Πάτρα: Κίνδυνος να καταρρεύσει και η «δίδυμη» γέφυρα εκείνης που προκάλεσε την τραγωδία στα Μποζαΐτικα

Απολογήθηκαν οι τρεις από τους πέντε κατηγορούμενους για τη θανατηφόρα κατάρρευση της γέφυρας

Must Read

Ο ένας από τους πέντε κατηγορούμενους για την κατάρρευση της γέφυρας στην Πάτρα, από τα συντρίμμια της οποίας ανασύρθηκε νεκρός ένας άνθρωπος, ενώ 12 ακόμη τραυματίστηκαν, οδηγήθηκε σήμερα το πρωί στον ανακριτή για την απολογία του.

Πρόκειται για τον υπεύθυνο ασφαλείας του έργου, ο οποίος, με σύμφωνη γνώμη εισαγγελέα και ανακριτή, αφέθηκε κατόπιν ελεύθερος, με τον όρο της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και με την υποχρέωση καταβολής χρηματικής εγγύησης ύψους 2.000 ευρώ. Από τους υπόλοιπους τρεις συλληφθέντες, όλοι τους χειριστές, οι δύο εξακολουθούν να νοσηλεύονται και, ως εκ τούτου, ο ανακριτής αναμένεται να μεταβεί στο νοσοκομείο, προκειμένου να λάβει και τις δικές τους καταθέσεις.

Εξάλλου, αύριο, Παρασκευή 28 Ιουλίου, αναμένεται να απολογηθεί ο… υγιής χειριστής. Σημειώνεται πως από τις Aρχές αναζητείται και πέμπτο άτομο, το οποίο αναμένεται να παρουσιαστεί οικειοθελώς. Και οι πέντε αντιμετωπίζουν κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος.

Στο μεταξύ, σε ρεπορτάζ της εφημερίδας «Πελοπόννησος» αναφέρεται πως υπάρχουν άκρως επικίνδυνα σημεία και στον «σκελετό» της Μεγάλης Περιμετρικής, περίπου 300 μέτρα πιο πάνω, στη λεγόμενη «δίδυμη» γέφυρα εκείνης που κατέρρευσε, λίγο πριν από το πρώτο τούνελ. Σε φωτογραφίες που παραθέτει η εφημερίδα, μπορούμε να δούμε κομμάτια της γέφυρας να έχουν αποκολληθεί και να είναι «στον αέρα», ενώ υπάρχουν και διάφορες ρηγματώσεις, οι οποίες είναι άγνωστο πόσο αντέχουν και τι θα συμβεί στην περίπτωση που καταπονηθούν ακόμη περισσότερο.

(πηγή φωτο: εφημερίδα «Πελοπόννησος»)

Ο πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Μποζαϊτίκων, Ηλίας Παναγιωτακόπουλος, έχει ενημερώσει εδώ και αρκετό καιρό για την κατάσταση της συγκεκριμένης γέφυρας, ενώ ενημερώθηκε σχετικά και ο καθηγητής σεισμολογίας Άκης Τσελέντης. «Εχω ειδοποιήσει τους πάντες. Εδώ κινδυνεύει κόσμος. Ηδη θρηνήσαμε έναν νεκρό και 14 συμπολίτες μας κινδύνευσαν. Τι θα γίνει αν συμβεί κάποιο ατύχημα και έχουμε έστω και μερική κατάρρευση σε τμήμα της Περιμετρικής που βρίσκεται ήδη σε λειτουργία;» δήλωσε στην «Π» ο κ. Παναγιωτακόπουλος.

Ο ίδιος είχε προειδοποιήσει και για την κατάρρευση της γέφυρας στα Μποζαϊτίκα, με δηλώσεις του στον τηλεοπτικό σταθμό ANT1, ο οποίος και μετέδωσε βίντεο με τις δραματικές στιγμές, λίγο πριν από την κατάρρευση.

  • Δείτε το σχετικό ρεπορτάζ:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This