Συγκλονίζουν τα βίντεο του λιμενικού από τις εκκενώσεις σε Ρόδο και Κέρκυρα

Χιλιάδες άτομα αναγκάστηκαν να φύγουν από οικισμούς και ξενοδοχεία

Must Read

Σε «κόκκινο» συναγερμό βρίσκονται όλες οι αρμόδιες αρχές στην Ρόδο και την Κέρκυρα λόγω των μεγάλων και ανεξέλεγκτων πυρκαγιών που μαίνονται στα δύο νησιά και έχουν οδηγήσει στην εκκένωση οικισμών αλλά και ξενοδοχείων.

Εικόνες από τη μεγάλη επιχείρηση εκκένωσης και δια θαλάσσης που στήθηκε μετά τη φωτιά στη Ρόδο έδωσε στη δημοσιότητα στο λιμενικό.

Όπως φαίνεται στο βίντεο που έδωσε στην δημοσιότητα το λιμενικό, στην επιχείρηση που στήθηκε σε Λάρδο, Κάλαθο και Λίνδο οι συνθήκες είναι δύσκολες καθώς στην θάλασσα πνέουν αρκετά μποφόρ ενώ η ατμόσφαιρα είναι αποπνικτική από την ζέστη και τους πυκνούς καπνούς. Από την συγκεκριμένη επιχείρηση διασώθηκαν 3700 άτομα ενώ συνολικά 19.000.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του λιμενικού, συνολικά στην επιχείρηση εκκένωσης από πλευράς λιμενικού συμμετείχαν ένα ναυαγοσωστικό σκάφος, ένα ελικόπτερο, ένα UAV, τέσσερα φουσκωτά και τρία ρυμουλκά ενώ επιστρατεύτηκαν και αρκετά ιδιωτικά σκάφη, ημερόπλοια και αλιευτικά.

Δείτε το βίντεο:

Ολόκληρη η ανακοίνωση του λιμενικού:

«Ενημερώθηκε πρωινές ώρες την 22.07.2023, η Λιμενική Αρχή Ρόδου για εκδήλωση πυρκαγιάς στην ευρύτερη περιοχή ”ΛΑΡΔΟΥ – ΚΑΛΑΘΟΥ – ΛΙΝΔΟΥ” ν. Ρόδου.

Υπό το συντονισμό του Κέντρου Επιχειρήσεων του Αρχηγείου Λιμενικού Σώματος-Ελληνικής Ακτοφυλακής, στην περιοχή έσπευσαν τέσσερα (04) περιπολικά σκάφη Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., ένα (01) ναυαγοσωστικό σκάφος Λ.Σ. – ΕΛ.ΑΚΤ., ένα (01) ελικόπτερο Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., ένα (01) Μη Επανδρωμένο Σκάφος (UAV), τέσσερα (04) φουσκωτά σκάφη του 6ου ΕΤΕΘ, τρία (03) Ρ/Κ λιμένος καθώς και μεγάλος αριθμός ιδιωτικών σκαφών, Ε/Γ-Τ/Ρ, ημεροπλοίων και αλιευτικών σκαφών.Παράλληλα, τέθηκε σε εφαρμογή το τοπικό σχέδιο έκτακτης ανάγκης της οικείας Λιμενικής Αρχής.

Με τη συνδρομή των ανωτέρω σκαφών απεγκλωβίστηκαν και μεταφέρθηκαν με ασφάλεια στον τουριστικό λιμένα ν. Ρόδου περίπου τρεις χιλιάδες επτακόσια (3.700) άτομα.

Με μέριμνα του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής διατέθηκαν τρία (03) Ε/Γ-Ο/Γ πλοία στο λιμένα Ρόδου για φιλοξενία απεγκλωβισθέντων». 

Στην Κέρκυρα

Την ίδια στιγμή, τρομακτικές στιγμές έζησαν και οι κάτοικοι και οι τουρίστες στην Κέρκυρα οι οποίοι έζησαν χθες μια μεγάλη φωτιά που ξέσπασε στο βόρειο τμήμα του νησιού.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, 2466 άνθρωποι έφυγαν από οικισμούς που εκκενώθηκαν στην Κέρκυρα. Στις προσπάθειες συνέβαλλε και το λιμενικό που απεγκλώβισε αρκετούς πολίτες.

Σε βίντεο που έδωσε στη δημοσιότητα στο λιμενικό φαίνεται η στιγμή που σκάφος προσεγγίζει την ακτή και επιβιβάζει κόσμο. Το λιμενικό παραμένει σε επιφυλακή όπως και ιδιωτικά σκάφη.

Ολόκληρη η ανακοίνωση του λιμενικού:

«Ενημερώθηκε βραδινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Κέρκυρας για εκδήλωση πυρκαγιάς στην ευρύτερη περιοχή ”ΛΟΥΤΣΑ” ν. Κέρκυρας.Υπό το συντονισμό του Κέντρου Επιχειρήσεων του Αρχηγείου Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, στην περιοχή έσπευσαν τέσσερα (04) περιπολικά σκάφη Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., ένα (01) ναυαγοσωστικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., ένα (01) Ρ/Κ, ιδιωτικά σκάφη, Ε/Γ -Τ/Ρ και Ε/Γ-Ο/Γ πλοία, καθώς και τοπικές εθελοντικές ομάδες διάσωσης ΕΟΔ – ΕΕΔ. Παράλληλα, τέθηκε σε εφαρμογή το τοπικό σχέδιο έκτακτης ανάγκης της οικείας Λιμενικής Αρχής.

Με τη συνδρομή σκάφους Λ.Σ.–ΕΛ.ΑΚΤ. και ιδιωτικών σκαφών απεγκλωβίστηκαν και μεταφέρθηκαν με ασφάλεια στον λιμένα ν. Κέρκυρας συνολικά πενήντα εννέα (59) άτομα (37 ενήλικες και 22 ανήλικοι) και στη συνέχεια σε χώρο εντός του επιβατηγού σταθμού του οικείου Οργανισμού λιμένα».

Δείτε το βίντεο:

Δείτε επίσης:

Ανεξέλεγκτη η φωτιά στο Ασκληπιείο Ρόδου

Φωτιά στην Κάρυστο: Δύο αναζωπυρώσεις – Επέστρεψαν κάτοικοι σε οικισμούς

Σοκαριστικό βίντεο τουρίστα: Το ξενοδοχείο που έμενε πριν και μετά την φωτιά που το κατέστρεψε!

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This