφωνα με την Αστυνομία, έχει διακοπεί η κυκλοφορία στο ρεύμα προς Αθήνα και η κίνηση των οχημάτων εκτρέπεται στον κόμβο της Εγλυκάδας. Επίσης, έχει διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων στην οδό Διοδώρου, στην Πάτρα, η οποία βρίσκεται κοντά στο τμήμα της μεγάλης περιμετρικής που κατέρρευσε.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This