«Αργεί και κάνει διακρίσεις η δικαιοσύνη» κατά τους πολιτες

Must Read

Το βίντεο με τους Ρομά να μαζεύουν ανενόχλητοι σίδερα κάτω από μια γέφυρα που γκρεμίζεται με ειδικά σκαπτικά μηχανήματα, είναι ενδεικτικό της έλλειψης κάθε είδους σεβασμού στην ασφάλεια αλλά κυρίως στην αξία της ζωής του ανθρώπου.

    • Γράφει ο Νίκος Τσιαμτσίκας

Η γέφυρα κατέρρευσε είχαμε έναν νεκρό και τραυματίες, αλλά κανείς μα κανείς πριν γίνει το κακό, δεν σκέφτηκε να σταματήσει τις εργασίες και ν’ απομακρύνει έστω και με τη βία τους Ρομά που κινδύνευαν τη ζωή τους κάτω από τόνους τσιμέντου.

Κανείς στην ουσία δεν τιμωρήθηκε, επειδή έτσι ακριβώς, «κόπυ πέιστ», προκαλούνται όλα τα σοβαρά ατυχήματα στη χώρα μας που κοστίζουν ζωές ανθρώπων κι απλώς αφήνουν ατιμώρητους ή σε εκκρεμείς δίκες που χρονίζουν τους υπεύθυνους.

Οι πολίτες θεωρούν ότι κάτι δεν πάει καλά σ’ αυτό τον τομέα.

Η απόδοση δικαιοσύνης, ακόμα κι όταν αποδοθούν ευθύνες, αργεί χαρακτηριστικά προκαλώντας δυσθυμία και αμφιβολίες στους πολίτες.

Από την κριτική δεν εξαιρούνται και τα υψηλά πρόσωπα της πολιτικής όταν εμπλέκονται, κατευθύνουν με τον ένα ή τον άλλο τρόπο τη δικαιοσύνη και δεν αφήνουν ν’ αποδοθεί σωστά.

Η ζωή των Ελλήνων βρίσκεται εδώ και καιρό στη μέγγενη, πιεσμένη όσο τίποτε άλλο στον κόσμο, από απανωτές οικονομικές κρίσεις, αλλά τουλάχιστον ας υπάρχει έγκαιρη απόδοση δικαιοσύνης, ν’ ανακουφίζεται λίγο και το κοινό περί δικαίου αίσθημα που παραμένει ανικανοποίητο.

Ότι η ζωή μας αξίζει λίγο φαίνεται να σκέφτονται και οι υπεύθυνοι που χειρίζονται θέματα όπως η πυρόσβεση. Όλοι γνωρίζουν ότι τα πυροσβεστικά μας αεροπλάνα είναι κουρασμένα  και παλιά. Κανείς δεν πρόκειται να παραδεχθεί ότι ο θάνατος των δύο πιλότων στην Κάρυστο ήταν σχεδόν προμελετημένος. Φταίνε υπουργοί της κυβέρνησης; Κι αν φταίνε, ποιος θα το εξετάσει; Ποιος θ’ αποδώσει δικαιοσύνη;

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This