Πτώση Canadair: Συγκίνηση και θλίψη στο τρισάγιο για τους δύο πιλότους – Η συγκλονιστική ομιλία του δημάρχου

Must Read

Τρισάγιο πραγματοποιήθηκε νωρίτερα σήμερα στην Κάρυστο στην μνήμη του σμηναγού Χρήστου Μουλά και του ανθυποσμηναγού Περικλή Στεφανίδη που έπεσαν εν ώρα καθήκοντος επιχειρώντας στην μεγάλη φωτιά που μαινόταν στην περιοχή.

Η τελετή έγινε μέσα σε κλίμα βαθιάς θλίψης. Ο δήμαρχος της πόλης, Λευτέρης Ραβιόλος μίλησε για τους δύο ήρωες μέσα στην εκκλησία με τον λόγο του να είναι ιδιαίτερα φορτισμένος ενώ ο ίδιος υπήρξε στιγμές που «λύγισε».

Όπως τόνισε χαρακτηριστικά για τους δύο πιλότουςι «στη μνήμη μας και στις καρδιές μας θα μείνουν αθάνατοι».

Ολόκληρη η ομιλία του δημάρχου:

«Με βαθιά συγκίνηση και σεβασμό συγκεντρωθήκαμε σήμερα για να τιμήσουμε τους δύο ήρωες πιλότους, τον Χρήστο Μουλά και τον Περικλή Στεφανίδη που έπεσαν εν ώρα καθήκοντος στη προσπάθεια κατάσβεσης της πυρκαγιάς. Την ώρα της κρίσης, την ώρα του καθήκοντος, η αίσθηση της ευθύνης έναντι της πατρίδας. Η αίσθηση του χρέους υπερβαίνει για τους ήρωες κάθε προσωπική έννοια, κάθε προσωπική μέριμνα. Την ώρα της κρίσης οι ήρωες αναμετριούνται με την ιστορία. Αυτό ακριβώς έπραξαν οι δύο πιλότοι μας. Και για αυτό θα τους τιμούμε για πάντα. Δύο παλικάρια, δύο ικανοί και ακούραστοι χειριστές. Δύο άοπλοι φρουροί.

Δύο ήρωες, ο Χρήστος και ο Περικλής. Έδωσαν τη ζωή τους για να προστατέψουν τις δικές μας ζωές, τις περιουσίες μας αλλά και τη φύση που απειλήθηκε από μία ολοκληρωτική καταστροφή. Περάσαμε δύσκολα 24ωρα, αγωνίας και εξάντλησης. Υπήρχαν στιγμές που το κουράγιο μας εγκατέλειπε. Όμως, Χρήστο και Περικλή, εκείνη την ημέρα με κάθε ρίψη σας σβήνατε μία φωτιά και ανάβατε χιλιάδες ελπίδες ότι αυτή η καταστροφή θα τελειώσει. Και εμείς σας θαυμάζαμε σας χειροκροτούσαμε, σας ευγνωμονούμε. 

Μια στιγμή όμως αρκεί να σφραγίσει τη ζωή όλων. Έτσι και εσείς, σε μια στιγμή με πίστη στον όρκο σας υπερασπιστήκατε τη πατρίδα μέχρι τελευταίας ρανίδας του αίματός σας. Τιμή και δόξα στους αετούς που παλεύουν με τη λαίλαπα. Τιμή και δόξα στους ήρωες που φεύγουν σαν ήρωες. Η συγκίνηση και ο θαυμασμός δεν μπορεί να αποδοθεί με λέξεις. Απέναντι στο μεγαλείο αυτής της θυσίας στεκόμαστε σιωπηλοί με σεβασμό και κατεβασμένο κεφάλι. Υπόσχεσή μας είναι πως δεν θα σας ξεχάσουμε ποτέ τη θυσία σας και τη γενναιότητα. Στέκομαι εδώ και η σκέψη μου είναι στις οικογένειες, στους δικούς σας ανθρώπους».

Δείτε τις δηλώσεις του δημάρχου:

 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This