Η «Βικτώρια» έπληξε (και) τη Ζάκυνθο (video)

Must Read

Μέχρι και τη Ζάκυνθο έφτασε η κακοκαιρία «Βικτώρια» που ξεκίνησε από το μεσημέρι της Τρίτης με έντονα καιρικά φαινόμενα στη δυτική Ελλάδα και στο Ιόνιο.

Μάλιστα, εξαιτίας της κακοκαιρίας έχουν αναβληθεί δρομολόγια προς και από την Κυλλήνη.

Η Περιφερειακή Ενότητα Ζακύνθου εξέδωσε ανακοίνωση εφιστώντας την προσοχή για την κακοκαιρία αναφέροντας τα εξής:

«Από την Υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας της Περιφερειακής Ενότητας Ζακύνθου, ανακοινώνεται ότι σύμφωνα με την πρόγνωση καιρικών φαινομένων της Ε.Μ.Υ., στη Ζάκυνθο θα σημειωθούν έντονα καιρικά φαινόμενα.

Από τα ξημερώματα της Τρίτης μέχρι και τις πρώτες πρωινές ώρες της Τετάρτης, στην περιοχή μας θα πνέουν ισχυροί Νότιοι άνεμοι, εντάσεως 8-9 μποφόρ, οι οποίοι τις πρώτες πρωινές ώρες της Τρίτης, θα φτάσουν σε επίπεδο θύελλας, τοπικά 10 μποφόρ. Τα φαινόμενα θα συνοδεύονται από το μεσημέρι της Τρίτης μέχρι τις απογευματινές ώρες της Τετάρτης με ισχυρές βροχές, καταιγίδες και χαλαζοπτώσεις.

Ως εκ τούτου, προτείνεται σε όλους τους κατοίκους της Ζακύνθου, εάν και εφόσον αντιληφθούν κατά τόπους έντονα καιρικά φαινόμενα όπως ισχυρή βροχόπτωση και έντονους ανέμους να αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις ειδικά σε περιοχές που ενέχουν κίνδυνο κατολισθήσεων και τοπικών πλημμυρικών φαινομένων.

Παρακαλούνται δε, όλοι οι κάτοικοι ειδικά των αγροτικών περιοχών, να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί σε φαινόμενα συσσώρευσης φερτών υλικών και αντικειμένων που μπορεί να προκαλέσουν προβλήματα σε τάφρους χειμάρρους γεφύρια και ρέματα.

Τέλος, μικρά πλοία, επαγγελματικά και ερασιτεχνικά αλιευτικά σκάφη, σκάφη αναψυχής, και ναυταθλητικοί όμιλοι, να αποφύγουν τη δραστηριοποίηση τους και να φροντίσουν για την ασφαλή φύλαξη κατά το χρόνο ισχύος της επιδείνωσης

Για οτιδήποτε νεώτερο υπάρξει από την Ε.Μ.Υ. σχετικά με επιδείνωση του καιρού, θα υπάρξουν νεώτερα Έκτακτα Δελτία Τύπου.

Δείτε επίσης: H «Βικτώρια»… σήκωσε την Κέρκυρα – Παρασύρθηκε αυτοκίνητο από τον αέρα (video)

Το Τμήμα Πολιτικής Προστασίας της Περιφερειακής Ενότητας Ζακύνθου, είναι σε αυξημένη 24ωρη ετοιμότητα, σε συνεργασία με όλες τις αρμόδιες Αρχές και τους προέδρους των Τοπικών Κοινοτήτων.

Παρακαλούνται όλες οι εμπλεκόμενες Υπηρεσίες και οι Εθελοντικές Οργανώσεις να είναι σε ετοιμότητα».

ΖΑΚΥΝΘΟΣ ΒΙΚΤΟΡΙΑ

ΖΑΚΥΝΘΟΣ ΒΙΚΤΟΡΙΑ

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This