Ραγίζουν και οι πέτρες στον Αποκόρωνα Χανίων – Αυτήν την ώρα το τελευταίο αντίο στο Χρήστο Μουλά

Τυλιγμένο με τη γαλανόλευκη το φέρετρο του σμηναγού που «έπεσε» στο καθήκον

Must Read

Σε κλίμα βαθιάς οδύνης λένε το τελευταίο αντίο αυτήν την ώρα συγγενείς, φίλοι και συνάδελφοι στον αδικοχαμένο κυβερνήτη του μοιραίου Canadair, Χρήστο Μουλά, o οποίος έχασε την ζωή του, επιτελώντας το καθήκον, δίνοντας μάχη με τις φλόγες, στην περιοχή Πλανατανιστού, στην Κάρυστο.

Η εξόδιος ακολουθία θα πραγματοποιηθεί στον Ιερό Ναό Αγίων Σεργίου και Βάκχου στο Γαβαλοχώρι Χανίων από όπου και καταγόταν ο 34χρονος πιλότος. Λίγο πριν από τις 9 έφτασε στην εκκλησία το φέρετρο με τη σορό του Χρήστου Μουλά τυλιγμένο με την Γαλανόλευκη σημαία. Ο ιερός ναός γέμισε με στεφάνια στα οποία αποτυπώνεται ο θρήνος για τον ήρωα σμηναγό.

Τραγική φιγούρα η σύζυγος του, η οποία βρίσκεται σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση και διανύει τον τρίτο μήνα της εγκυμοσύνης της. Η Βουλή αποφάσισε να υιοθετήσει το αγέννητο παιδί του 34χρονου κυβερνήτη, ύστερα από απόφαση που έλαβε, προσφέροντας του οικονομική στήριξη μέχρι να συμπληρώσει το 25ο έτος του.

Στην κηδεία θα παραστεί και η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου. Πριν από λίγη ώρα έφτασε στον Ιερό Ναό και η Ντόρα Μπακογιάννη.

Την ίδια ώρα, τα λόγια του ιερέα του χωριού, π. Σπυρίδωνα Βαϊδάκη, προκαλούν ρίγη συγκίνησης. «Το κλίμα είναι βαρύ. Βουβός πόνος, βουβή συγκίνηση είναι οι λέξεις που μπορούν να περιγράψουν το κλίμα που επικρατεί. Ο ήρωας σμηναγός Χρήστος Μουλάς θα μείνει αθάνατος στις ψυχές μας και στην μνήμη μας», είπε.

Συγκλονισμένο είναι όλο το χωριό για την απώλεια του 34χρονου σμηναγού, που «έφυγε» κατά την διάρκεια του καθήκοντος. «Όλο το χωριό κλαίει για αυτό το παιδί», είπε γειτόνισσα και φίλη της οικογένειας.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This