Οι πυρκαγιές «πληγώνουν» σοβαρά τον τουρισμό μας

Must Read

Οι πυρκαγιές δεν αφήνουν πίσω τους μόνο κρανίου τόπο σε δασικές εκτάσεις και ιδιωτικές περιουσίες, αλλά προκαλούν και έντονο προβληματισμό για την τύχη της μεγάλης Ελληνικής; βιομηχανίας που δεν είναι άλλη απο τον τουρισμό.

    • Γράφει ο Νίκος Τσιαμτσίκας

Είναι ικανός άραγε ο κρανίου τόπος που άφησε πίσω του στη Ρόδο η πύρινη λαίλαπα, να προκαλέσει τόσο μεγάλη ζημιά στον τουρισμό, καθώς ήδη βρισκόμαστε στην καρδιά της φετινής σεζόν;

Ο Βρετανός υπουργός Στέγασης και διακρατικών σχέσεων Μάικλ Γκρόουβ, σπεύδει να ενθαρρύνει όσους συμπατριώτες του επιδιώκουν να πάνε για διακοπές στη Ρόδο, θεωρώντας τη ασφαλή προορισμό, παρά τις πυρκαγιές, άποψη που στήριξε με την παρουσία του και ο Γάλλος επικεφαλής του τουριστικού ομίλου TUI Σεμπαστιάν Εμπέλ.

Κάπως έτσι ο κλάδος εκτιμά ότι η απώλεια στο νησί απο επισκέπτες φέτος θα περιοριστεί κάτω του 10%, δηλαδή θα συνεχίσουν να έρχονται στη Ρόδο πάνω απο 2 εκ. τουρίστες.

Εκτιμάται ότι ο τουρισμός στο νησί της Ρόδου αποτελεί το 11% του συνολικού προϊόντος του τουρισμού στην Ελλάδα, άρα τα πράγματα δεν μπορεί να ληφθούν ανάλαφρα, απο το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης.

Είναι γνωστό ότι Γερμανοί tour operators έχουν κάνει ακυρώσεις μέχρι το τέλος του Ιουλίου, αλλά όλα δείχνουν ότι οι κρατήσεις αυτές θ’ ανανεωθούν τον Αύγουστο στα διαθέσιμα καταλύματα.

Το θαύμα της έκανε και η Ελληνική φιλοξενία καθώς η φήμη ότι οι Έλληνες φέρθηκαν άψογα στους πληγέντες τουρίστες, προσφέροντας ακόμη και τα ίδια τους τα σπίτια δωρεάν, λειτούργησε αποτελεσματικότερα απο οποιαδήποτε φοβία για φυσική καταστροφή.

Ο χειρισμός των Τουριστικών Ομίλων στο νησί της Ρόδου που φιλοξένησαν πάνω απο 2.000 τουρίστες απο καταλύματα που κάηκαν καθώς και η άψογη συνεργασία με τις αρχές και το αεροδρόμιο του νησιού, μαρτυρούν ότι το τουριστικό προϊόν στην Ελλάδα δεν είναι τυχαίο, αλλά αποτελεί υπολογίσιμο παράγοντα απο κάθε άποψη.

Μπορεί κανείς να πει ότι με τα σημερινά δεδομένα, παρ’ ότι οι πυρκαγιές μαίνονται σε διάφορα σημεία της χώρας, το τουριστικό προϊόν, επέζησε κι αυτό αποτελεί ένα ακόμη σύγχρονο θαύμα της αρχαίας Ελληνικής γης…

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This