Σοκαριστικό βίντεο με τη στιγμή που το Canadair πέφτει στη χαράδρα

Αγωνία για τους δύο νεαρούς πιλότους

Must Read

Σοκ προκαλούν τα πλάνα που καταγράφουν την πτώση του Canadair που επιχειρούσε στη φωτιά στην Κάρυστο, μέσα σε δύσβατη χαράδρα.

Το αεροσκάφος έπεσε στο χωριό Ποτάμι ενώ έκανε ρίψεις νερού στο πύρινο μέτωπο της Καρύστου, στην Εύβοια. Πρόκειται για Canadair CL-215 από τη νέα Αγχίαλο Βόλου, το οποίο δεν είχε σύστημα εκτίναξης.

Σε βίντεο ντοκουμέντο της ΕΡΤ, το Canadair φαίνεται να πέφτει σε χαράδρα, ενώ έκανε ρίψεις νερού σε δύσβατο σημείο.

Όπως διακρίνεται στα πλάνα, το δεξί φτερό του αεροσκάφους χτύπησε σε δέντρο και αποκολλήθηκε το δεξί πηδάλιο κλίσης. Στο βίντεο φαίνεται ότι το πυροσβεστικό αεροσκάφος κάνει ελιγμό πάνω από το έδαφος και στη συνέχεια πέφτει μέσα στη χαράδρα.


Στο σημείο βρίσκεται ήδη ελικόπτερο που πραγματοποιεί έρευνες, ενώ αγωνία επικρατεί για την τύχη των πιλότων.

Όπως αναφέρει το ethnos, στο ελληνικό αεροσκάφος επέβαιναν δύο πιλότοι, ο ένας εκ των οποίων 26 ετών. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ακούστηκε μια πολύ δυνατή έκρηξη την ώρα που το Canadair επιχειρούσε να κάνει ρίψη και έκτοτε χάθηκε η επικοινωνία με τους δύο πιλότους.

 

Η ανακοίνωση της Πολεμικής Αεροπορίας

Σε ανακοίνωσή της για το τραγικό περιστατικό, η Πολεμική Αεροπορία αναφέρει: «Την Τρίτη 25 Ιουλίου 2023 και ώρα 15:05 αεροσκάφος τύπου CL-215, με πλήρωμα δύο Ιπταμένους, της 355 Μοίρας Τακτικών Μεταφορών της 112 Πτέρυγας Μάχης, κατέπεσε κατά τη διάρκεια αεροπυρόσβεσης στον Πλατανιστό Ευβοίας.

Σε εξέλιξη βρίσκεται επιχείρηση έρευνας – διάσωσης για τους δύο Ιπταμένους. Στην περιοχή έχουν σπεύσει 1 ελικόπτερο Super Puma και 1 ελικόπτερο ΑΒ-205 της Πολεμικής Αεροπορίας».

«Είδα το canadair να πέφτει μπροστά μου»

Αυτόπτες μάρτυρες, κάτοικοι της περιοχής, είδαν με τα μάτια τους την πτώση του πυροσβεστικού αεροσκάφους: «Είδα το canadair να πέφτει μπροστά μου, είμαι συγκλονισμένος, εύχομαι να είναι καλά τα παιδιά» ανέφερε κάτοικος μιλώντας στο evima.gr.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This